Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Τέλος για την 3θυρη έκδοση του Range Rover Evoque

Τέλος για την 3θυρη έκδοση του Range Rover Evoque

Οι χαμηλές πωλήσεις και η έλευση της νέας γενιάς, καταργούν το 3θυρο αμάξωμα από την γκάμα του Evoque.

Η Jaguar Land Rover έπαψε σε παγκόσμιο επίπεδο την παραγωγή της 3θυρης έκδοσης του δημοφιλούς Range Rover Evoque, κυρίως λόγω του χαμηλού μεριδίου πωλήσεων στην γκάμα του μοντέλου.

Η έλευση της Convertible έκδοσης, της τρίτης έκδοσης αμαξώματος του δημοφιλούς Evoque, έφερε μια μείωση στην εμπορική δυναμική του 3θυρου, αναγκάζοντας την JLR να προβεί σε διακοπή της παραγωγής. Πηγές αναφέρουν ότι το 95% των πωλήσεων του Range Rover Evoque αφορούν το 5θυρο αμάξωμα.

Δηλαδή, όσοι θέλουν πλέον μια λιγότερο πρακτική έκδοση από το 5θυρο Evoque, θα πρέπει να καταφύγουν στο Convertible. Μάλιστα, ένας εκπρόσωπος της JLR ανέφερε ότι από το MY2019 του μοντέλου θα υπάρξει ένας εξορθολογισμός της γκάμας του Evoque που θα επικεντρωθεί στην πλειοψηφία των πωλήσεων(5θυρο και Convertible αμάξωμα).

Η αλήθεια είναι ότι δεν αποτελεί έκπληξη η διακοπή του 3θυρου Evoque, καθώς οι περισσότεροι κατασκευαστές καταργούν τις αντίστοιχες εκδόσεις διαφόρων μοντέλων τους, μιας και το αγοραστικό κοινό κατευθύνεται στις πρακτικότερες 5θυρες εκδόσεις.

Το γεγονός αυτό θα «στιγματίσει» και τη νέα γενιά του μοντέλου που θα παρουσιαστεί σε περίπου ένα χρόνο. Παρά την κυριαρχία της 5θυρης έκδοσης σε πωλήσεις, είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει και έκδοση Convertible. Για 3θυρο ούτε λόγος. Η σχεδίαση του νέου μοντέλου θα φέρει πολλά χαρακτηριστικά που πρωτοείδαμε στο αδελφό Velar, ενώ η γκάμα θα περιλαμβάνει και μια mild hybrid έκδοση.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις