Κυριακή, 14 Απρ.
27oC Αθήνα

Το νέο MINI Aceman: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι τελικές δοκιμές υπό ακραίες συνθήκες

Το νέο MINI Aceman: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι τελικές δοκιμές υπό ακραίες συνθήκες

Σε λίγους μήνες, το MINI Aceman θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό. Εξοπλισμένο αποκλειστικά με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, διευρύνει τη γκάμα MINI με μία νέα ελκυστική πρόταση.

Με ευέλικτα δυναμικά χαρακτηριστικά και κλασικές για τη μάρκα αναλογίες, το crossover συνδυάζει στοιχεία από τα δύο πιο επιτυχημένα μοντέλα MINI, του MINI Cooper και του MINI Countryman, δημιουργώντας μια νέα φιλοσοφία οχήματος.

Λίγο πριν περάσει στη μαζική παραγωγή, το νέο μοντέλο πρέπει τώρα να δοκιμαστεί σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες σε αμμώδεις διαδρομές στην έρημο. Με μήκος 4.075 mm, πλάτος 1.754 mm και ύψος 1.495 mm, το MINI Aceman τοποθετείται ανάμεσα στο MINI Cooper και το MINI Countryman. Το τρίτο αυτόνομο μοντέλο της νέας αμιγώς ηλεκτρικής οικογένειας MINI είναι εξοπλισμένο με τέσσερις πόρτες και μια μεγάλη πίσω στο χώρο αποσκευών. Το εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει πέντε επιβάτες.

«Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Aceman ανοίγει νέες ευκαιρίες για τους πελάτες που θέλουν ένα crossover πιο μικρό από το επιτυχημένο μας MINI Countryman. Ο συνεπής εξηλεκτρισμός του χαρτοφυλακίου των προϊόντων μας δηλώνει ξεκάθαρα το μέλλον της μάρκας MINI», σχολιάζει η Stefanie Wurst, επικεφαλής της MINI.

Δοκιμασμένο σε ακραίες συνθήκες

Αφού το MINI Aceman ανταπεξήλθε με επιτυχία στις δοκιμές στον Αρκτικό Κύκλο, το crossover μοντέλο ολοκληρώνει τις τελικές δοκιμές στην έρημο σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας και καύσωνα. Εκτός από τα κλασικά χαρακτηριστικά, όπως η δυναμική οδήγησης και η άνεση, η ομάδα δοκιμών εστιάζει στις απαιτητικές πτυχές ενός ηλεκτρικού οχήματος.

Για το σκοπό αυτό, ο κλιματισμός, η φόρτιση και η ψύξη της μπαταρίας, τα συστήματα κίνησης και ελέγχου δοκιμάζονται σε συνθήκες έντονης καταπόνησης σε θερμοκρασίες έως και 50° Κελσίου σε σύννεφα σκόνης που δημιουργούνται από την άμμο της ερήμου.

Αμιγώς ηλεκτρικό και αποδοτικό

Το νέο MINI Aceman θα είναι διαθέσιμο μόνο ως αμιγώς ηλεκτρικό. Η χωρητικότητα της μπαταρίας του είναι 54,2 kWh. Χάρη στην αμιγώς ηλεκτρική φιλοσοφία κίνησης, το ευέλικτο crossover της MINI καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο στο δρόμο και προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο άνεσης και ευελιξίας.

Η σχεδίαση του νέου μοντέλου ακολουθεί τις βασικές αρχές της φιλοσοφίας της μάρκας: άφθονος εσωτερικός χώρος με τις μικρότερες δυνατές εξωτερικές διαστάσεις, ευέλικτα οδηγικά χαρακτηριστικά και αποδοτικότητα. Πίσω από αυτό βρίσκεται η λειτουργική σχεδίαση δύο όγκων με κοντούς προβόλους. Έτσι εξασφαλίζεται μέγιστος χώρος για πέντε επιβάτες και αποσκευές σε συνδυασμό με ένα μινιμαλιστικού στυλ δάπεδο.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις