Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Νέο Volkswagen Multivan T7 eHybrid: Υψηλά πρότυπα ποιότητας κα κορυφαίος σχεδιασμός

Νέο Volkswagen Multivan T7 eHybrid: Υψηλά πρότυπα ποιότητας κα κορυφαίος σχεδιασμός

Ο διάδοχος του εμβληματικού Bulli της Volkswagen που σημάδεψε ανεξίτηλα την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, το νέο Multivan eHybrid, ξεκινά την εμπορική του πορεία και στην Ελληνική αγορά.

Με σχεδιαστικές αναφορές στο παρελθόν αλλά με το βλέμμα στραμμένο στις τεχνολογίες του μέλλοντος, το νέο Multivan έχει ήδη κάνει αισθητή την παρουσία του με τον εντυπωσιακό σχεδιασμό και την κορυφαία πρακτικότητά του, στοιχεία που του εξασφάλισαν την διάκριση με το σημαντικό βραβείο σχεδιασμού Red Dot Award.

Με το νέο Multivan, η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα εισέρχεται σε μία νέα εποχή, διατηρώντας τις παραδοσιακές αξίες του μοντέλου ενώ παράλληλα αναβαθμίζει σημαντικούς τομείς, όπως τη λειτουργικότητα, την ευελιξία, την άνεση, την ευρυχωρία και την τεχνολογική πρωτοπορία.

Στον σχεδιασμό του αμαξώματος, το νέο Multivan ακολουθεί τα υψηλά πρότυπα ποιότητας των επαγγελματικών οχημάτων της Volkswagen και θέτει νέα πρότυπα σε ότι αφορά την χρήση των υλικών και την μοναδικότητα του design.

Παράλληλα, η σχεδίαση εξασφαλίζει έναν πολύ χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή για τα δεδομένα της κατηγορίας, στοιχείο που συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου αλλά και στην δημιουργία ενός πιο αθόρυβου περιβάλλοντος για τους επιβάτες κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

Οι γραμμές του αμαξώματος είναι πιο έντονες και εκφραστικές από ποτέ. Ενώ το μοναδικό του στυλ συνδυάζει κλασικά σχεδιαστικά στοιχεία του Bulli με μια σύγχρονη, γοητευτική εμφάνιση. Οι ισορροπημένες αναλογίες και οι όμορφες λεπτομέρειες, συνδέουν ιδανικά το παρελθόν με τη νέα εποχή του μοντέλου, στοιχείο που εξασφαλίζει ότι θα παραμείνει μοντέρνο και ξεχωριστό για πολλά χρόνια.

Το νέο Μultivan συνδέει μία διαχρονική μορφή από το παρελθόν της εταιρίας, με ένα σύγχρονο και νεανικό τρόπο που αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο από την προαιρετική διχρωμία του αμαξώματος αλλά και τις πανέμορφες προαιρετικές ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών οι οποίες διατίθενται για πρώτη φορά για το Bulli.

Οι προβολείς είναι τεχνολογίας LED, ενώ στην έκδοση Style στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται οι προβολείς IQ LIGHT LED matrix, οι οποίοι συνδυάζονται με μια φωτιζόμενη οριζόντια λωρίδα που διατρέχει τη μάσκα. Το προηγμένο αυτό σύστημα φωτισμού, εκτός από τη μοντέρνα αισθητική υπογραφή στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου, εξασφαλίζει κορυφαία επίπεδα ορατότητας για τον οδηγό του, χωρίς παράλληλα να ενοχλεί τα απέναντι διερχόμενα αυτοκίνητα.

 

Το νέο Multivan, ενθουσιάζει με τον καινοτόμο σχεδιασμό του εσωτερικού, ο οποίος μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικά σενάρια χρήσης και πολλαπλών αναγκών. Παράλληλα το εντελώς επίπεδο δάπεδο και οι πολλές πρακτικές λεπτομέρειες, προσφέρουν μία εντελώς νέα αίσθηση ευρυχωρίας και άνεσης στην καθημερινή χρήση.

Το μοντέλο είναι ιδιαίτερα εξελιγμένο στο ψηφιακό του υπόβαθρο και στις δυνατότητες δικτύωσης, όντας έτοιμο να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις της νέας εποχής.

Το στοιχείο αυτό αποτυπώνεται με ιδιαίτερα εντυπωσιακό τρόπο στον πίνακα οργάνων. Το Digital Cockpit «Pro» των 10,25 ιντσών συνδυάζεται με το κορυφαίο σύστημα πλοήγησης Discover Pro με οθόνη 10 ιντσών, δημιουργώντας ένα μοναδικό ψηφιακό σύνολο ενδείξεων και ελέγχου του αυτοκινήτου με την ονομασία «Innovision Cockpit». Η διπλή οθόνη του Digital Cockpit «Pro» ανήκει στον βασικό εξοπλισμό του νέου Multivan eHybrid σε όλες τις εκδόσεις.

Στο εσωτερικό χρησιμοποιούνται υλικά υψηλής ποιότητας, τα οποία δημιουργούν ένα ιδιαίτερα μοντέρνο όσο και ευχάριστο περιβάλλον. Στην εκδοση Life τα διακοσμητικά στοιχεία είναι σε «Dark Silver Brushed» και στην έκδοση Style σε «Dark Woodgrain Optic», ενώ οι επενδύσεις καθισμάτων στην έκδοση Life είναι  από ύφασμα  «Ribella» σε Raven-Sandwick και στην έκδοση Style «ArtVelours» σε Raven-Sandwick.

Το κάτω τμήμα του πίνακα οργάνων και το επάνω τμήμα των πλευρικών επενδύσεων είναι σε Sandwick, ένα ανοιχτό μπεζ χρώμα στον τόνο της άμμου, το οποίο δημιουργεί μία πολύ όμορφη αντίθεση με το πιο σκούρο Raven κάτω από το προστατευτικό και τον αιωρούμενο πίνακα οργάνων.

Το νέο Multivan εξοπλίζεται με το υπεραυτόματο σύστημα κλιματισμού 3 ζωνών «Air Care Climatronic» το οποίο έχει την δυνατότητα να διατηρεί σταθερές τις ρυθμισμένες θερμοκρασίες για τον οδηγό, τον συνοδηγό και τους επιβάτες. Ο χειρισμός και οι αλλαγές των ρυθμίσεων γίνονται μέσω αφής στην επιφάνεια που βρίσκεται στην κεντρική οθόνη.

Το νέο Multivan δίνει μεγάλη έμφαση στην εξαιρετικά εύκολη επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών. Για πρώτη φορά, όλες οι εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με δύο ηλεκτρικές συρόμενες πλευρικές πόρτες και πορτ-μπαγκάζ. Στην έκδοση Multivan Style οι πόρτες ανοίγουν και κλείνουν αυτόματα με την χρήση ενός αθόρυβου ηλεκτρικού μηχανισμού, χάρη στην λειτουργία Easy Open για τις πλευρικές ηλεκτρικές συρόμενες πόρτες, και Easy Open και Easy Close για το εύκολο άνοιγμα της ηλεκτρικής πόρτας του χώρου αποσκευών.

Το επίπεδο δάπεδο διαθέτει έξι συνολικά στιβαρές ράγες. Πάνω σε αυτές τοποθετούνται τα καθίσματα και το πολυχρηστικό τραπεζάκι. Οι πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης κάνουν τον εσωτερικό χώρο ευέλικτο και προσαρμόσιμο στην εκάστοτε ανάγκη κίνησης. Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το πολυχρηστικό τραπεζάκι μπορεί να μετακινηθεί μέσα στον χώρο των επιβατών, να πάρει διάφορες μορφές και να γίνει ακόμα και κεντρική κονσόλα ανάμεσα στα καθίσματα του οδηγού και του συνοδηγού (Βασικός εξοπλισμός στο Multivan Life και Style). Στο πίσω μέρος, τα καθίσματα είναι εξοπλισμένα με θύρες USB Type C⁠.

Την κορυφαία πρακτικότητα του νέου Μultivan τονίζουν ακόμα περισσότερο οι πολυάριθμοι αποθηκευτικοί χώροι που είναι διάσπαρτοι στο σαλόνι του αυτοκινήτου, σε διάφορα σημεία από τις πόρτες και κάτω από τα καθίσματα μέχρι και το ταμπλό. Εκεί υπάρχει ένας μεγάλος χώρος για τοποθέτηση μικροαντικειμένων ο οποίος παράλληλα μπορεί να λειτουργήσει και ως σημείο επαγωγικής φόρτισης του κινητού τηλεφώνου.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο που αναδεικνύει την κορυφαία πρακτικότητα του νέου Μultivan είναι το ότι τα αναδιπλούμενα καθίσματα στο πίσω μέρος μπορούν να αφαιρεθούν μεμονωμένα ή αν το επιθυμούν οι επιβάτες μπορούν να είναι όλα στραμμένα προς τα εμπρός ή αντικρυστά μεταξύ τους. Η διαδικασία αυτή είναι πολύ απλή και μπορεί να γίνει εύκολα από ένα μόνο άτομο, καθώς είναι κατά 25% ελαφρύτερα. Μία ακόμα καινοτομία του μοντέλου είναι ότι τα εξωτερικά καθίσματα μπορούν να είναι θερμαινόμενα, έτσι ώστε τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτά να αισθάνονται άνετα και ζεστά τις κρύες ημέρες του χειμώνα.

Ο χώρος για τις αποσκευές φθάνει τα 469 λίτρα και με τις τρεις σειρές καθισμάτων, ενώ με δύο σειρές καθισμάτων, ο χώρος αυτός επεκτείνεται στα 1.850 λίτρα (στην έκδοση με ηλιοροφή). Η πλήρης χωρητικότητα μέχρι τα εμπρός καθίσματα φθάνει τα 3.672 λίτρα ή στα 4.053 λίτρα στην έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο.

Στο νέο Multivan διατίθεται για πρώτη φορά προαιρετικά μία πανοραμική γυάλινη οροφή. Η οροφή αυτή είναι ιδιαίτερα μεγάλη σε διαστάσεις με συνολική επιφάνεια 1,83 τ.μ., καθώς το κρύσταλλό της εκτείνεται από τον πίνακα οργάνων έως και πάνω από την δεύτερη σειρά καθισμάτων, προσφέροντας ελεύθερη θέα σε όλους τους επιβάτες και άπλετο φωτισμό στο σαλόνι. Μια ειδική επίστρωση UV μειώνει τη θερμική ακτινοβολία και προστατεύει τους επιβάτες.

Από τα προαιρετικά στοιχεία εξοπλισμού του νέου Μultivan ξεχωρίζουν τα πολύ άνετα εργονομικά καθίσματα ΕrgoComfort με 18 διαφορετικές ρυθμίσεις, καθώς και ένα premium ηχοσύστημα της κορυφαίας Harman Kardon με συνολικά 14 ηχεία υψηλής απόδοσης. Προαιρετικά διατίθεται επίσης οθόνη head-up display, ενώ παρέχονται mobile online υπηρεσίες καθώς η εφαρμογή We Connect App για εξ αποστάσεως χειρισμό λειτουργιών του οχήματος.

Το μοντέλο διατίθεται με 7 θέσεις και προαιρετικά με 6 θέσεις, σε 2 μήκη αμαξώματος -4,973 mm το κοντό και 5,173 mm το μακρύ. Παράλληλα διαθέτει στον βασικό του εξοπλισμό:

  • Καθίσματα οδηγού-συνοδηγού ρυθμιζόμενα σε ύψος, με οσφυϊκή ρύθμιση, υποβραχιόνια και αναδιπλούμενο τραπέζι
  • Δύο ανεξάρτητα καθίσματα, με υποβραχιόνια, στην 2η σειρά καθισμάτων
  • Τρία ανεξάρτητα καθίσματα, στην 3η σειρά.

O φωτισμός Ambiente Multicolour με έως και 30 διαφορετικές αποχρώσεις είναι στάνταρ στην έκδοση Style, και χαρίζει μια χαλαρή ατμόσφαιρα ευεξίας. Χάρη στις προσεκτικά επιλεγμένες αποχρώσεις φωτισμού, και μέσα σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα το εσωτερικό του Multivan αλλάζει χαρακτήρα και προσαρμόζεται στην εκάστοτε διάθεση του οδηγού και των επιβατών. Το σύστημα αποτελείται από:

  • Φως Αmbiente 10 ή 30 χρωμάτων.
  • Λωρίδες LED στον πίνακα οργάνων και στην πλευρική επένδυση μέχρι τη δεύτερη σειρά καθισμάτων

Το νέο Multivan εξοπλίζεται με όλες τις καινοτόμες τεχνολογίες IQ.DRIVE της Volkswagen και προσφέρει στο βασικό εξοπλισμό πάνω από 20 συστήματα και εξοπλισμούς ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού. Τα συστήματα αυτά περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

  • Front Assist
  • City Emergency
  • Braking, Pedestrian & Cyclist Monitoring
  • Lane Assist
  • Adaptive Cruise Control
  • Fatigue Detection, Pre-Crash
  • Προνοητικό σύστημα start/stop
  • Side Assist με Αισθητήρα Τυφλού Σημείου “Blind Spot Detection” και Exit Assist
  • Multi collision brake
  • Intelligent Speed Assist
  • Επικοινωνία Car2X
  • Dynamic Road Sign Display
  • Rear View-Κάμερα οπισθοπορείας
  • Area View-σύστημα παρακολούθησης περιβάλλοντος χώρου 360 μοιρών
  • Dynamic Light Assist αλλά και σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος Park Assist

Η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα, ακολουθώντας την στρατηγική της «Way to Ζero», που ως στόχο έχει να την μετατρέψει σε μία CO2 ελεύθερη εταιρία έως το 2050, βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη των ηλεκτρικών και hybrid μοντέλων της. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής προχωρά στο λανσάρισμα του νέου Multivan, για πρώτη φορά ωςPlug-In Hybrid.

Ο συνδυασμός ενός TSI κινητήρα βενζίνης 1.4 λίτρων, απόδοσης 110 kW (150 PS) και ενός ηλεκτροκινητήρα 85 kW (115 PS) αποδίδει συνδυαστική ισχύ 218 PS. Η ισχύς αυτή κάνει το Multivan eHybrid την ιδανική επιλογή μετακίνησης αφού συνδυάζει μηδενικές εκπομπές ρύπων και αθόρυβη λειτουργία για τις καθημερινές διαδρομές. Και την ίδια στιγμή παρέχει αυξημένη ισχύ και δυναμικές επιδόσεις όταν το απαιτούν οι συνθήκες.

Το νέο VW Multivan Plug-In Hybrid διαθέτει τρία εξελιγμένα προγράμματα λειτουργίας ώστε να εκμεταλλεύεται ιδανικά το ηλεκτρικό του υπόβαθρο σε κάθε συνθήκη κίνησης:

  • E-Mode. Κατά την εκκίνηση το Multivan είναι προγραμματισμένο να ξεκινά πάντα σε ηλεκτρική λειτουργία, με μόνη προϋπόθεση ότι η μπαταρία του θα είναι επαρκώς φορτισμένη και η θερμοκρασία της πάνω από τους -10o

  • Η μπαταρία ιόντων λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 13 kWh με την οποία εφοδιάζεται προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία έως 50 km (βάση κύκλου WLTP και ανάλογα με τον εξοπλισμό). Παράλληλα ο ηλεκτροκινητήρας προσφέρει καθημερινές μετακινήσεις χωρίς καθόλου εκπομπές ρύπων καθώς το όχημα μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά ηλεκτρικά έως 130 χλμ./ώρα με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Όταν αυτή η ταχύτητα ξεπεραστεί, το Multivan αλλάζει αυτόματα την λειτουργία του σε Hybrid Mode.

    Η φόρτιση της μπαταρίας γίνεται πολύ εύκολα καθώς το νέο Multivan μπορεί να φορτιστεί μέσω ρεύματος AC είτε μέσω απλής οικιακής πρίζας με max. 2.3kW είτε έως 3.6 kW max. σε σταθμό φόρτισης ή οικιακό σταθμό φόρτισης (wallbox).
  • Hybrid Mode. O ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί υποστηρικτικά του κινητήρα TSI. Επίσης, μπορεί προσωρινά να καλύψει μικρές αποστάσεις αποκλειστικά ηλεκτρικά καθώς η διαδικασία ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση φροντίζει για την φόρτιση της μπαταρίας. Έτσι, υπάρχει πάντα αρκετή ηλεκτρική ενέργεια σε μεγάλα ταξίδια ώστε να απενεργοποιηθεί ο κινητήρας TSI ή να υποστηριχτεί με επιπλέον ισχύ όταν το απαιτήσουν οι συνθήκες (π.χ. σε μία προσπέραση).
  • Sport M Όταν ενεργοποιηθεί το Sport Mode, ο ηλεκτροκινητήρας και ο κινητήρας TSI ενώνουν τις δυνάμεις τους και αποδίδουν συνδυαστικά 350 Nm ροπής.

To νέο Multivan διατίθεται σε δύο επίπεδα εξοπλισμού, τα Life και Style. To κάθε ένα από αυτά είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να ανταποκρίνεται σε διαφορετικό προφίλ πελατών, καλύπτοντας μία ευρεία γκάμα αναγκών και lifestyle.

Το Multivan Style, σε επίπεδο εξοπλισμού είναι το πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο στην κατηγορία του  διαθέτοντας στον βασικό εξοπλισμό του σχεδόν όλες τις καινοτόμες τεχνολογίες της Volkswagen.

Στην σελίδα https://www.volkswagencommercialvehicles.gr, στην ενότητα νέο Multivan, διατίθεται ένα πλούσιο multimedia υλικό πολλών σελίδων με όλες τις πληροφορίες γύρω από το νέο Multivan και την διαμόρφωση των επιπέδων εξοπλισμού των δύο εκδόσεων.

Το νέο Multivan eHybrid, ως ένας από το δύο διαδόχους του Bulli, σηματοδοτεί τη νέα εποχή στην οποία εισέρχεται η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα. Η νέα αυτή εποχή θα συμπληρωθεί έως το τέλος του χρόνου με τον δεύτερο διάδοχο του εμβληματικού μοντέλου της εταιρίας, το αμιγώς ηλεκτρικό ID. Buzz.

Οι τιμές του νέου Multivan eHybrid έχουν ως εξής:

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις