Σάββατο, 4 Μαΐ
19oC Αθήνα

Το νέο Hyundai Kona ήρθε στην Ελλάδα – Εξοπλισμός και τιμές

Το νέο Hyundai Kona ήρθε στην Ελλάδα – Εξοπλισμός και τιμές

Το ολοκαίνουριο Hyundai Kona μεγάλωσε, εξελίχθηκε και προσφέρεται σε βενζινοκίνητη, υβριδική και ηλεκτρική έκδοση με τιμή εκκίνησης από 26.290 ευρώ.

Με σούπερ μοντέρνα σχεδίαση που δεν περνάει απαρατήρητη, μεγαλύτερες διαστάσεις και σαφώς πιο άνετο εσωτερικό «χώρο διαβίωσης», η νέα γενιά Hyundai Kona ήρθε να διεκδικήσει μερίδιο από την ανταγωνιστική κατηγορία C-SUV στην οποία πλέον ανήκει.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο Grand Resort Lagonissi, ενώ πήραμε και μία μικρή γεύση από τη συμπεριφορά του στο δρόμο του Σουνίου με τις πρώτες εντυπώσεις να είναι σίγουρα θετικές συνολικά.

Η Hyundai Motor ξεκίνησε τη διαδικασία εξέλιξης από το ηλεκτροκίνητο Kona, κάτι που φαίνεται άμεσα στη σχεδίασή του και ιδιαίτερα στην μπροστινή μάσκα.

Οι διαστάσεις του νέου Kona (με ελάχιστες διαφορές στις εκδόσεις Electric και N Line) έχουν αυξηθεί σε σχέση με τον προκάτοχό του και πιο συγκεκριμένα το μήκος του κατά 145mm, φτάνοντας τα 4.350mm, το πλάτος του κατά 25mm, φτάνοντας τα 1.825mm, ενώ και το πιο βασικό είναι ότι αυξήθηκε και το μήκος του μεταξονίου κατά 60mm, αγγίζοντας πλέον τα 2.660mm.

Η δυναμική σχεδίαση του κορεάτικου SUV, με τις έντονες ακμές και γωνίες, ενισχύεται από το παραμετρικό μοτίβο των φωτιστικών σωμάτων και την πίσω λωρίδα LED, Pixelated Seamless Horizon Lamp, όπως την αποκαλεί η Hyundai, την οποία βλέπουμε και στην άκρη του καπό. Oι εκδόσεις N Line διαθέτουν μαύρους καθρέπτες, πίσω αεροτομή και προαιρετικά μαύρη οροφή, επιθετικούς σχεδιαστικά προφυλακτήρες, διπλές εξατμίσεις και τονισμένα σπόιλερ. Το νέο Kona έχει συντελεστή οπισθέλκουσας 0,27 για τη βέλτιστη αεροδυναμική απόδοση.

Η μοντέρνα σχεδίαση συνεχίζεται και στο εσωτερικό. Την προσοχή τραβάει αμέσως το αιωρούμενο οριζόντιο C-Pad με ενσωματωμένες τις διπλές οθόνες των 12,3 ιντσών που τονίζουν τον high-tech χαρακτήρα του νέου SUV. Το ταμπλό είναι οδηγοκεντρικό, κάτι που αρέσει πολύ. Ο επιλογέας ταχυτήτων shift-by-wire έχει μεταφερθεί από την κεντρική κονσόλα στην κολόνα του τιμονιού, ώστε να μεγαλώσει ο χώρος αποθήκευσης στο μέρος της κονσόλας, ωστόσο μένει να δούμε κατά τη διάρκεια της κανονικής δοκιμής πόσο εργονομικό είναι.

Η καμπίνα είναι ευρύχωρη και με μεγάλη άνεση μπορούν να μεταφερθούν τέσσερις έως πέντε ενήλικες. Αν και στη βάση του Segment C, ο χώρος για τα πόδια είναι από τους μεγάλους της κατηγορίας. Επίσης, το Curveless Bench Seat (χωρίς καμπύλες κάθισμα) στην πίσω σειρά καθισμάτων μεγιστοποιεί την πρακτικότητα και διαθέτει μοχλό δύο σταδίων για εύκολη ανάκληση. Η χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ φτάνει έως και 466lt, ενώ έχει βελτιωθεί προς χάριν πρακτικότητας και η ευκολία φόρτωσης.

Τεχνολογία, πρακτικότητα και ασφάλεια και στις λεπτομέρειες. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να κλειδώσει, ξεκλειδώσει και να εκκινήσει το αυτοκίνητο του μέσω του Digital Key 2 Touch, χρησιμοποιώντας NFC σε smart phones και smart watches.

Όσον αφορά την ασφάλεια, το ολοκαίνουριο Kona είναι εξοπλισμένο με το προηγμένο σύνολο συστημάτων υποβοήθησης Hyundai SmartSense ADAS.

Το Driver Status Monitor (DSM) χρησιμοποιεί την εσωτερική κάμερα για να αναλύσει το πρόσωπο του οδηγού και, σε περίπτωση υπνηλίας ή απροσεξίας, να τον ειδοποιήσει ή να παρέμβει, εάν είναι απαραίτητο. Το Έξυπνο Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης (RSPA) βοηθά από απόσταση τους οδηγούς να εισέρχονται και να εξέρχονται από τις θέσεις στάθμευσης. Με το πάτημα του κουμπιού smart key το αυτοκίνητο μετακινείται προς τα εμπρός ή προς τα πίσω.

Όταν ο οδηγός αποφασίσει να κάνει μια αλλαγή λωρίδας, το Blind-spot View Monitor (BVM) μπορεί να τον προειδοποιήσει για πιθανό κίνδυνο σύγκρουσης με άλλα οχήματα στην τυφλή γωνία.

Το Kona Electric προσφέρει πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως το σύστημα υποβοήθησης αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης 2.0 (FCA 2.0), υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας (LKA), υποβοήθηση αποφυγής σύγκρουσης τυφλού σημείου (BCA), έξυπνη υποβοήθηση ορίου ταχύτητας (ISLA), προειδοποίηση προσοχής οδηγού (DAW) και υποβοήθηση μεγάλης σκάλας φώτων (HBA), κ.ά.

Εκτός των άλλων, το νέο Kona δεν πρόκειται να αφήσει κανένα παραπονεμένο, αφού καλύπτει όλες τις προτιμήσεις. Διατίθεται σε υβριδικό (HEV), με κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE) και σε σπορ N Line, ενώ το αμιγώς ηλεκτρικό (EV) θα διατίθεται στη χώρα μας από τον Σεπτέμβριο, όταν θα ανακοινωθούν και οι τιμές.

Στην Ελλάδα το Kona προσφέρεται στα εξοπλιστικά πακέτα Premium, Distinctive και N Line, με τιμή εκκίνησης από 26.290 ευρώ για την έκδοση 1.0Τ με το mild hybrid σύνολο και τους 120PS. Η έκδοση με τον 1.000άρη βενζινοκινητήρα και το αυτόματο κιβώτιο των 7 σχέσεων ξεκινά από 28.990 ευρώ και η έκδοση με τον 1.600άρη και τα 198PS από 31.290 ευρώ στην προσθιοκίνητη εκδοχή και από 37.490 ευρώ το 4Χ4.

Το υβριδικό Kona των 141 ίππων ξεκινά από 31.890 ευρώ στην έκδοση Premium, από 33.590 ευρώ στην Distinctive και από 35.590 ευρώ στην N Line. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο χρόνος παράδοσης ανέρχεται στους δύο μήνες.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις