Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Σημαντική συρρίκνωση κερδών ανακοίνωσε η BMW

Σημαντική συρρίκνωση κερδών ανακοίνωσε η BMW

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ίδια η BMW, τα κέρδη της κέρδη της εταιρείας για το πρώτο τρίμηνο υποχώρησαν, αφού οι πωλήσεις αυτοκινήτων σε βασικές αγορές επιβραδύνθηκαν και η αυτοκινητοβιομηχανία προέβλεψε επίσης ένα πιθανό πρόστιμο ύψους € 1,4 δις από την ΕΕ για σύσταση καρτέλ.

Έτσι, για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τα κέρδη προ φόρων και τόκων μειώθηκαν κατά 78% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, στα € 589 εκατ.

Πέραν του πιθανού προστίμου, ο δείκτης κερδών επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο από μια αύξηση της τάξης του 36% για δαπάνες που αφορούν σε ακίνητα, εγκαταστάσεις και εξοπλισμό.

Την ίδια στιγμή το τμήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας της εταιρείας σημείωσε λειτουργική ζημιά για πρώτη φορά στην τελευταία δεκαετία. Η εταιρεία ανέφερε πως ο έντονος ανταγωνισμός σε συγκεκριμένες αγορές και οι δαπάνες για εξέλιξη νέων τεχνολογιών ήταν άλλη μια αιτία συρρίκνωσης των κερδών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ένα σχέδιο εξοικονόμησης € 14 δις, εξοικονόμηση που θα προκύψει από την κατάργηση κάποιων μη εμπορικών μοντέλων και μείωσης του χρόνου εξέλιξης των νέων μοντέλων της κατά το ένα τρίτο αυτού που είχε μέχρι σήμερα. Παράλληλα θα μειώσει τις επιλογές κινητήρων και κιβωτίων κατά 50% στα μοντέλα της από το 2021, σε μια προσπάθεια μετάβασης σε αρχιτεκτονικές νέων πιο ευέλικτων οχημάτων.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις