Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Το νέο Kia XCeed κατασκευάζεται στην αναβαθμισμένη γραμμή παραγωγής στη Ζilina στη Σλοβακία

Το νέο Kia XCeed κατασκευάζεται στην αναβαθμισμένη γραμμή παραγωγής στη Ζilina στη Σλοβακία

Βγήκαν από την παραγωγή τα πρώτα συμπαγή crossover Kia XCeed που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Zilina στην Σλοβακία.

Η αναβαθμισμένη γραμμή παραγωγής διαθέτει 40 νέα προηγμένα ρομπότ στα σημεία βαφής και συναρμολόγησης, μέρος ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου για την αύξηση της αυτοματοποίησης, της αποτελεσματικότητας και της συμμόρφωσης με τα πιο πρόσφατα περιβαλλοντικά πρότυπα.

Όσον αφορά τη βιωσιμότητα, οι εγκαταστάσεις της Kia στη Σλοβακία χρησιμοποιούν 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τη λειτουργία της, ενώ η έκλυση θερμότητας και το νερό στο βαφείο ανακυκλώνονται σε όλο το εργοστάσιο για τη μείωση των αποβλήτων.

Όλα τα μοντέλα της Kia στη Ζilina κατασκευάζονται στην ίδια γραμμή παραγωγής, γεγονός που συμβάλλει περαιτέρω στην αποδοτικότητα και την βοηθά να ανταποκρίνεται καλύτερα στα μεταβαλλόμενα πρότυπα ζήτησης στις διάφορες σειρές των μοντέλων της.

Μαζί με το νέο XCeed κατασκευάζονται και άλλα μέλη της οικογένειας μοντέλων Ceed μαζί με το Sportage πέμπτης γενιάς. Στις ίδιες εγκαταστάσεις συναρμολογείται επίσης ο βενζινοκινητήρας «Smartstream» 1,5 λίτρων «Kappa» και τα ήπια υβριδικά κινητήρια σύνολα, μαζί με τον κινητήρα «Gamma» T-GDi 1,6 λίτρων.

Το νέο Kia XCeed είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία στην Ελλάδα.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις