Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Η Peugeot παρουσιάζει το όραμά της για το μέλλον της αυτοκίνησης

Η Peugeot παρουσιάζει το όραμά της για το μέλλον της αυτοκίνησης

Με ένα καινούργιο επίσημο μήνυμα που εξυμνεί την αιλουροειδή και ελκυστική του εμφάνιση, την επαναστατική εσωτερική του σχεδίαση, και την υπόσχεσή του για μοναδικές οδηγικές συγκινήσεις, το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT αποτελεί τον προάγγελο μίας νέας εποχής, μετουσιώνοντας το όραμα της Μάρκας για τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα.

Το πρώτο Σχεδιαστικό Μανιφέστο της PEUGEOT με επικεφαλής τον Matthias Hossann, το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT, ενσαρκώνει τη σημαντική αλλαγή της μάρκας.

Το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT εκφράζει με τον πλέον εμφατικό τρόπο αυτό το αισιόδοξο όραμα, και είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος. Με τη νέα γενιά i-Cockpit® και το σύστημα ελέγχου Hypersquare, φέρνει επανάσταση στην οδηγική απόλαυση, προσφέροντας έναν νέο, και πιο διαισθητικό τρόπο χειρισμού του αυτοκινήτου.

Η φιλοσοφία της εκτεταμένης χρήσης πανοραμικού γυαλιού Skyspace, προσφέρει νέα αίσθηση και νέες συγκινήσεις. Η καμπίνα επιβατών διαθέτει νέους εσωτερικούς χώρους, και η πρωτοποριακή αρχιτεκτονική συμπληρώνεται από υλικά που συνδυάζουν τις χρωματικές αποχρώσεις, με τρόπο που κάνει έντονη αντίθεση με το μαύρο, επαναπροσδιορίζοντας ταυτόχρονα μέσω νέων τεχνικών, και την ιδέα της στιβαρότητας.

Το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT ανοίγει νέες προοπτικές χάρη στην τολμηρή αρχιτεκτονική του σχεδιασμού του, η οποία στηρίζεται στη γενιά των πλατφορμών “BEV-by-design”, και προσφέρει γενναιόδωρες διαστάσεις, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο την αριστεία των καινοτομιών της.

Το όνομα PEUGEOT INCEPTION CONCEPT (ή “Inceptio” στα Λατινικά), σημαίνει «η έναρξη». Κανένα άλλο όνομα δεν θα μπορούσε να συνοψίσει καλύτερα τη φιλοδοξία αυτού του Μανιφέστου της PEUGEOT, που αποτελεί μία υπόσχεση για τη νέα εποχής της μάρκας.

Με τον εμπνευσμένο σχεδιασμό του, το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT προσφέρει πρωτότυπες τεχνολογικές προοπτικές, και σας μεταφέρει σε μια μοναδική εμπειρία αυτοκίνησης.

Το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT έχει σχεδιαστεί πάνω σε μία από τις τέσσερεις μελλοντικές πλατφόρμες του Ομίλου Stellantis που ονομάζονται “BEV-by-design”. Η άφιξη αυτής της νέας σειράς πλατφορμών από το 2023, πρόκειται να φέρει την επανάσταση σε όλα τα μοντέλα PEUGEOT του αύριο. Ειδικά σχεδιασμένες για την ηλεκτροκίνηση, ενσωματώνουν θεμελιώδεις διαφορές σε ότι αφορά την αρχιτεκτονική που χρησιμοποίησαν οι σχεδιαστές για να αναδιαμορφώσουν πλήρως τον χώρο επιβατών του PEUGEOT INCEPTION CONCEPT. Δημιούργησαν μια νέα θέση οδήγησης, και μια νέα εμπειρία για τους επιβάτες, στο εσωτερικό του.
Από τη πρώτη ματιά, το μοντέλο γίνεται άμεσα αναγνωρίσιμο χάρη στην χαρακτηριστική σιλουέτα αιλουροειδούς της PEUGEOT.

Τα γονίδια της μάρκας είναι παρόντα, η έκφραση όμως έχει διαφοροποιηθεί καθώς έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τα πρότυπα μίας νέας εποχής που ξεκινάει από σήμερα. Η νέα αυτή σχεδιαστική γλώσσα θα παρουσιαστεί μέσα από τα επόμενα μοντέλα της PEUGEOT από το 2025. Είναι πιο απλή και πιο εκλεπτυσμένη. Διακρίνεται για τα στοιχεία και τις λεπτομέρειες που εμπνέονται από τον ψηφιακό κόσμο. Το νέο αυτό design διακρίνεται για τις εντυπωσιακές του γραμμές και τις αθλητικές του καμπύλες, τα περισσότερο γεωμετρικά και γωνιώδη τμήματα, όπως η οριζόντια διάταξη των εντυπωσιακών πλευρικών ‘ώμων’.

Η πρόκληση στο σχεδιασμό του PEUGEOT INCEPTION CONCEPT έγκειται στο γεγονός της αντίθεσης μεταξύ ενός δυναμικού προφίλ – για την σιλουέτα αιλουροειδούς – και ενός χώρου επιβατών σχεδιασμένου σαν μία γυάλινη κάψουλα που βυθίζεται μπροστά από τα πόδια του οδηγού και του συνοδηγού.

Το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT προσφέρει ένα νέο όραμα για το εσωτερικό ενός μοντέλου grand tourer και διαθέτει νέα, πιο μεγάλα καθίσματα, σύμφωνα με τη νέα αρχιτεκτονική «BEV-by-design» που αφορά αποκλειστικά τα ηλεκτρικά οχήματα. Οι εμπρός επιβάτες απολαμβάνουν μία πανοραμική θέα του δρόμου μπροστά από το αυτοκίνητο.

Η δεύτερη σειρά έχει καλύτερη θέα προς τα έξω, χάρη στις τεράστιες γυάλινες επιφάνειες και τις νέες αναλογίες καθισμάτων.

Οι γυάλινες επιφάνειες στην πλάτη των μπροστινών καθισμάτων δίνουν στους πίσω επιβάτες τη δική τους ατμόσφαιρα και ζώνη ρυθμίσεων. Κάθε υλικό στην καμπίνα έχει υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία στον τομέα των αντανακλάσεων του φωτός. Αυτό σημαίνει ότι το χρώμα του εσωτερικού του PEUGEOT INCEPTION CONCEPT αλλάζει ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο κινείται, και ποικίλλει ανάλογα με το φως. Στο εσωτερικό, οι χώροι, η άνεση και οι αισθήσεις κυριαρχούν.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις