Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Το Υπουργείο Αθλητισμού απορρίπτει αποφάσεις του ΔΣ της ΦΕΕ – Θετική υποδοχή από την ιπποδρομιακή κοινότητα

Το Υπουργείο Αθλητισμού απορρίπτει αποφάσεις του ΔΣ της ΦΕΕ – Θετική υποδοχή από την ιπποδρομιακή κοινότητα

Ξεκάθαρο μήνυμα στέλνουν το Υπουργείο Αθλητισμού και ο Γιώργος Βασιλειάδης προς τη διοίκηση της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος (ΦΕΕ), με πρόσφατη απόφαση, η οποία απορρίπτει τέσσερα ζητήματα που επιδίωξε να προωθήσει η Ένωση. Γνώστες του χώρου, σημειώνουν ότι η απόφαση αυτή είναι πολύ σημαντική, γιατί ξεκαθαρίζει θέματα αρμοδιοτήτων, επιβάλει την τάξη και διασφαλίζει την τήρηση των αρχών της ισότητας και της αμεροληψίας.

Η απόφαση που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού στρέφεται ενάντια σε τέσσερις αποφάσεις του τελευταίου ΔΣ της ΦΕΕ. Συγκεκριμένα, απορρίπτεται η ρύθμιση που επιχείρησε να εισάγει το ΔΣ της ΦΕΕ στις Γενικές Διατάξεις για τους λεγόμενους «στάβλους αυξημένης επιτήρησης». Όπως σημειώνεται, για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει γίνει διαβούλευση, ενώ δημιουργούνταν διακρίσεις από το γεγονός ότι η διάταξη δεν αφορά όλους τους ίππους.

Ακόμη, το Υπουργείο σημειώνει ότι πάσχουν οι αποφάσεις του ΔΣ της ΦΕΕ για τις ρυθμίσεις των παλαιών ανείσπρακτων προστίμων και τη διενέργεια των ελέγχων ντόπινγκ. Μάλιστα, ξεκαθαρίζεται ότι το ΔΣ ΦΕΕ θα έπρεπε να έχει πραγματοποιήσει διάλογο για αυτά τα ζητήματα, αλλά και να ακολουθήσει επακριβώς τις διαδικασίες που προβλέπονται για την εισήγηση και την έγκριση θεμάτων και κανονισμών που αφορούν τη λειτουργία του ιππόδρομος.

Τέλος, το Υπουργείο στρέφεται εναντίον της διοργάνωσης επιδοτούμενων σεμιναρίων για αναβάτες και προπονητές από τη ΦΕΕ, τονίζοντας ότι αυτό είναι κατά παράβαση του Κώδικα Ιπποδρομιών και παραβιάζει βασικές φορολογικές και ασφαλιστικές διατάξεις. Σύμφωνα με γνώστες του χώρου, εδώ εγείρεται ζήτημα υπέρβασης αρμοδιοτήτων από την πλευρά της Ένωσης.

Η απόφαση του Υπουργείου Αθλητισμού έγινε δεκτή με ικανοποίηση από επαγγελματίες του  χώρου, οι οποίοι είχαν στο πρόσφατο παρελθόν καταγγείλει αυθαίρετες πρακτικές ή ακόμη και κλίμα τρομοκρατίας από την πλευρά του ΔΣ της ΦΕΕ. Οι ίδιοι σημειώνουν ότι είναι σημαντική η βούληση να ξεκαθαρίσει τα όρια του ρόλου και των αρμοδιοτήτων της ΦΕΕ επί συγκεκριμένων ζητημάτων, θωρακίζοντας έτσι τη λειτουργία του ιπποδρόμου και το μέλλον των 3.000 οικογενειών που ζουν από αυτόν.

Bplus Τελευταίες ειδήσεις