Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

H Tesla απολύει το 9% του εργατικού δυναμικού της

H Tesla απολύει το 9% του εργατικού δυναμικού της

H Tesla προχώρησε στην απόλυση του 9% του προσωπικού της που απασχολείται στη γραμμή παραγωγής των αυτοκινήτων της, στο πλαίσιο ενός νέου γύρου περικοπών.

Από την εταιρεία διευκρινίζεται πως οι περικοπές αυτές δεν πρόκειται να επηρεάσουν την τις «άμεσα παραγωγικές» θέσεις και τονίζεται πως ο στόχος αύξησης της παραγωγής του Model 3 παραμένει ζωντανός όσο ποτέ.

Όπως τόνισε ο ίδιος ο Elon Musk με ανάρτησή του στο twitter πρόκειται για μια «δύσκολη αλλά αναγκαία αναδιάρθρωση». Αργότερα διευκρίνισε πως η ραγδαία ανάπτυξη της Tesla οδήγησε τα τελευταία χρόνια στην πρόσληψη υπαλλήλων των οποίων το περίγραμμα των εργασιών τους αλληλεπικαλύπτονταν και έτσι δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας που η εταιρεία δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Η Tesla έκλεισε τη χρονιά πέρυσι με 37.543 υπαλλήλους, αριθμός που είναι 12 φορές μεγαλύτερος από αυτόν που απασχολούσε πριν πέντε μόλις χρόνια.

Η Tesla θα δώσει σημαντικές αποζημιώσεις στους εργαζόμενους που απολύονται, δήλωσε ο Musk για να καταλήξει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους αναχωρούν από την Tesla για τη σκληρή δουλειά τους τόσα χρόνια. Είμαι βαθιά ευγνώμων για την πολλαπλή συμβολή τους στην ανάπτυξή της εταιρείας. Είναι πολύ δύσκολο να πούμε αντίο.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις