Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Στο XC40 ο πρώτος 3κύλινδρος κινητήρας της Volvo

Στο XC40 ο πρώτος 3κύλινδρος κινητήρας της Volvo

Ο νέος 3κύλινδρος τούρμπο βενζινοκινητήρας, ο πρώτος στην ιστορία 91 ετών της Volvo, ανακοινώθηκε επίσημα και κάνει ντεμπούτο στο XC40. Θα συνδυάζεται με εξάρι χειροκίνητο ή οκτάρι αυτόματο κιβώτιο.

Ο κινητήρας αυτός είναι συμβατός με την τεχνολογία Twin Engine, την πλατφόρμα τεχνολογίας για επαναφορτιζόμενα υβριδικά συστήματα κίνησης της σουηδιικής εταιρείας. Μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση θα προστεθεί αργότερα στη γκάμα του XC40, σύμφωνα με τη Volvo. Ο νέος 3κύλινδρος κινητήρας είναι της ίδιας οικογένειας Drive-E που η Volvo χρησιμοποιεί σε άλλες εφαρμογές. Εκτός από τον 3κύλινδρο, στο XC40 θα προστεθούν ο 1500άρης των 150 ίππων ως έκδοση D3, και ο 4κύλινδρος των 190 ίππων για την έκδοση Τ4. Μέχρι σήμερα το Volvo XC40 ήταν διαθέσιμο σε δύο μόνο δίλιτρες εκδόσεις ντίζελ D4 με 190 ίππους και βενζίνης T5 με 247.

Με την προσθήκη της οικογένειας κινητήρων Drive-E, η Volvo ανακοίνωσε και νέα πακέτα εξοπλισμού αλλά και αυξημένες επιλογές διαμόρφωσης, πέραν των αρχικών Momentum και R-Design. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η βασική έκδοση Inscription, στην οποία περιλαμβάνονται οι δύο οθόνες στην καμπίνα και η σουίτα οδηγικών βοηθημάτων ασφάλειας.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις