Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Δοκιμή: Νέα Mercedes-Benz CLA 180

Δοκιμή: Νέα Mercedes-Benz CLA 180

Το λανσάρισμα της MercedesBenz CLA στην αγορά σηματοδοτεί τη δημιουργία της κατηγορίας των μικρομεσαίων premium 4θυρων κουπέ. 

Το νέο γερμανικό μοντέλο έχει σχεδιαστεί με στόχο να αιχμαλωτίζει τα βλέμματα, κερδίζοντας θαυμαστές και αγοραστές που δεν θα μπορούν να της αντισταθούν. Και όπως διαπιστώσαμε στην πράξη, τουλάχιστον στους θαυμαστές, ήδη τα καταφέρνει μια χαρά. 

Η MercedesBenz CLA βασίζεται στην AClass, όμως στην όψη είναι αρκετά διαφορετική. Οι σχεδιαστές της γερμανικής φίρμας την προίκισαν με χαμηλότερη οροφή και ένα πολύ ιδιαίτερο πίσω μέρος που τραβά τα βλέμματα. 

Όμως, ούτε το εμπρός μέρος έμεινε ανεπηρέαστο. Με την πρώτη ματιά, μπορεί να μην παρατηρήσεις τα μεγαλύτερα φανάρια. Όμως αποκλείεται να σου ξεφύγουν τα δύο διαμήκη νεύρα στο καπό, παρόμοια με αυτά που κρύβουν τον V8 μιας C63 AMG. Το σύνολο εκτός από όμορφο είναι και πολύ μελετημένο αεροδυναμικά, με το Cd 0,23 που πετυχαίνει να αποτελεί νέο ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής. 

Όπως κάθε 4θυρο κουπέ, η CLA έχει πόρτες χωρίς πλαίσιο για το τζάμι. Όταν τις ανοίξεις όμως μεταφέρεσαι ξαφνικά… στην AClass. Το ταμπλό έχει μεταφερθεί αυτούσιο από το μικρό χάτσμπακ της MercedesBenz. Με εντυπωσιακή εμφάνιση, χαρακτηριστικούς στρογγυλούς αεραγωγούς, όργανα που παραπέμπουν στα μοντέλα AMG και έγχρωμη οθόνη 5,8” ταιριάζει μια χαρά στη CLA, αλλά σαφώς θα ήταν ευπρόσδεκτη κάποια διαφοροποίηση και εδώ. 

Τα υλικά του δείχνουν όσο ποιοτικά περιμένεις, ενώ ψάχνοντας για εργονομικές παραξενιές θα σταθείς στο χειριστήριο του συστήματος πολυμέσων στην κονσόλα που εύκολα πατάς κατά λάθος ύστερα από αλλαγή ταχύτητας. 

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

Δοκιμές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε