Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Πέντε υπερφορτιστές από την Audi στην Ελλάδα

Πέντε υπερφορτιστές από την Audi στην Ελλάδα

Η Audi προβλέπει πως θα έχει στη γκάμα της περισσότερα από 20 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2025, ενώ από το 2026 όλα τα καινούργια ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα λανσάρει η μάρκα θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι πελάτες ανταποκρίνονται στη στρατηγική της Audi, με τις παραδόσεις αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της μάρκας να έχουν αυξηθεί κατά 57,5% το 2021, σε σχέση με το 2020.

Με το λανσάρισμα των e-tron GT quattro και RS e-tron GT στην αρχή του περασμένου έτους και των Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron το δεύτερο μισό του 2021, η Audi υπερδιπλασίασε τον αριθμό των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων που διαθέτει, προσφέροντας σήμερα και στην Ελλάδα, επτά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Με στόχο να έχει ενεργό συμμετοχή σε αυτή τη φιλόδοξη στρατηγική, η Audi προχώρησε σε μία κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού αλλά και μεγάλης πρακτικής σημασίας.

Εγκατέστησε πέντε εξαιρετικά γρήγορους υπερφορτιστές με ισχύ 180 kW ο καθένας, σε αντίστοιχα νευραλγικά σημεία του δικτύου της, ενώ έχουν τη δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης έως 300 kW.

Πρόκειται για τους πλέον ισχυρούς υπερφορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων που έχουν εγκατασταθεί μέχρι στιγμής σε αστικό περιβάλλον στην Ελλάδα, δίνοντας τη δυνατότητα σε οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, κάθε μάρκας και όχι μόνο της Audi, να φορτίσουν εξαιρετικά γρήγορα.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι για παράδειγμα ένα Q4 e-tron, το νέο compact ηλεκτρικό SUV της Audi, μπορεί σε μόλις 10′ της ώρας να φορτίσει με αρκετή ενέργεια ώστε να διανύσει απόσταση 130 χιλιομέτρων.

Κάθε υπερφορτιστής έχει δύο θέσεις φόρτισης με συνεχές ρεύμα (DC) και μία θέση φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος (AC), για φόρτιση plug-in υβριδικών μοντέλων.

Οι υπερφορτιστές βρίσκονται σε αντιπροσωπείες στην Αθήνα (Μαρούσι και Αργυρούπολη), στη Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα και στη Ρόδο.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις