Παρασκευή, 23 Φεβ.
14oC Αθήνα

Η Nissan επιταχύνει την μετάβαση στον πλήρη εξηλεκτρισμό

Η Nissan επιταχύνει την μετάβαση στον πλήρη εξηλεκτρισμό

Η Nissan συνεχίζει το όραμά της για ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών ρύπων, επιβεβαιώνοντας ότι και τα τρία μοντέλα που θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιό της στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι 100% ηλεκτρικά.

Η σημερινή ανακοίνωση σημαίνει ότι ο κόμβος EV36Zero στο Sunderland, το σχέδιο της Nissan για την παραγωγή του μέλλοντος, θα αποτελείται από τρία ηλεκτρικά οχήματα (EVs), τρία gigafactories και επένδυση έως και 3 δισεκατομμύρια Αγγλικές Λίρες (GBP) – σπουδαία νέα για τους 7.000 βρετανούς υπαλλήλους της Nissan και τις 30.000 θέσεις εργασίας που υποστηρίζονται έμμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το project περιλαμβάνει μελλοντικές πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις των ναυαρχίδων Qashqai και Juke της Nissan. Με την σημερινή ανακοίνωση, η Nissan επιβεβαίωσε ότι και το τρίτο όχημα που σχεδιάζεται για παραγωγή στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι η επόμενη γενιά του Nissan LEAF, του αυτοκινήτου που τόλμησε να πυροδοτήσει την ηλεκτροκίνηση της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τόσο η κατασκευή οχημάτων όσο και μπαταριών θα τροφοδοτείται από το EV36Zero Microgrid, το οποίο θα ενσωματώνει τα αιολικά και ηλιακά πάρκα της Nissan και θα έχει την δυνατότητα να παρέχει 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια στη Nissan και στους γειτονικούς προμηθευτές της.

Τρία νέα ηλεκτρικά οχήματα

Η τελευταία επένδυση της Nissan περιλαμβάνει έως και 1,12 δισ. Λίρες στις δραστηριότητές της στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ευρύτερη αλυσίδα εφοδιασμού για το R&D και την κατασκευή των δύο νέων μοντέλων που ανακοινώθηκαν σήμερα, συμπεριλαμβανομένων βελτιώσεων εγκαταστάσεων και διαδικασιών παραγωγής, εκπαίδευσης και συναφών δραστηριοτήτων. Αποτελεί συνέχεια της επένδυσης 423 εκατομμυρίων Λιρών που ανακοίνωσε η Nissan στην πρώτη φάση του EV36Zero για το πρώτο μελλοντικό EV.

Αυτά τα τρία νέα ηλεκτρικά οχήματα αντιπροσωπεύουν το μέλλον και για τα τρία μοντέλα που κατασκευάζονται επί του παρόντος στο εργοστάσιο Nissan Sunderland:

– Nissan Qashqai – το αυθεντικό crossover, το αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2022 και το οποίο αντιπροσωπεύει ένα στα πέντε από όλα τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

– Nissan JUKE – το κόμπακτ crossover που σπάει τους κανόνες και έχει πουλήσει περισσότερες από ένα εκατομμύριο μονάδες.

– Nissan LEAF – το πρώτο EV μαζικής παραγωγής στον κόσμο, από το οποίο περισσότερα από 250.000 έχουν κατασκευαστεί στο Sunderland.

Τα τρία μελλοντικά μοντέλα θα είναι εμπνευσμένα από τρία συναρπαστικά πλήρως ηλεκτρικά πρωτότυπα μοντέλα, δύο από τα οποία παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο Japan Mobility Show:

– Το Nissan Hyper Urban Concept, ένα crossover EV που χαρακτηρίζεται από κομψή και μοντέρνα αισθητική.
– Το Nissan Hyper Punk Concept, ένα αμιγώς ηλεκτρικό συμπαγές crossover με εξωτερική αισθητική που ορίζεται από πολύπλευρες και πολυγωνικές επιφάνειες.
– Το Nissan Chill-Out Concept, που παρουσιάστηκε το 2021 και είχε προηγουμένως επιβεβαιωθεί ως η έμπνευση για ένα μελλοντικό EV που θα κατασκευαστεί στο Σάντερλαντ.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις