Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Η CUPRA παρουσιάζει το όραμα και τη φιλοδοξία της μέχρι το 2025

Η CUPRA παρουσιάζει το όραμα και τη φιλοδοξία της μέχρι το 2025

Στόχος της CUPRA: 500.000 αυτοκίνητα τον χρόνο,  παγκόσμια επέκταση σε νέες αγορές καθώς και η είσοδος σε νέες κατηγορίες.

Η CUPRA αποκαλύπτει τα νέα της συναρπαστικά σχέδια για το μέλλον, με νέους ήρωες για μία νέα εποχή. Επιστρέφοντας εκεί που ξεκίνησαν όλα πριν από τέσσερα χρόνια, στην πίστα της Terramar, στη Sitges, για να παρουσιάσει την έναρξη του επόμενου κεφαλαίου της ιστορίας της.

Μέχρι σήμερα η μάρκα έχει παραδώσει κοντά στις 200.000 μονάδες ενώ ο κύκλος εργασιών της έχει αυξηθεί από 430 εκατομμύρια ευρώ το 2018 σε σχεδόν 2,2 δισεκατομμύρια το 2021, πολύ πέρα από κάθε προσδοκία. Και αυτή τη χρονιά η CUPRA σκοπεύει να διπλασιάσει τις πωλήσεις της, τον κύκλο εργασιών και το παγκόσμιο δίκτυο των CUPRA Masters και των CUPRA City Garages.

Μέχρι το 2025 η CUPRA θα έχει εισέλθει σε μία νέα εποχή με τρία νέα εξηλεκτρισμένα μοντέλα, το CUPRA Terramar*, το CUPRA Tavascan* και το CUPRA UrbanRebel* , καθώς και με την τρέχουσα γκάμα ανανεωμένη. 

Το Unstoppable Impulse event έλαβε χώρα στην Terramar (Sitges), όπου διεθνή μέσα ενημέρωσης, συνεργάτες και CUPRA ambassadors, όπως η βραβευμένη με το Ballon d’Or και Best FIFA ποδοσφαιρίστρια Alexia Putellas, συμμετείχαν στην εκδήλωση. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι του Ομίλου Volkswagen καθώς και μέλη των οικογενειών των μετόχων Piëch και Porsche.

CUPRA Terramar*: το πρώτο εξηλεκτρισμένο SUV της μάρκας

Η τεχνολογία Plug-in hybrid έχει δείξει ότι ο εξηλεκτρισμός είναι μέρος του DNA της CUPRA, και η γκάμα των οχημάτων που επωφελούνται από την τεχνολογία έχει αυξηθεί ώστε να περικλείει ένα μεγάλο μέρος της γκάμας της μάρκας. Αλλά η CUPRA το πάει παραπέρα.

Μέχρι το 2024 η γκάμα των plug-in hybrid μοντέλων θα περιλαμβάνει ακόμη περισσότερες επιλογές με μεγαλύτερη αυτονομία.

Στην γκάμα προστίθεται το CUPRA Terramar, ένα σπορ SUV που αποτίει φόρο τιμής στην Terramar (Sitges) συνδυάζοντας τολμηρές αναλογίες με εντυπωσιακό σχεδιασμό. Αυτό το γεμάτο συναίσθημα, σπορ και εξηλεκτρισμένο SUV θα εντάξει την εταιρεία στην κορυφαία αγορά της κατηγορίας των SUV, της ταχύτερα αναπτυσσόμενης κατηγορίας στην Ευρώπη. Θα παράγεται στην Ουγγαρία, στο εργοστάσιο Györ της Audi.

Το CUPRA Terramar θα είναι διαθέσιμο με εκδόσεις κινητήρων ICE καθώς και με μία νέα γενιά κινητήρων plug-in hybrid που θα προσφέρουν περίπου 100km σε πλήρως ηλεκτρική λειτουργία.

Η σειρά e-HYBRID εστιάζει στις επιδόσεις και τον σύγχρονο σπορ χαρακτήρα και αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου ταξιδιού καθώς η CUPRA εκπληρώνει την επανάσταση του εξηλεκτρισμού.

Κατά τη διάρκεια του Impulse event η CUPRA επίσης αποκάλυψε κάποια στοιχεία για τις μελλοντικές εκδόσεις της τρέχουσας γκάμας (CUPRA Leon, CUPRA Formentor και CUPRA Born), που θα ανανεωθούν μέχρι το 2025.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις