Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Θετικά «μηνύματα» από τον κόμβο φόρτισης της Audi στη Νυρεμβέργη

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Θετικά «μηνύματα» από τον κόμβο φόρτισης της Audi στη Νυρεμβέργη

Μετά την πιλοτική φάση του κόμβου φόρτισης Audi στη Νυρεμβέργη, τα σχόλια για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ήταν ιδιαίτερα θετικά. Το γεγονός ότι οι οδηγοί-χρήστες σε ποσοστό 60% τον προτιμούσαν σταθερά για τις ανάγκες φόρτισης του αυτοκινήτου τους επιβεβαιώνει την ιδέα αστικής φόρτισης του Four Ring, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Ο κόμβος φόρτισης Audi εξυπηρετεί κυρίως οδηγούς αστικών περιοχών που δεν μπορούν να φορτίσουν το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητό τους στο σπίτι. Από το δεύτερο εξάμηνο του έτους, μια δεύτερη πιλοτική τοποθεσία κόμβου φόρτισης Audi θα ανοίξει στο κέντρο της Ζυρίχης, ακολουθούμενη από εγκαταστάσεις στο Σάλτσμπουργκ και το Βερολίνο. Αντίστοιχα κέντρα φόρτισης σχεδιάζεται να ανοίξουν στη Γερμανία το 2023 και στα μέσα του 2024.

Μεταξύ Ιανουαρίου και τέλους Απριλίου 2022, η Audi κατέγραψε περίπου 3.100 φορτίσεις στη Νυρεμβέργη κατά τη διάρκεια της πιλοτικής φάσης του πρώτου σταθμού γρήγορης φόρτισης στον κόσμο με έξι σημεία φόρτισης υψηλής ισχύος, κατά μέσο όρο 24 φορτίσεις σε περίπου 800 kWh την ημέρα.

Επιπλέον, το σαλόνι σχεδόν 200 τετραγωνικών μέτρων που διαθέτει μια βεράντα 40 τετραγωνικών μέτρων πάνω από τους κύβους φόρτισης το επισκέπτονταν κατά μέσο όρο 35 οδηγοί κάθε μέρα.

Η άνετη εμπειρία φόρτισης και παραμονής στο lounge, με δυνατότητα κράτησης ανά εφαρμογή και με ελκυστική προσφορά τροφοδοσίας, έχει συγκεντρώσει θετικά σχόλια από τους χρήστες, τονίζει η εταιρεία.

Η ισχύς αποθηκεύεται σε ανακυκλωμένες μπαταρίες ιόντων λιθίου, γνωστές ως μπαταρίες δεύτερης ζωής και λαμβάνονται από αποσυναρμολογημένα οχήματα δοκιμής. Η Audi προσφέρει βιώσιμη υποδομή γρήγορης φόρτισης όπου το ηλεκτρικό δίκτυο δεν επαρκεί, λειτουργώντας έξι σημεία φόρτισης HPC με ισχύ έως και 320 kW.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις