Σάββατο, 18 Μαΐ
25oC Αθήνα

Formula 1: Πώς διαμορφώνεται μέχρι στιγμής το grid για το 2014

Formula 1: Πώς διαμορφώνεται μέχρι στιγμής το grid για το 2014

Η Βραζιλία ήταν τελευταίος αγώνας του 2013.Ο Sebastian Vettel κέρδισε, καταρρίπτοντας ακόμη ένα ρεκόρ και το ενδιαφέρον πλέον μετατοπίζεται στη νέα χρονιά.

Με δεδομένες αποχωρήσεις οδηγών και κάποιες μεταγραφές να έχουν ήδη ανακοινωθεί, έχει ενδιαφέρον να δούμε πως διαμορφώνεται μέχρι στιγμής, το ρόστερ των ομάδων.

Red Bull
Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo
Ο Γερμανός παραμένει στην ομάδα, την ώρα που τη θέση του Mark Webber που αποχωρεί από την ενεργό δράση στις πίστες της F1, παίρνει ο Daniel Ricciardo που μετακομίζει στη Red Bull από την “αδελφή” ομάδα της Toro Rosso.

Ferrari
Fernando Alonso, Kimi Raikkonen
Ο Felipe Massa αποχώρησε από τη Ferrari και στη θέση του επιστρέφει o Kimi Raikkonen. Όσοι ποντάρουν στη δυσκολία συμβίωσης του Φιλανδού με τον Ισπανό στην ίδια ομάδα, μάλλον δεν θα χάσουν τα λεφτά τους… 

Mercedes
Lewis Hamilton, Nico Rosberg
Καμία αλλαγή στην ομάδα της Mercedes με τον Rosberg να τα πηγαίνει μια χαρά το 2013 και να δείχνει τις οδηγικές του αρετές. Ο Hamilton από την άλλη μάλλον χρειάζεται περισσότερη συγκέντρωση και επαγγελματισμό σε αυτό που κάνει και λιγότερο lifestyle. 

Lotus
Δύσκολη εξίσωση…
Με την αποχώρηση του Kimi Raikkonen και τα ουκ ολίγο οικονομικά προβλήματα της ομάδας, η κενή θέση “παίζει” ανάμεσα στους Nico Hulkenberg και Pastor Maldonado, την ώρα που και η θέση του Romain Grosjean δεν είναι διασφαλισμένη 100%.

ΜcLaren
Jenson Button, Kevin Magnussen
Δεν είναι λίγοι αυτοί που διαφωνούν με το γεγονός ότι η ομάδα άφησε τον Sergio Perez να φύγει. Από τη νέα χρονιά ο Jenson Button θα συμβιώνει, όπως όλα δείχνουν, με τον Kevin Magnussen, ο οποίος θεωρείται ταλαντούχος αλλά και άπειρος.  

Force India
Σενάρια και εδώ…
Ο Sutil έκανε καλή δουλειά φέτος και δείχνει να έχει εξασφαλίσει τη θέση του, την ώρα που ο Paul di Resta δεν είναι “σίγουρος” με το όνομα του Nico Hulkenberg να ακούγεται όλο και πιο έντονα. Προς το παρόν πάντως, τυπικά, και οι δύο θέσεις της ομάδα παραμένουν άδειες. 

Toro Rosso
Jean-Eric Vergne, Daniil Kvyat
Ο Jean-Eric Vergne παραμένει όπως όλα δείχνουν στην ομάδα, με την έκπληξη να έρχεται στο όνομα του αντικαταστάτη του Daniel Ricciardo. Ενώ όλοι είχαν σαν σίγουρο τον Antonio Felix da Costa , ήρθε σχεδόν από το… πουθενά ο Daniil Kvyat από το GP3 για να πάρει τη θέση.

Sauber
Αναζητώντας λύσεις…
Με τον Hulkenberg να είναι με το ένα (και βάλε…) πόδι έξω από την ομάδα, μένει ο Esteban Gutierrez που μάλλον δεν θα μετακινηθεί, με το ερωτηματικό για τη super licence του Sergey Sirotkin να παραμένει. Ο γρίφος της Sauber περιελάμβανε κάποια στιγμή και τα ονόματα των Maldonado και Sergio Perez.

Williams
Felipe Massa, Valtteri Bottas
Μετά από μια απογοητευτική χρονιά για την ομάδα, η μετακίνηση του Massa δημιουργεί ελπίδες, με τον Pastor Maldonado να φεύγει αναζητώντας αλλού θέση. Μαζί με τον Βραζιλιάνο, για καλύτερα αποτελέσματα θα προσπαθήσει και ο Valtteri Bottas. 

Caterham
Ερωτηματικά ουκ ολίγα…
Ο Charles Pic είχε υπογράψει ένα πολυετές συμβόλαιο όταν είχε ενταχθεί στην ομάδα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η θέση του δεν απειλείται. Και αυτό διότι ο van der Garde αφενός έφερε χορηγούς, αφ’ ετέρου έχει σημειώσει και κάποια καλά αποτελέσματα, την ώρα που και ο Heikki Kovalainen είναι πολύ “κοντά” στην ομάδα. 

Marussia
Jules Bianchi και… ποιος άλλος;
Ο Max Chilton δεν τα κατάφερε και τόσο καλά το 2013, χάνοντας σε επιδόσεις και αποτελέσματα από τον Bianchi, με τον τελευταίο να κατοχυρώνει τη θέση του στην ομάδα για το 2014. Για τη δεύτερη θέση ουδείς ακόμη γνωρίζει κάποια εξέλιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Formula 1: Χειρουργήθηκε με επιτυχία ο Kimi Raikkonen

Formula 1: Tέλος σεζόν με χειρουργείο για τον Kimi Raikkonen

Formula 1: «Οι Alonso και Raikkonen θα συγκρουστούν», λέει ο Massa

Raikkonen: Έφυγα από τη Lotus γιατί ήμουν απλήρωτος

Formula 1: «Οι Alonso και Raikkonen θα συγκρουστούν», λέει ο Massa

Εκρηκτικές καταστάσεις προβλέπει ο Schumacher, με το δίδυμο Alonso-Raikkonen

«Alonso και Raikkonen είναι ισάξιοι για τη Ferrari» δηλώνει ο επικεφαλής της ομάδας, Stefano Domenicali

Formula 1: To σόκιν tweet της Lotus για την αποχώρηση του Raikkonen

Formula 1: Και επίσημα ο Raikkonen στη Ferrari για το 2014

Αγώνες Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε