Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Παρουσίαση Mercedes-Benz E Class και EQE SUV: Λαμπερή πρεμιέρα – Οι τιμές και οι εκδόσεις

Παρουσίαση Mercedes-Benz E Class και EQE SUV: Λαμπερή πρεμιέρα – Οι τιμές και οι εκδόσεις

Οι Mercedes-Benz E-Class και EQE SUV έφτασαν στην Ελλάδα εντυπωσιακές, με χαρακτηριστική πολυτέλεια, τελευταία τεχνολογία και φυσικά εκπροσωπώντας το εξηλεκτρισμένο παρόν και μέλλον!

Στις εγκαταστάσεις της Star Automotive Hellas παρουσιάστηκαν οι νέες Mercedes-Benz E-Class και EQE SUV, εντυπωσιάζοντας με την εκλεπτυσμένη εμφάνισή τους και την εξαίρετη πολυτέλεια που τις διακρίνει.

Παράλληλα, τα δύο μοντέλα έχουν κοινό παρονομαστή τη σύγχρονη τεχνολογία και το ηλεκτρικό υπόβαθρο. Από την εκδήλωση δε θα μπορούσε να λείπει φυσικά ο χρυσός Ολυμπιονίκης στους κρίκους, Λευτέρης Πετρούνιας, πρεσβευτής της Mercedes-Benz στην Ελλάδα και λάτρης της μάρκας.

Πριν από την παρουσίαση των πολυπόθητων νέων μοντέλων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Star Automotive Hellas, Ιωάννης Καλλίγερος, μεταξύ άλλων σημαντικών στοιχείων για την πορεία της γερμανικής μάρκας τόνισε ότι από το 2025 όλες οι νέες αρχιτεκτονικές των επερχόμενων μοντέλων θα βασίζονται εξ ολοκλήρου στον ηλεκτρισμό. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, η MercedesBenz θα επενδύσει στην εξέλιξη σημαντικά ποσά, τα οποία θα φτάσουν μέχρι τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ.

H αμιγώς ηλεκτρική EQE SUV αποτελεί την πολυμορφική εκδοχή της μοναδικής EQE Sedan, ενώ η νέα E-Class, ένα business προσανατολισμού sedan, δείχνει το δρόμο για τη μετάβαση από το θερμικό κινητήρα στην ηλεκτροκίνηση. Κοινό σημείο των δύο νέων μοντέλων, όπως και όλου του στόλου που θαυμάσαμε από κοντά, ο luxury χαρακτήρας. Το γεγονός ότι πλέον η πλειονότητα των κατασκευαστών αναφέρουν τα αυτοκίνητά τους ως premium, η Mercedes-Benz διαχωρίζεται και ανεβαίνει επίπεδο, προσφέροντας luxury προϊόντα και μοναδικές luxury υπηρεσίες στους πελάτες της.

Mercedes-Benz E-Class

Η νέα Mercedes-Benz E-Class είναι ένα business-oriented πολυτελές sedan, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο σε αυτού του προσανατολισμού τα μοντέλα, αφού προσφέρει πρωτοποριακές υπηρεσίες για τους απαιτητικούς επιβάτες της, αλλά και πολυάριθμα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, αφού για περισσότερα από 75 χρόνια, η E-Class από την πρώτη της γενιά αποτελεί το πρότυπο στα μεσαίας κατηγορίας πολυτελή sedan.

Στη σημερινή εκδοχή της συνεχίζει να έχει τις αναλογίες ενός κλασικού sedan τριών όγκων, υιοθετώντας έναν κοντό εμπρός πρόβολο σε συνδυασμό με μακρύ καπό κινητήρα και την καμπίνα των επιβατών τοποθετημένη πιο πίσω. Στο πίσω μέρος, τα φώτα LED δύο τμημάτων ξεχωρίζουν με τη νέα οριζόντια σχεδίαση τους και εντυπωσιάζουν τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα με το μοτίβο των αστεριών στο εσωτερικό τους. Το μήκος της αγγίζει τα 4,95m και το πλάτος της φτάνει τα 1,88m.  

Το εσωτερικό της νέας E-Class είναι υπέροχα σχεδιασμένο, ευρύχωρο, ποιοτικό και συνδυάζει άψογα την ψηφιακή εμπειρία με την εκλεπτυσμένη πολυτέλεια. Μάλιστα, όταν η E-Class διαθέτει την προαιρετική οθόνη συνοδηγού, η μεγάλη γυάλινη επιφάνεια της MBUX Superscreen επεκτείνεται έως την κεντρική οθόνη και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Το λογισμικό που χρησιμοποιείται είναι νέο, ενώ οι μοναδικές υπηρεσίες που προσφέρει η καινούρια E-Class αφορούν τόσο το business κομμάτι όσο και αυτό της ψυχαγωγίας. Ανάμεσα σε πολυάριθμες ανέσεις και χαρακτηριστικά ξεχωρίζει η selfie κάμερα και μια βιντεοκάμερα (προαιρετική στην MBUX Superscreen) στο επάνω μέρος του πίνακα οργάνων. Όταν το όχημα είναι σταθμευμένο, ο οδηγός μπορεί να συμμετάσχει σε διαδικτυακές βιντεοδιασκέψεις μέσω διαφόρων πλατφορμών, π.χ.,Webex ή Zoom.

Στο fun κομμάτι τώρα, οι επιβαίνοντες μπορούν να απολαύσουν μουσική, παιχνίδια και περιεχόμενο streaming με σχεδόν όλες τις αισθήσεις! Χάρη στις ψηφιακές καινοτομίες στο εσωτερικό, η E-Class επιτυγχάνει μια νέα διάσταση εξατομίκευσης και αλληλεπίδρασης. Με το νέο ενεργό ατμοσφαιρικό φωτισμό με απεικόνιση ήχου, οι επιβάτες της νέας E-Class μπορούν να βιώσουν μουσικά κομμάτια, ήχους από ταινίες ή εφαρμογές με τρεις αισθήσεις: να τα ακούσουν με τεχνολογία ήχου 3D Dolby Atmos που διατίθεται προαιρετικά, να τα νιώσουν μέσω μετατροπέων ήχου στο προαιρετικό ηχοσύστημα Burmester 4D surround και να τα «δουν». Η απεικόνιση πραγματοποιείται στη φωτεινή λωρίδα του ενεργού ατμοσφαιρικού φωτισμού. Για παράδειγμα, μουσική με γρήγορο ρυθμό θα προκαλέσει γρήγορες εναλλαγές φωτός, ενώ ένας πιο χαλαρός ρυθμός θα δημιουργήσει απαλές χρωματικές εναλλαγές.

Όλα τα παραπάνω κορυφώνονται με τα προγράμματα ευεξίας, Energizing Comfort και Thermotronic με ψηφιακό έλεγχο αερισμού. Χαλαρωτικοί ήχοι, τονωτικό μασάζ,συνδυαστικός φωτισμός, ακόμα και εξατομικευμένες συστάσεις από το Energizing Coach. Ωστόσο, η E-Class σηματοδοτεί το ντεμπούτο ενός νέου και πολύ χρήσιμου χαρακτηριστικού. Το πρόγραμμα κατά της ναυτίας του Energizing Comfort, το οποίο μπορεί με διάφορες λειτουργίες να βοηθήσει τους επιβάτες να ανακουφιστούν από τα συμπτώματα ναυτίας! Να σημειωθεί ότι μεσοπρόθεσμα έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση μιας λειτουργίας βιοανατροφοδότησης για το Energizing Coach, κατά την οποία μπορεί να περιοριστεί το αίσθημα άγχους με ειδικές ασκήσεις αναπνοής.

Τι αξία θα είχαν, όμως, όλα τα παραπάνω εάν δεν υπήρχε ευρυχωρία στην καμπίνα, κάτι για το οποίο η E-Class διακρίνεται στην κατηγορία της. Ο οδηγός απολαμβάνει 5mm περισσότερο εσωτερικό ύψος σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, ενώ οι πίσω επιβάτες είναι ακόμα πιο κερδισμένοι χάρη στο κατά 2cm μακρύτερο μεταξόνιο. Ο χώρος για τα γόνατα και ο μέγιστος χώρος ποδιών αυξάνονται κατά 10mm και 17mm αντίστοιχα. Το πλάτος στο ύψος των αγκώνων στο πίσω μέρος έχει αυξηθεί κατά 25mm και πλέον φτάνει τα 1.519mm, πλησιάζοντας τα επίπεδα της S-Class. Επίσης, η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών αγγίζει τα 540lt.

Όσον αφορά τους κινητήρες, η E-Class θα διατίθεται με τρία σύνολα plug-in hybrid τέταρτης γενιάς, συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα ενός οχήματος με κινητήρα εσωτερικής καύσης και με εκείνα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, καθώς και τρία mild hybrid. Οι θερμικοί κινητήρες αποτελούνται από τετρακύλινδρα και εξακύλινδρα μηχανικά σύνολα.

Τιμές και εκδόσεις

Στην κατηγορία των κινητήρων με το σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας, η τιμή της Ε200 (204PS +23PS από το σύστημα mild hybrid) ξεκινά από 65.100 ευρώ, η Ε220d (197PS +23PS) ξεκινά από 67.050 ευρώ και η E220d 4MATIC (197PS +23PS) από 69.800.

Στην κατηγορία plug-in hybrid, οι τιμές ξεκινούν από: Ε300 e (με συνδυαστική ισχύ 313PS) από 84.850 ευρώ, η E300 e 4MATIC (με συνδυαστική ισχύ 313PS) από 87.850 ευρώκαι η Ε400 e 4MATIC (με συνδυαστική ισχύ 381PS) από 92.000 ευρώ.

Mercedes-Benz EQE SUV

Η νέα EQE SUV κατασκευάζεται με υλικά εξοικονόμησης πόρων, όπως ο δευτερογενής χάλυβας. Είναι πιο compact από την EQE Sedan και αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους καλοκοιτάζουν την EQE, αλλά η καθημερινότητά τους προστάζει SUV. Αποτελεί το τέταρτο μοντέλο, το οποίο βασίζεται στην εξολοκλήρου ηλεκτρική πλατφόρμα Mercedes-EQ, μετά τις EQS Sedan, EQE Sedan και την EQS SUV.

Είναι από τα πλέον ευρύχωρα μοντέλα της κατηγορίας. Έχει μικρότερο μεταξόνιο κατά 9cm από τη sedan εκδοχή (3.030mm) και οι εξωτερικές της διαστάσεις είναι 4.863/1.940/1.686mm (μήκος/πλάτος/ύψος). Στηρίζεται στο χαρακτηριστικό purpose design, κατά το οποίο συνδυάζεται η λειτουργικότητα με την αισθητική. Οι πρόβολοι και το μπροστινό συγκρότημα παραμένουν μικρών διαστάσεων. Οι τροχοί των 19 έως 22 ιντσών ευθυγραμμίζονται με τις εξωτερικές ακμές του αμαξώματος και ενισχύουν τη δυναμική σιλουέτα της.

Επιπλέον, έχει δεχθεί σημαντικές αεροδυναμικές βελτιώσεις για μέγιστη αποδοτικότητα, ενώ μοιράζεται χαρακτηριστικά με τα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας. Ο δείκτης αεροδυναμικής Cd είναι 0,25. Για την καλύτερη δυνατή αεροδυναμική αποδοτικότητα έχουν εφαρμοστεί πολυάριθμα μέτρα, καθώς και σχεδιαστικές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Για παράδειγμα, οι καινοτόμες αεροτομές τροχών που εξέχουν από τον μπροστινό άξονα, για τις οποίες εκκρεμεί το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Επιπλέον, οι κάτω ακμές διαθέτουν από 17 αυλακώσεις η κάθε μία, ενώ η μικρή ποδιά και οι διαμήκεις ενισχύσεις, βελτιώνουν τη ροή του αέρα γύρω από τους μπροστινούς τροχούς.

Ο luxury προσανατολισμός φαίνεται αμέσως μόλις κάποιος ανοίξει την πόρτα και δει το εσωτερικό της EQE SUV, ενώ όταν μπει μέσα γίνεται ένα με το πολυτελές φιλόξενο περιβάλλον της. Ποιοτικά υλικά, τέλειο φινίρισμα και εάν κάποιος δεν επιθυμεί δέρμα, το πακέτο Electric Art του βασικού εξοπλισμού καταργεί εντελώς τη χρήση δέρματος. Επίσης, διατίθεται η οθόνη… γιγαντιαίων διαστάσεων MBUX Hyperscreen, όπου τρεις οθόνες ενσωματώνονται αρμονικά σε μία, δημιουργώντας μία ενιαία ζώνη πλάτους άνω των 141cc, η οποία εκτείνεται σε όλο το ταμπλό. Ο συνοδηγός της EQE SUV έχει την επιλογή μιας οθόνης OLED 12,3 ιντσών με τη δική της διεπαφή χρήστη. Όμως, εκτός από φαντασμαγορικό, το αποτέλεσμα είναι και λειτουργικό. Χάρη στο προσαρμόσιμο λογισμικό, η οθόνη και το λειτουργικό σύστημα του MBUX παρέχουν εξατομικευμένες προτάσεις για διάφορες λειτουργίες οχήματος, infotainment και άνεσης.

Οι άνθρωποι της Mercedes-Benz, όμως, απογείωσαν κυριολεκτικά την ηχητική εμπειρία μέσα στην EQE SUV, αφού εξοπλίζεται με σύστημα ήχου τεχνολογίας Dolby Atmos, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιεί ολόκληρο το φάσμα και να δημιουργεί μία τρισδιάστατη εμπειρία ήχου, όμοια με premium αίθουσας σινεμά! Ακόμη μία νέα τεχνολογία που αναβαθμίζει την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο εσωτερικό της EQE SUV, κυριολεκτικά και μεταφορικά, είναι το σύστημα Energizing Air Control Plus. Πρόκειται για ένα φίλτρο HEPA (High Efficiency Particulate Air) που καθαρίζει τον εισερχόμενο εξωτερικό αέρα σε μέγιστο βαθμό, δημιουργώντας ένα ιδανικό περιβάλλον για τους επιβάτες.

Επιπλέον, το ντεμπούτο του στην EQE SUV κάνει το καινούριο τέταρτο ηχοτοπίο με την ονομασία «Serene Breeze», το οποίο προσφέρει χαλαρό και φυσικό ήχο μέσα στην καμπίνα. Η ολιστική ηχητική ανατροφοδότηση του οχήματος σηματοδοτεί τη μετάβαση από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης στον ηλεκτρικό κινητήρα, δίνοντας στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα Mercedes-EQ το δικό τους ήχο.

Η EQE SUV διαθέτει συστοιχία μπαταριών χωρητικότητας 90,6 kWh και η αυτονομία της φτάνει τα 590km στον κύκλο WLTP. Στην EQE SUV, η μπαταρία ιόντων λιθίου αποτελείται από δέκα μονάδες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το νέο πρωτοποριακό λογισμικό διαχείρισης μπαταρίας, το οποίο αναπτύχθηκε από την ίδια την MercedesBenz, μπορεί να ενημερώνεται Over the Air (OTA). H Mercedes-Benz εκδίδει για τους πελάτες της πιστοποιητικό για τις μπαταρίες της και πιο συγκεκριμένα εγγύηση 10 ετών ή 250.000km με καθορισμένη υπολειπόμενη χωρητικότητα.

Τιμές και εκδόσεις

Η τιμή της EQE SUV ξεκινάει από 94.980 ευρώ για την έκδοση EQE 300 με 245PS. Διαθέσιμες είναι, επίσης, οι εκδόσεις: EQE 350+ (292PS, από 98.580 ευρώ), EQE 350 4MATIC (292PS, από 101.580 ευρώ), EQE 500 4MATIC (408PS, από 109.180 ευρώ) και οι AMG εκδόσεις EQE 43 4MATIC (476PS, από 132.480 ευρώ) και EQE 53 4MATIC (625PS, από 150.330 ευρώ).

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις