Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Formula 1: O Brendon Hartley στην Toro Rosso για το Grand Prix των ΗΠΑ

Formula 1: O Brendon Hartley στην Toro Rosso για το Grand Prix των ΗΠΑ

Ο νικητής των φετινών 24 Ωρών του Le Mans θα αντικαταστήσει τον Pierre Gasly, που θα αγωνίζεται στην Ιαπωνία.

Ο 27χρονος Νεοζηλανδός θα κάνει το ντεμπούτο του σε αγώνα της Formula 1, αφού ο Gasly θα αγωνίζεται στην Ιαπωνική Super Formula της οποίας διεκδικεί τον τίτλο.

Ο Hartley είχε διακριθεί σε πολλές μορφές αγώνων μονοθεσίων και ήταν υποψήφιος για θέση στην Formula 1, αλλά η προοπτική αυτή δεν ευοδώθηκε με αποτέλεσμα ο Νεοζηλανδός να αφοσιωθεί στους αγώνες σπορ-πρωτοτύπων, όπου κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής του 2015 με την Porsche.

Είχε κάνει δοκιμές με την Toro Rosso F1 το 2009, σε ηλικία 19 ετών.

«Εκπληκτικό συναίσθημα», δήλωσε. «Η ευκαιρία παρουσιάστηκε ως έκπληξη, αλλά ποτέ δεν παραιτήθηκα από τη φιλοδοξία και το παιδικό μου όνειρο να φτάσω στην F1. Έχω ωριμάσει και έχω μάθει πολλά από τον καιρό που ήμουν ο εφεδρικός οδηγός των Red Bull και Τoro Rosso, και τα δύσκολα χρόνια που πέρασα με έκαναν πιο δυνατό και ακόμα πιο αποφασισμένο.

«Η Circuit Of The Americas είναι μια πίστα που πραγματικά μου αρέσει και στην οποία έχω αγωνιστεί πρόσφατα. Προσπαθώ να μην έχω μεγάλες προσδοκίες από το ντεμπούτο μου στην F1, αλλά νιώθω έτοιμος γι’ αυτό».

Ο Hartley έχασε τη θέση του εφεδρικού οδηγού το 2010 και η πιο πρόσφατη εμπειρία του από την F1 είναι μια δοκιμή με τη Mercedes το 2012 στο Magny Cours της Γαλλίας.

«Ο Brendon έρχεται ως φετινός νικητής του Le Mans [φωτ. κάτω] και πρωτοπόρος της βαθμολογίας του παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής, το οποίο κέρδισε και το 2015», δήλωσε ο επικεφαλής της Toro Rosso, Franz Tost.

«Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέφει στην ομάδα μας. Με όλη την αγωνιστική πείρα που έχει συγκεντρώσει με τα χρόνια, είμαστε σίγουροι ότι θα κάνει φανταστική δουλειά για μας».

 

Αγώνες Τελευταίες ειδήσεις