Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Πρώτη γεύση από τη νέα Mercedes-Benz GLA

Πρώτη γεύση από τη νέα Mercedes-Benz GLA

Αυτό το πρωτότυπο μας δίνει μια πρώτη γεύση του νέου μικρού crossover που θα λανσάρει στην αγορά η MercedesBenz στις αρχές του επόμενου χρόνου, για να ανταγωνιστεί τα BMW X1 και Audi Q3.

Λίγες μέρες πριν η έκθεση της Σαγκάης ανοίξει τις πύλες της και ο κόσμος μπορέσει να χαζέψει από κοντά, το νέο πρωτότυπο crossover του γερμανού κατασκευαστή, οι πρώτες φωτογραφίες της πρωτότυπης GLA διέρρευσαν στο διαδίκτυο. 

Όπως βλέπεται και στις φωτογραφίες πρόκειται για ένα πρωτότυπο με εντυπωσιακές και δυναμικές γραμμές που σε επίπεδο εξωτερικής εμφάνισης, τουλάχιστον, δεν δείχνει να απέχει πολύ από την έκδοση παραγωγής. Η τελευταία θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με το λανσάρισμά της στις ευρωπαϊκές αγορές να ξεκινά στις αρχές του 2014. 


Επιστρέφοντας στο πρωτότυπο, το αμάξωμα του έχει μήκος 4,38 m, με το πλάτος να είναι στα 1,97 m και το ύψος στα 1.57 m. Το μεταξόνιο φθάνει τα 2,69 m και είναι εφάμιλλο της AClass. Λογικό, καθώς η GLA βασίζεται στη νέα πλατφόρμας MFA της γερμανικής φίρμας, η οποία χρησιμοποιείται ήδη στις Α και Β-Class καθώς και στην ολοκαίνουργια CLA. 

Το μικρό crossover της MercedesBenz θα έχει τους κινητήρες τοποθετημένους κατά τον εγκάρσιο άξονα, ενώ θα κυκλοφορήσει σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, 4MATIC. Η γκάμα των βενζινοκινητήρων θα ξεκινά από τις υπερτροφοδοτούμενες εκδόσεις των 1,6 λίτρων με 122 ή 156 PS, θα συνεχίζει με την δίλιτρη των 211 PS, ενώ στην κορυφή της γκάμας θα τοποθετηθεί πιθανότατα μια έκδοση με τα λογότυπα της AMG, η οποία θα κινείται από δίλιτρο τούρμπο κινητήρα της A 45 AMG. 

Όσον αφορά τις ντίζελ επιλογές, η GLA θα εφοδιάζεται με τον 1.8 της φίρμας σε έκδοση με 110 ή 136 PS και τον 2.2 των 170 PS. Στάνταρ θα είναι το μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ενώ προαιρετικά θα υπάρχει και το διπλοσύμπλεκτο 7GDCT με τις επτά σχέσεις.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε