Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Αγωνιστικό υδρογόνου με μηδενικούς ρύπους από την Aston Martin

Αγωνιστικό υδρογόνου με μηδενικούς ρύπους από την Aston Martin

Μια Aston Martin Hybrid Rapide S θα συμμετάσχει στις 24 Ώρες του Nürburgring, εκπέμποντας μηδενικό CO2.

Η Aston Martin σκίζει και ξαναγράφει το βιβλίο των ρεκόρ στην 41η διοργάνωση του ADAC Zurich* 24 Ώρες του Nürburgring τον επόμενο μήνα, ως η βρετανική εταιρεία που για πρώτη φορά στα χρονικά βάζει ένα υβριδικό αυτοκίνητο με υδρογόνο να τρέξει σε αγώνα. 

Το ρεκόρ θα συντελεστεί από μια Hybrid Rapide S, ένα αυτοκίνητο που βασίζεται στη νέα 4πορτη και 4θέσια Aston Martin. Η υδρογονοκίνητη Aston θα είναι το πρώτο αγωνιστικό στον κόσμο που συμμετέχει σε διεθνή αγώνα και θα κάνει γύρο στο Nürburgring, χωρίς να εκπέμψει ούτε ένα γραμμάριο CO2. 

Σε συνεργασία με τους ειδικούς στην κίνηση με υδρογόνο της εταιρείας Alset Global, οι τεχνικοί της Aston Martin εξέλιξαν ένα πρωτότυπο διτούρμπινο 6λιτρο μοτέρ V12 που θα κινεί την αγωνιστική Hybrid Rapide S του Nürburgring.

Ικανή να κινείται αποκλειστικά με βενζίνη, αποκλειστικά με υδρογόνο ή με συνδυασμό και των δύο, η υβριδική Aston Martin αποτελεί μηχανολογικό νεωτερισμό. Στην αμιγώς υδρογονοκίνητη διαμόρφωση, η Aston Martin και η Alset Clobal στοχεύουν να δείξουν ότι ένα αυτοκίνητο μπορεί να γυρίσει σε ρυθμό αγώνα χωρίς να εκπέμπει CO2, παρά μόνο βγάζοντας νερό από τις εξατμίσεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αγώνες Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε