Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Παγκόσμια πρεμιέρα για τοι νέο Lexus RX

Παγκόσμια πρεμιέρα για τοι νέο Lexus RX

Η Lexus αποκαλύπτει την 5η γενιά του RX, ενός πλήρως ανανεωμένου μοντέλου, που ανοίγει ένα σημαντικό νέο κεφάλαιο για το εμβληματικό αυτό SUV.

Το πρωτοποριακό RX έχει γίνει bestseller της Lexus τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Με περισσότερες από 3,5 εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο από το 1998 που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά – από τα οποία 300.000 στην Ευρώπη – αυτή η 5η γενιά RX είναι καθοριστική για τη μελλοντική στρατηγική της μάρκας ‘Lexus Electrified’.

Ο Koji Sato, Πρόεδρος της Lexus International ανέφερε: «Για το νέο RX ήμασταν αποφασισμένοι να διατηρήσουμε το DNA κορυφαίας ποιότητας, οδηγικής άνεσης και φινέτσας της Lexus και να ανυψώσουμε την οδηγική εμπειρία στο επόμενο επίπεδο, προσφέροντας μία μοναδική Οδηγική Υπογραφή Lexus

Μαζί με το πρόσφατα λανσαρισμένο NX και το RZ που αποκαλύφθηκε τον Απρίλιο, το RX θα βοηθήσει να γίνει πραγματικότητα το ‘Επόμενο Κεφάλαιο’ της μάρκας Lexus. Αυτά τα τρία μοντέλα αντιπροσωπεύουν την ισχυρότερη «επέλαση» της Lexus στην αγορά των D-E Premium SUV, την καρδιά της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Lexus.

Η Lexus έχει εξελίξει περαιτέρω τη νέα σχεδιαστική γλώσσα του ‘Επόμενου Κεφαλαίου’ της για το νέο RX. Αυτή περιλαμβάνει ένα αμάξωμα σχήματος ατράκτου – ‘spindle body’ – που υλοποιήθηκε με την ενσωμάτωση της φιλοσοφίας spindle σε ολόκληρο το εμπρός τμήμα του οχήματος. Η ομάδα του RX άντλησε επίσης έμπνευση από την πλούσια σχεδιαστική κληρονομιά του RX. Έτσι δημιουργήθηκε ένα SUV που είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως RX, αλλά με πιο δυναμικό, κομψό και γεμάτο αυτοπεποίθηση χαρακτήρα.

Στο εσωτερικό, το οδηγοκεντρικό πιλοτήριο ‘Tazuna’ εστιάζει στο να προσφέρει στον οδηγό άμεσο, διαισθητικό έλεγχο του οχήματος, σύμφωνα με την αρχή ‘χέρια στο τιμόνι, μάτια στο δρόμο’. Βελτιώνει επίσης την οδηγική εμπειρία με τη διαισθητική και «καθαρή» διάταξη, που υποστηρίζεται από μία νέα οθόνη αφής 14”.

Το νέο RX διατίθεται στην Ευρώπη σε μία γκάμα τριών διαφορετικών ηλεκτροκίνητων εκδόσεων. Στην καρδιά των προσφερόμενων εκδόσεων του μοντέλου για τη Δυτική Ευρώπη, το RX 450h+ θα μυήσει τους πελάτες του RX στην plug-in τεχνολογία της Lexus που αποτελεί σημείο αναφοράς. Με το νέο RX 350h Hybrid Electric, η Lexus εισάγει μία αποδοτική εναλλακτική λύση έναντι των χαμηλότερου κυβισμού κινητηρίων συνόλων diesel και βενζίνης. Και για εκείνους τους οδηγούς που αναζητούν πιο συναρπαστικές επιδόσεις, η Lexus παρουσιάζει το πρώτο Hybrid Electricturbo μοντέλο στην ιστορία της, το RX 500h, το οποίο συνοδεύεται από το σύστημα δυναμικού ελέγχου της μετάδοσης κίνησης DIRECT4.

Για να διαμορφώσει την αποκλειστική οδηγική υπογραφή ‘Lexus Driving Signature’ του νέου RX, η Lexusβελτιστοποίησε τα θεμελιώδη στοιχεία του SUV, όπως το κέντρο βάρους, τη ροπή αδράνειας, το μειωμένο βάρος, την ακαμψία και το σύστημα μετάδοσης κίνησης για τη δημιουργία μίας πιο φυσικής σχέσης μεταξύ του αυτοκινήτου και του οδηγού. Ο χειρισμός και η απόκριση είναι αποτέλεσμα της βελτιωμένης πλατφόρμας GA-K που προσφέρει εξαιρετική ακαμψία αμαξώματος και χαμηλό κέντρο βάρους.

Αξιοποιώντας την παγκοσμίου κλάσης τεχνολογία ασφάλειας της Lexus, το RX προσφέρει την τρίτη γενιά του LexusSafety System+, με βελτιωμένο Pre-Collision System, νέο Proactive Driver Assist και Extended Safety Package. Το RXδιαθέτει, επίσης, την τελευταία πλατφόρμα πολυμέσων με το Hey Lexus Smart Voice Assistant και το Lexus Link app.

Όλα τα μοντέλα RX θα προσφέρουν την οδηγική υπογραφή ‘Lexus Driving Signature’ με τον δικό τους τρόπο, χάρη σταεξαιρετικά διαπιστευτήρια της πλατφόρμας και των κινητήριων συνόλων, αλλά με ένα κοινό γνώρισμα: την ανώτερηάνεση σε συνδυασμό με ένα νέο επίπεδο γραμμικής και άμεσης απόκρισης που προσφέρει στον οδηγό τη δυνατότητα απόλυτου ελέγχου ανά πάσα στιγμή και τη δημιουργία αισθήματος αυτοπεποίθησης.

Το νέο RX βασίζεται την πλατφόρμα GA-K, παρόμοια με το NX, αλλά με διαφορετικό σετάρισμα. Για παράδειγμα, το πίσω μέρος έχει επανασχεδιαστεί πλήρως τόσο για τη διεύρυνση του μεταξονίου όσο και για την υιοθέτηση πρόσθετων εγκάρσιων στοιχείων και ενισχύσεων της ανάρτησης που αυξάνουν την ακαμψία. Αυτή η αυξημένη ακαμψία επέτρεψε στους μηχανικούς της Lexus να ρυθμίσουν την ανάρτηση με μεγαλύτερη ακρίβεια, βελτιώνοντας όχι μόνο την απόδοση αλλά και την άνεση.

Η πλατφόρμα του νέου RX επέτρεψε, επίσης, μία μείωση του βάρους του αυτοκινήτου κατά 90 kg όπως και του συνολικού ύψους κατά 10 mm, με αποτέλεσμα ένα χαμηλότερο κέντρο βάρους κατά 15 mm. Το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 60 mm και διατηρώντας παράλληλα το συνολικό μήκος, οι κλίσεις του αμαξώματος εμφανίζονται μειωμένες. Το μετατρόχιο εμπρός και πίσω είναι αυξημένο κατά 15 mm και 50 mm αντίστοιχα και, σε συνδυασμό με τους τροχούς των 21”, το RX έχει ακόμα καλύτερο «πάτημα» στο δρόμο και πρόσφυση.

Για εξοικονόμηση βάρους, η Lexus χρησιμοποίησε προηγμένα υλικά όπως ατσάλι υψηλής αντοχής 2GPa για τις κεντρικές κολόνες και αλουμίνιο για τα φτερά και το καπό. Η νέα δομή περιλαμβάνει επίσης ατσάλι 1180 MPa για την ενίσχυση των μαρσπιέ και ατσάλι 1470 MPa για την ακαμψία της οροφής.

Επιτρέποντας σημαντική αύξηση της απόδοσης, η νέα πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων προσφέρει καλύτερη πλευρική σταθερότητα και χαρακτηριστικά αντιβύθισης. Ικανή να διαχειρίζεται υψηλότερα επίπεδα ροπής, μειώνει σημαντικά επίσης τους θορύβους, τους κραδασμούς και τους τριγμούς.

Πέραν του ότι εξασφάλισαν μία «ήσυχη» καμπίνα, όπως αρμόζει σε ένα Lexus, με μέτρα απόσβεσης θορύβων και μείωσης κραδασμών, οι μηχανικοί και οι τεχνίτες δημιούργησαν ήχους για να προσθέσουν μία αίσθηση δύναμης και απόδοσης, ενώ για να ικανοποιήσουν τις αισθήσεις τελειοποίησαν επίσης τον ήχο των θυρών του πολυτελούς SUV.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις