Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Varekai θα λέγεται το πρώτο SUV της Aston Martin

Varekai θα λέγεται το πρώτο SUV της Aston Martin

Με τον πυρετό των SUV να ανεβαίνει συνεχώς, άλλη μια premium εταιρεία που μέχρι τώρα μας είχε συνηθίσει στα σπορ αυτοκίνητα κάνει στροφή προς τη δημοφιλή αυτή κατηγορία.

Ο λόγος για την Aston Martin που μόλις πριν λίγες ώρες ανακοίνωσε ότι το υπό εξέλιξη SUV της θα ακούει στο όνομα Varekai, επιβεβαιώνοντας έτσι την επιθυμία της για παραγωγή ενός τέτοιου αυτοκινήτου.

Οι προθέσεις των ιθυνόντων του Gaydon είχαν δημοσιοποιηθεί μέσω ενός πρωτότυπου, το DBX που είχε παρουσιαστεί το 2015 στη Γενεύη. Βέβαια το συγκεκριμένο πρωτότυπο ήταν τρίθυρο όμως για πολλούς σκιαγραφούσε τις σχεδιαστικές προθέσεις της εταιρείας.

Η κίνηση της Aston Martin να μπει στην κατηγορία ήταν αναμενόμενη μετά την επιτυχία της Porsche Cayenne αλλά και την κίνηση της Bentley με την Bentayga και της Lamborghini με την Urus.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η Varekai θα βασίζεται στο πάτωμα της DB11 το οποίο όμως θα έχει υποστεί τις απαραίτητες για την περίσταση τροποποιήσεις. Κάτω από το καπό θα βρίσκεται ο 4λιτρος V8 της Mercedes-Benz και ένας ατμοσφαιρικός V12 των 5,2 λίτρων με την υπογραφή της Aston Martin. Μελλοντικά η γκάμα του μοντέλου θα αποκτήσει και ηλεκτροκίνητη ή μια υβριδική έκδοση.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις