Site icon NewsIT
10:49 | 04.10.14

F1: Ο Rosberg στην pole position του GP Ιαπωνίας

Newsit Newsroom

Ο Nico Rosberg πέτυχε την όγδοη εφετινή pole position του στις κατατακτήριες δοκιμές του ιαπωνικού Grand Prix.

O Nico Rosberg ήταν ο ταχύτερος και στην τελευταία περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών και εξασφάλισε τη θέση του στην κορυφή βελτιώνοντας περαιτέρω το χρόνο του στη δεύτερή του προσπάθεια.

Αφού ο Rosberg ολοκλήρωσε την προσπάθειά του, ο Hamilton, που ξεκίνησε τη δίκη του μετά τον Γερμανό, μπλόκαρε τον εμπρός αριστερό τροχό του στο φρενάρισμα για τη φουρκέτα και τελικά ο χρόνος του ήταν δύο δέκατα πιο αργός.

Αυτό σημαίνει πως και οι δύο γρήγοροι γύροι του Rosberg ήταν ικανοί για την pole της Suzuka, που μπορεί να αποδειχτεί κρίσιμη για την έκβαση του πρωταθλήματος.

Το δίδυμο της Williams, Botta και Massa, κατέλαβε τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης, με τον Alonso πίσω τους, στην 5η θέση.

Η Red Bull είχε πολύ δύσκολες κατατακτήριες. Ο Daniel Ricciardo κατέληξε 6ος αφού γλίτωσε παρά τρίχα τον αποκλεισμό στην πρώτη περίοδο, ενώ ο Sebastian Vettel ήταν 9ος. Και οι δύο όμως είχαν στα μονοθέσιά τους ρυθμίσεις βροχής, σύμφωνα με την πρόγνωση για τον αυριανό αγώνα.

Ο Kevin Magnussen ήταν ο νικητής στον «εμφύλιο» των McLaren παίρνοντας την 7η θέση από τον Jenson Button, ενώ η δεύτερη Ferrari, αυτή του Raikkonen, κατατάχτηκε στη 10η θέση.

Ο  Jean-Eric Vergne ήταν ο ταχύτερος από αυτούς που δεν μπήκαν στην πρώτη περίοδο, αποτυγχάνοντας για δύο δέκατα να αποκλείσει τον Vettel στην τελευταία του προσπάθεια.

Πίσω από τον Γάλλο κατατάχτηκε ο Sergio Perez, που παραπονέθηκε για πρόβλημα δύναμης στην δεύτερη περίοδο, ενώ στην 13η θέση ήταν ο Daniil Kvyat που δεν κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του στη δεύτερη προσπάθεια..

Ο Vergne όμως θα τιμωρηθεί με 10 θέσεις στην εκκίνηση διότι χρησιμοποίησε την 6η του κινητήρια μονάδα μέσα στη χρονιά.

Το ίδιο ισχύει και για τον Pastor Maldonado, που κατάφερε να αποκλείσει τον team-mate του από την δεύτερη περίοδο για λιγότερο από ένα δέκατο. Ο Βενεζουελάνος, όχι μόνο θα ξεκινήσει τελευταίος στην Ιαπωνία, αλλά θα εκτίσει και το υπόλοιπο της ποινής των 10 θέσεων ξεκινώντας 5 θέσεις πιο πίσω και στη Ρωσία, την επόμενη Κυριακή.

Ο Marcus Ericsson συνέχισε τις καλές του επιδόσεις στη Suzuka περνώντας με την Caterham τη Marussia του Jules Bianchi. Ο τοπικός ήρωας Kamui Kobayashi όμως πλήρωσε το ατύχημα που είχε την Παρασκευή, μένοντας πίσω στο στήσιμο του μονοθεσίου του και παίρνοντας τελικά την προτελευταία θέση στις κατατακτήριες.

 

Θέση

Οδηγός

Ομάδα

Χρόνος

Διαφορά

1

Nico Rosberg

Mercedes

1m32.506s

2

Lewis Hamilton

Mercedes

1m32.703s

0.197s

3

Valtteri Bottas

Williams/Mercedes

1m33.128s

0.622s

4

Felipe Massa

Williams/Mercedes

1m33.527s

1.021s

5

Fernando Alonso

Ferrari

1m33.740s

1.234s

6

Daniel Ricciardo

Red Bull/Renault

1m34.075s

1.569s

7

Kevin Magnussen

McLaren/Mercedes

1m34.242s

1.736s

8

Jenson Button

McLaren/Mercedes

1m34.317s

1.811s

9

Sebastian Vettel

Red Bull/Renault

1m34.432s

1.926s

10

Kimi Raikkonen

Ferrari

1m34.542s

2.036s

11

Jean-Eric Vergne

Toro Rosso/Renault

1m34.984s

12

Sergio Perez

Τελευταίες ειδήσεις