Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Το αυτόνομο σύστημα στάθμευσης της Mercedes-Benz και της Bosch πήρε έγκριση για εμπορική χρήση

Το αυτόνομο σύστημα στάθμευσης της Mercedes-Benz και της Bosch πήρε έγκριση για εμπορική χρήση

Έγκριση για εμπορική χρήση πήρε το αυτόνομο σύστημα στάθμευσης μετά τη συνεργασία της Mercedes-Benz με τη Bosch.

Το σύστημα αυτόνομης στάθμευσης αποτελεί την πρώτη στον κόσμο αυτόνομη λειτουργία στάθμευσης χωρίς οδηγό επιπέδου 4 που έλαβε επίσημη έγκριση για εμπορική χρήση στη Γερμανία.

Η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σύντομα για ορισμένες εκδόσεις S-Class και EQS εξοπλισμένες με Intelligent Park Pilot, αρχικά στο πάρκινγκ P6 του αεροδρομίου της Στουτγάρδης (Γερμανία). Το αεροδρόμιο της Στουτγάρδης θα είναι το πρώτο στον κόσμο που θα επιτρέψει την εμπορική χρήση του συστήματος στάθμευσης χωρίς οδηγό.

Η τεχνολογική εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης παίζει ουσιαστικό ρόλο στην κινητικότητα του μέλλοντος. Με το όχημα και την υποδομή να αναλαμβάνουν την οδήγηση και τους ελιγμούς, οι οδηγοί θα μπορούν να στρέφουν την προσοχή τους σε άλλα πράγματα, αντί να αφιερώνουν χρόνο αναζητώντας χώρο στάθμευσης και κάνοντας ελιγμούς σε στενές θέσεις πάρκινγκ.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι με αυτή την τεχνολογία ο οδηγός μόλις μπει στο πάρκινγκ, βγαίνει από το όχημα και αυτό καταλαμβάνει προ-κρατημένη θέση στάθμευσης απλώς πατώντας σε μια εφαρμογή στο smartphone. Στην επιστροφή το όχημα επιστρέφει στο σημείο παραλαβής με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Αυτή η διαδικασία βασίζεται στην αλληλεπίδραση μεταξύ της έξυπνης υποδομής που παρέχεται από τη Bosch και εγκαθίσταται στο χώρο του πάρκινγκ και της αυτοκινητιστικής τεχνολογίας που διαθέτει η Mercedes-Benz.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι υπάρχουν πέντε επίπεδα αυτόνομης οδήγησης. Το επίπεδο 4 σημαίνει ότι το όχημα μπορεί να διαχειριστεί αυτόνομα όλες τις οδικές καταστάσεις υπό συγκεκριμένες συνθήκες (π.χ. σε ένα πάρκινγκ), χωρίς να απαιτείται οδηγός.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις