Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Παρουσιάστηκε το νέο Suzuki SX4

Παρουσιάστηκε το νέο Suzuki SX4
Μετά από αρκετά χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην αγορά, η Suzuki παρουσιάζει τη νέα γενιά του SX4.
Κύριος στόχος των σχεδιαστών και μηχανικών της ιαπωνικής φίρμας ήταν να δώσουν μια πιο εκλεπτυσμένη σχεδίαση στο crossover τους και να προσφέρουν, χάρη στην αύξηση των διαστάσεων σε σχέση με τον προκάτοχό του, μεγαλύτερους χώρους. Το μήκος του έχει αυξηθεί κατά 16,5 cm (4.300 mm), το πλάτος κατά 1 cm και το μεταξόνιο κατά 10 cm (2.600 mm). Εκτός από καλύτερους χώρους για επιβάτες, το SX4 τώρα διαθέτει και έναν διόλου ευκαταφρόνητο χώρο αποσκευών που φτάνει τα 430 λίτρα (+160 λίτρα).

Εκτός από νέα σχεδίαση, το νέο SX4 διαθέτει και νέα αυτόματη τετρακίνηση, όπου αυτή υπάρχει μιας και θα διατίθεται και ως αποκλειστικά δικίνητο. Το σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP 4WD διαθέτει τέσσερις λειτουργίες για να επιλέξετε (Auto, Sport, Snow και Lock), ανάλογα με το τερέν και τις συνθήκες κίνησης.

Οι κινητήρες που απαρτίζουν την γκάμα του νέου SX4 είναι ένας βενζίνης και ένας πετρελαίου στα 1,6 λίτρα. Και οι δύο αποδίδουν 120 ίππους, με την ροπή για τον βενζινοκινητήρα να είναι 15,9 kgm και για τον τουρμποντίζελ 32,6 kgm. Ο κινητήρας βενζίνης συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων και ο πετρελαίου με ένα 6 σχέσεων. Και οι δύο όμως έχουν την δυνατότητα να εφοδιαστούν ένα αυτόματο κιβώτιο CVT 7 σχέσεων. Επίσης, κύριο χαρακτηριστικό τους είναι, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η χαμηλή μέση κατανάλωση και οι συγκρατημένες εκπομπές ρύπων CO2.

Άλλος ένας τομέας που δόθηκε προσοχή είναι αυτός της ασφάλειας και του εξοπλισμού. Στον εξοπλισμό ασφάλειας συναντάμε 7 αερόσακους (μαζί με αυτόν για τα γόνατα του οδηγού), ESP και σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών (TPMS), ενώ σε αυτόν της άνεσης βρίσκουμε αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, cruise control με περιοριστή ταχύτητας, ηλεκτρικά ανοιγόμενη πανοραμική οροφή και πολλά άλλα.
Το νέο SX4 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Magyar Suzuki στην Ουγγαρία και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο που μας έρχεται.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε