Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Formula 1: Και επίσημα ο Raikkonen στη Ferrari για το 2014

Formula 1: Και επίσημα ο Raikkonen στη Ferrari για το 2014

Ανακοινώθηκε και επίσημα η μεταγραφή του Kimi Raikkonen στη Ferrari από την επόμενη χρονιά. Μεταγραφή που ταράζει τα νερά στη Formula 1 και ανακατεύει την τράπουλα και στις υπόλοιπες ομάδες.

Το είχαμε γράψει την Κυριακή πριν το Grand Prix της Monza, πως ο Kimi Raikkonen είχε υπογράψει στη Ferrari την Τετάρτη πριν τον αγώνα στην Ιταλία και ότι απλά στο Μαρανέλο περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να το ανακοινώσουν.

Η χθεσινή «παραίτηση» του Massa άνοιξε το δρόμο λοιπόν στην «κόκκινη ομάδα» να ανακοινώσει επίσημα πλέον την επιστροφή του Kimi στη Ferrari. O 33χρονος Φιλανδός, θα οδηγεί λοιπόν το κόκκινο μονοθέσιο δίπλα στον Alonso για το 2014 με προοπτική ανανέωσης και για το 2015, σύμφωνα με το συμβόλαιο που υπέγραψε. Ο Raikkonen είχε ως γνωστόν κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2007 με τα χρώματα της Ferrari, ενώ είχε πανηγυρίσει μαζί της και 9 από τις συνολικά 20 νίκες της καριέρας του.

Ο Kimi ξεκίνησε την καριέρα του στην F1 το 2001 οδηγώντας για τη Sauber και την επόμενη κιόλας χρονιά πήρε μεταγραφή για τη McLaren, όταν από νωρίς αναγνωρίστηκε ότι τον χαρακτήριζε ένα έμφυτο οδηγικό ταλέντο. Την ίδια εκείνη χρονιά πάλεψε στα ίσια με τον ανταγωνισμό σημειώνοντας 7 νίκες.

Το πρώτο μέρος της καριέρας του στη Ferrari (το δεύτερο ξεκινά του χρόνου) έληξε μάλλον άδοξα με τον Alonso να παίρνει τη θέση του το 2010 και τον Iceman να δοκιμάζει την τύχη και τις ικανότητές του στο WRC, για να επιστρέψει το 2012 και πάλι στην F1 με την ομάδα της Lotus. Μάλιστα η επιστροφή του ήταν εντυπωσιακή με κορυφαίες εμφανίσεις, που τον κράτησαν σε τροχιά τίτλου ως το τέλος της σεζόν.

Φέτος, ενώ ξεκίνησε καλά με νίκη στην Αυστραλία, στη συνέχεια δεν μπόρεσε να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις εξαιτίας κυρίως των οικονομικών προβλημάτων της Lotus που δεν της επέτρεψαν να συνεχίσει την εξέλιξη του μονοθεσίου και να το κάνει πιο ανταγωνιστικό.

Πριν υπογράψει στη Ferrari, o Kimi συζητούσε και με την ομάδα της Red Bull που τον ήθελε για τη θέση του Webber. Φαίνεται όμως ότι οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται και έτσι ο Raikkonen επέστρεψε στο κόκκινο στρατόπεδο.

Εκείνο τώρα που μένει να δούμε είναι πως θα εξελιχθεί η συμβίωσή του με τον Alonso. O Iσπανός δεν είναι και ο πιο εύκολος χαρακτήρας, ενώ έχει ήδη χτίσει τις σχέσεις του μέσα στην ομάδα, μιλά τα ιταλικά πολύ καλά και έχει καταφέρει να γίνει μέλος της οικογένειας του Μαρανέλο.

Από την άλλη ο Φιλανδός δεν είναι με τίποτα διατεθειμένος να είναι το δεύτερο βιολί της ορχήστρας (η Ferrari ούτως ή άλλως ποτέ δεν ξεκαθάριζε ανοικτά αυτούς τους ρόλους), οπότε μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή η σχέση των δύο πρωταθλητών, με τον Alonso να έχει ήδη δηλώσει (σσ: στις δηλώσεις όλοι καλοί είναι…) πως θα αποδεχτεί την απόφαση της ομάδας του για το ποιος θα είναι ο team mate του, όποια και αν είναι αυτή.

Πάντως τα σχόλια για τη μεταγραφή που περιφέρονται στο διαδίκτυο, μιλούν για δίδυμο οδηγών αντίστοιχο εκείνου των Senna και Prost στη McLaren και αν θυμηθούμε πως ήταν η σχέση τους, μπορούμε εύκολα να προβλέψουμε τι έχει να γίνει του χρόνου στις πίστες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η χιουμοριστική αντίδραση της Lotus για την αποχώρηση του Raikkonen

Formula 1: O Massa ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη Ferrari

Formula 1: Άνετη νίκη για τον Vettel στην Monza

Formula 1: Ο Raikkonen στη Ferrari σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα

Formula 1: Το ατύχημα στη Monza που στοίχισε τη ζωή στον Ronnie Peterson (VIDEO)

Ο Fernando Alonso αποκτά την δική του ομάδα

Η Ferrari δεν θα ανακοινώσει στη Monza τον αντικαταστάτη του Massa

«1», η ταινία για την F1 με πρωταγωνιστές όλους τους οδηγούς που άφησαν εποχή (VIDEO)

Mε 14 εκατ. το χρόνο, για 3 ακόμη χρόνια στη McLaren o Button

O Kimi Raikkonen δοκίμασε το μονοθέσιο της GP3

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε