Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Με αναβαθμισμένες τεχνολογίες λανσάρεται το νέο Toyota Aygo X

Με αναβαθμισμένες τεχνολογίες λανσάρεται το νέο Toyota Aygo X

Το νέο Toyota Aygo X είναι η τελευταία άφιξη στη κατηγορία των αυτοκίνητων πόλης.

Η κατηγορία Α περιλαμβάνει τα εξής μοντέλα σύμφωνα με τα επισημά στοιχεία του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων): Hyunda i10, Fiat Panda, Fiat 500, Kia Picanto, Toyota Aygo, Toyota Aygo X, VW up!, Peugeot 108, Abarth 500, Renault Twingo, Smart Fortwo, Citroen C1, Smart Forfour, Jiayuan Komi και Zhidou D2S.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Toyota Ελλάς, το νέο Aygo X είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα συστήματα. Το μοντέλο προσφέρει μία γκάμα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας που περιλαμβάνεται στο πακέτο Toyota Safety Sense. Διατίθεται στον στάνταρ εξοπλισμό σε όλες τις εκδόσεις με το Advanced Driver Assistance στην πιο εξελιγμένη γενιά Τ-Mate.

Ο οδηγός μπορεί να είναι συνδεδεμένος με το Aygo X μέσω του Toyota Smart Connect και του MyT smartphone app. Το Toyota Smart Connect επικεντρώνεται σε χαρακτηριστικά όπως η υψηλής ανάλυσης οθόνη αφής 9″, η ασύρματη φόρτιση και η ασύρματη συνδεσιμότητα smartphone μέσω Android Auto και Apple CarPlay.

Με την εφαρμογή MyT οι πελάτες μπορούν να παρακολουθούν διάφορα στατιστικά στοιχεία του οχήματος όπως ανάλυση οδήγησης, στάθμη καυσίμου, προειδοποιήσεις και vehicle tracker.

Το τελευταίο σύστημα πολυμέσων της Toyota προσφέρει, επίσης, πλοήγηση βασισμένη σε cloud για πληροφορίες διαδρομής σε πραγματικό χρόνο μέσω των διαρκώς συνδεδεμένων υπηρεσιών στις υψηλότερες εκδόσεις.

Νέες υπηρεσίες θα λανσαριστούν μελλοντικά μέσω over-the-air (ΟΤΑ) ενημερώσεων, ώστε το νέο λογισμικό και οι συνδεδεμένες υπηρεσίες να εγκαθίστανται αυτόματα στο σύστημα.

Το premium ηχοσύστημα, με προφίλ ήχου προσαρμοσμένου στα χαρακτηριστικά του Aygo X, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Toyota με την JBL.

Το ηχοσύστημα αποτελείται από τέσσερα ηχεία σε συνδυασμό με έναν ενισχυτή 300W και ένα μεγάλο subwoofer 200mm που βρίσκεται στον χώρο αποσκευών για να προσφέρει ισχυρό μπάσο ήχο, δυναμική απόκριση των ηχείων και ένα καθαρό και διευρυμένο sound stage.

Το Aygo X προσφέρει Full LED τεχνολογία φωτιστικών σωμάτων διασφαλίζοντας βέλτιστη ορατότητα. Επίσης, η ενσωμάτωση των φλας στα φώτα ημέρας ενισχύει την εμφάνισή του.

Όπως ανακοινώθηκε, υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στο επίσημο δίκτυο της Toyota Eλλάς. Η τιμή της βασικής έκδοσης καθορίσθηκε στα 14.340 ευρώ.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις