Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Δοκιμάζουμε το υβριδικό Hyundai Tucson 1.6 των 180 PS [pics]

Δοκιμάζουμε το υβριδικό Hyundai Tucson 1.6 των 180 PS [pics]

Δεν συναντάμε συχνά ένα αυτοκίνητο στο οποίο αν αφαιρεθούν τα σήματα, να είναι δύσκολο για οποιονδήποτε να μαντέψει τι μάρκα είναι. Ή έστω τη χώρα καταγωγής του. Αλλά το καινούργιο Hyundai Tucson είναι μια τέτοια περίπτωση, αφού δεν έχει καμία σχέση με τους προγόνους του. Άλλαξε όψη και χαρακτήρα, για να διεκδικήσει μια θέση στην κορυφή.

Το brief που δόθηκε στους σχεδιαστές της Hyundai πρέπει να ήταν κάπως έτσι: «Ξεχάστε οτιδήποτε ξέρατε για τη μάρκα μας μέχρι σήμερα. Ξεκινώντας από λευκό χαρτί, φτιάξτε ένα SUV 4,5 μέτρων επιβλητικό και πολυτελές, αλλά ταυτόχρονα δυναμικό και νεανικό. Πασπαλίστε το με σοφιστικέ λεπτομέρειες που να το κάνουν να δείχνει εξεζητημένο και πολύ ακριβότερο απ’ ό,τι είναι». Άλλοι μπορεί να είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά. Αυτοί εδώ, σχεδίασαν το νέο Tucson. Το οποίο δεν μοιράζεται κανένα στοιχείο με άλλα μοντέλα της φίρμας και εντυπωσιάζει από όποια γωνιά κι αν το κοιτάξεις, χάρη σε γεωμετρικά μοτίβα που είναι αποτέλεσμα παραμετρικού σχεδιασμού.

Στο εμπρός μέρος, η πληθωρική μάσκα 3D ενσωματώνει τα φώτα ημέρας. Είναι σκουρόχρωμα, για να εξαφανίζονται πλήρως όταν το Tucson είναι σταματημένο, ενώ δημιουργούν μια χαρακτηριστική και πολύ επιβλητική εικόνα όταν ανάβουν…

Διαβάστε ολόκληρη τη δοκιμή του νέου Hyundai Tucson στο drive.gr

Δοκιμές Τελευταίες ειδήσεις