Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Το 2023 θα είναι μία «ηλεκτρική χρονιά» για την Peugeot

Το 2023 θα είναι μία «ηλεκτρική χρονιά» για την Peugeot

Το 2023 θα είναι μία «ηλεκτρική χρονιά» για την Peugeot, καθώς η μάρκα θα παρουσιάσει νέα μοντέλα και τεχνολογίες.

Παράλληλα θα λανσάρει τη νέα γενιά υβριδικών κινητήρων, δίνοντας έμφαση στην ηλεκτροκίνηση, ενώ παράλληλα θα εξασφαλίζει υψηλά επίπεδα οικονομίας και ευκολία χρήσης.

Το νέο υβριδικό σύστημα κίνησης περιλαμβάνει τον νέας γενιάς βενζινοκινητήρα Pure Tech 136 ίππων που συνδυάζεται με ένα νέο ρομποτικό αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Χάρη σε μία μπαταρία των 48V η οποία φορτίζεται κατά την οδήγηση, η συγκεκριμένη τεχνολογία εξασφαλίζει επιπλέον ροπή στις χαμηλές στροφές, καθώς και κατά 15% μείωση της κατανάλωσης.

Δίνει επίσης και τη δυνατότητα στο αυτοκίνητο να κινηθεί με μηδενικές εκπομπές σε απόσταση μέχρι και ένα χιλιόμετρο και με χαμηλή ταχύτητα, καλύπτοντας σύντομες αστικές διαδρομές.

Επίσης, θα υπάρξει περαιτέρω διεύρυνση της γκάμας των 100% ηλεκτροκίνητων μοντέλων με το λανσάρισμα των E-308 και E-308 SW. Η εταιρεία θα είναι ένας από τους πρώτους Ευρωπαίους κατασκευαστές που θα προσφέρει ένα 100% ηλεκτροκίνητο μοντέλο stationwagon.

Με τις εκδόσεις σεντάν και stationwagon, η μάρκα θα μπορεί πλέον να ικανοποιήσει απόλυτα όλες τις ανάγκες των πελατών του segment C, οι οποίοι επιθυμούν να κάνουν το βήμα της μετάβασης προς την κινητικότητα μηδενικών εκπομπών.

Τα νέα E-308 και E-308 SW εξασφαλίζουν αυτονομία μεγαλύτερη των 400 χλμ. (βάσει δοκιμών WLTP σε μικτό κύκλο). Αυτή η επίδοση κατέστη δυνατή χάρη στην ιδιαίτερη εξέλιξη και πρόοδο στον κινητήρα και την μπαταρία, καθώς και την αεροδυναμική, την ελαχιστοποίηση του βάρους με τη νέα πλατφόρμα EMP2, αλλά και με τον περιορισμό των απωλειών λόγω τριβής.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις