Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Δημοψήφισμα 2015: Οι Έλληνες στις κάλπες – Στρατός και ΜΑΤ επί ποδός για οδομαχίες

Δημοψήφισμα 2015: Οι Έλληνες στις κάλπες – Στρατός και ΜΑΤ επί ποδός για οδομαχίες

Με τις κάλπες να κλείνουν στις 7 το απόγευμα, οι Έλληνες πολίτες συρρέουν προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας.

Υπό τον φόβο εκτεταμένων επειδοσίων και διατάραξης της δημόσιας τάξης, έχει καταρτιστεί, σύμφωνα με την Dailymail, μυστικό σχέδιο ώστε να είναι σε ετοιμότητα οι δυνάμεις ασφαλείας μετά το δημοψήφισμα.

Από τις 7 το πρωί σχηματίζονται ουρές έξω από εκλογικά τμήματα προκειμένου να επιλέξουν “ΝΑΙ” ή “ΟΧΙ” στο ερώτημα των 74 λέξων του δημοψηφίσματος.

Πολλοί είναι εκείνοι που παραμένουν αναποφάσιστοι, με το τελικό αποτέλεσμα να κρίνεται σε μάχη ψήφο με ψήφο.

Το δημοψήφισμα ανακοίνωσε στις 26 Ιουνίου ο πρωθυπουργός, λίγες ημέρες πριν από την αδυναμία πληρωμής της δόσης προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

“Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τη βούληση του λαού να ζει, να ζει με αποφασιστικότητα, να πάρει τη μοίρα του στα χέρια του”, ανέφερε χαρακτηριστικά μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο Αλέξης Τσίπρας.

Μια ημέρα νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σημείωνε ότι το επίπεδο φόβου που διαχέεται από τους αντιπάλους του “ΟΧΙ” μοιάζει με τρομοκρατία.

“Αυτό που κάνουν με την Ελλάδα έχει όνομα: τρομοκρατία”, υπογράμμισε σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo.

Αυτά ενώ οι πολίτες πέρασαν μια εβδομάδα σχηματίζοντας ουρές στα ΑΤΜ σε μια προσπάθεια να βγάλουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες μετά και την επιβολή capital controls με όριο απόσυρσης χρημάτων 60 ευρώ ανά μέρα.

Εδώ μπορείτε να βλέπετε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ 2015
Διαβάστε εδώ τα πάντα για το
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015
Δες εδώ την εφαρμογή ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ
Δείτε εδώ όλες τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για το Δημοψήφισμα 2015

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Πηγή: Dailymail

Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε