Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Νέο Peugeot E-expert Hydrogen: Η ασυμβίβαστη λύση ηλεκτρικής μετακίνησης

Νέο Peugeot E-expert Hydrogen: Η ασυμβίβαστη λύση ηλεκτρικής μετακίνησης

Με την απαίτηση του δραστικού περιορισμού των εκπομπών από τα οχήματά της, η PEUGEOT έχει γίνει ένας από τους πρώτους κατασκευαστές που προσφέρει στάνταρ ένα ηλεκτρικό VAN με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου: το PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen.

Με αυτό το νέο μοντέλο εξοπλισμένο με τις πιο προηγμένες τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης, η PEUGEOT συνεχίζει να επεκτείνει τη γκάμα των προσφερόμενων προϊόντων μηδενικών εκπομπών.

Οι κυψέλες καυσίμου εξασφαλίζουν ταχεία επαναφόρτιση, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα συχνής χρήσης χωρίς εκπομπές ρύπων, κάτι που προηγουμένως ήταν αδύνατο με άλλες διαθέσιμες τεχνολογίες: δεν χρειάζεται παρά μόνον τρία λεπτά για να αποθηκευτεί το υδρογόνο που απαιτείται και να καλυφθούν αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα σε λειτουργία αμιγούς ηλεκτροκίνησης. Αυτό είναι ένα στοιχείο που θα προσελκύσει εντελώς καινούργιους χρήστες στα ηλεκτρικά οχήματα.

Οι Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι πήραν για πρώτη φορά μία γεύση από το PEUGEOT e-EXPERT κατά τη διάρκεια δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Rüsselsheim, στη Γερμανία, όπου και βρίσκεται η μονάδα παραγωγής του.

Οι στόχοι της Peugeot για το υδρογόνο

Το υδρογόνο γίνεται ο βασικός πυλώνας στον τομέα της ενεργειακής μετάβασης. Έχουν ανακοινωθεί μια πληθώρα διεθνών projects, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, και το οικοσύστημα αναπτύσσεται χάρη σε πολλές και μεγάλες επενδύσεις.

Η επένδυση από την Ευρωπαϊκή Συμμαχία Καθαρού Υδρογόνου εκτιμάται σε περίπου 60 δισεκατομμύρια ευρώ. Το δίκτυο διανομής υδρογόνου προωθείται από πολλά κυβερνητικά σχέδια και αυξάνεται συνεχώς στην Ευρώπη, και η PEUGEOT συνεργάζεται απευθείας με προμηθευτές ενέργειας με στόχο την διάθεση συγκεκριμένων πακέτων προσφορών.

Ο στόχος της μάρκας είναι σαφής: να επενδύσει σε μια νέα ασυμβίβαστη λύση κινητικότητας με μηδενικές εκπομπές CO2 και να γίνει ο ηγέτης στην υδρογονοκίνηση.

Οι κυψέλες καυσίμου που λειτουργούν με υδρογόνο ικανοποιούν πλήρως τις πιο αυστηρές απαιτήσεις για μετακίνηση μηδενικών εκπομπών: προσαρμόζεται σε όλες τις χρήσεις – έντονη χρήση, μεγάλες αποστάσεις, γρήγορη επαναφόρτιση, μέγιστος ωφέλιμος όγκος – χωρίς να εκπέμπει τίποτα άλλο εκτός από καθαρό νερό, που απελευθερώνεται με τη μορφή υδρατμών από την εξάτμιση.

Πως λειτουργεί ο κινητήρας υδρογόνου

Το νέο PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen χρησιμοποιεί μια τεχνολογία νέας γενιάς που ονομάζεται «Next Gen e-Van Hydrogen Efficiency».

Βασισμένο στην πολλαπλών επιλογών κινητήρων πλατφόρμα EMP2 (Efficient Modular Platform), το PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, που συνδυάζει δύο ενσωματωμένες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας, χάρη στο καινοτόμο ηλεκτρικό σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου «mid-power plug-in» της STELLANTIS: το σύστημα συνδυάζει μια μπαταρία που μπορεί να επαναφορτιστεί από το δίκτυο με τις κυψέλες καυσίμου που τροφοδοτούνται με υδρογόνο το οποίο περιέχεται σε δεξαμενές κάτω από το δάπεδο του οχήματος.

Το PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen διαθέτει όλα τα πλεονεκτήματα του υδρογόνου, της τεχνολογίας μπαταριών, και της ηλεκτροκίνησης.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις