Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Η Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 ενώνει το παρελθόν με το μέλλον της μάρκας

Η Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 ενώνει το παρελθόν με το μέλλον της μάρκας

H Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4, το πρώτο plug-in hybrid στην ιστορία της μάρκας, τιμά τις 19 AlfaRomeo που συμμετέχουν στο 25ο Rally Monte-Carlo Historique, συνδέοντας ιδανικά το παρελθόν με το μέλλον της μάρκας.

Το Τορίνο και ακόμα τέσσερις Ευρωπαϊκές πόλεις αποτελούν τις αφετηρίες για το 25ο Rallye Monte-Carlo Historique, τη διοργάνωση που είναι αφιερωμένη στα αγωνιστικά αυτοκίνητα που συμμετείχαν τουλάχιστον μια φορά στο Monte Carlo Rally μέχρι το 1983.

Η πλατεία Piazza San Carlo καλωσόρισε τα πληρώματα που θα ξεκινήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία από την πόλη του Τορίνο. Την εκκίνηση τιμά η Alfa Romeo Toanle Plug-in Hybrid Q4, συνδέοντας το εξηλεκτρισμένο μέλλον της μάρκας με το ένδοξο αγωνιστικό παρελθόν, όπως αυτό εκφράζεται και από τα 19 πληρώματα που συμμετέχουν με μοντέλα της μάρκας στη φετινή διοργάνωση.

Μεταξύ των 19 πληρωμάτων με αυτοκίνητα της Alfa Romeo είναι και οι Έλληνες Λυμπέρης Παπάζογλου / Δημήτρης Μπουνάζος με Alfasud του 1977.

«Είμαστε ευτυχείς που συμμετέχουμε σε αυτή τη διοργάνωση που φέρνει και πάλι το Τορίνο στο προσκήνιο. Το DNA της Alfa Romeo αποτελεί τη γνήσια έκφραση του Ιταλικού σπορ χαρακτήρα από το 1910.» Σημείωσε ο κ. Raffaele Russo, Επικεφαλής της Alfa Romeo για την Ιταλική αγορά. «Σήμερα στόχος μας είναι να επαναπροσδιορίσουμε αυτή την έννοια για τον 21ο αιώνα και η νέα Tonale Plugin Hybrid Q4 είναι το ιδανικό όχημα για να δώσει το στίγμα μας, όσον αφορά στην αποδοτικότητα και την σπορ αίσθηση.»

Η Tonale Plug-in Hybrid Q4 είναι το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της μάρκας που έχει τη δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης για έως και 80χλμ., ενώ την ίδια στιγμή με συνολική απόδοσης 280 ίππων και το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης Q4 προσφέρει απολαυστική οδική αίσθηση και κορυφαία επίπεδα ασφάλειας.  

Παράλληλα αποτελεί την αφετηρία στη φιλόδοξη πορεία της Alfa Romeo, έτσι ώστε μέχρι το 2027 να είναι μια μάρκα με πλήρως ηλεκτρική γκάμα μοντέλων.

Από το 1910, η Alfa Romeo, διατηρεί μια αδιάλειπτη σχέση με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, έχοντας κατακτήσει τίτλους σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο και εκατοντάδες νίκες. Η παλαιότερη Alfa Romeo που συμμετέχει στο 25ο Rally Monte-Carlo Historique είναι μια 1900 Super του 1955, ενώ όπως θα περίμενε κανείς, τα περισσότερα από τα 19 πληρώματα θα οδηγήσουν σε αυτό τον μαραθώνιο διάφορες εκδόσεις της Giulaκατασκευής από το 1965 μέχρι και το 1975.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις