Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015

Επίθεση Κωνσταντοπούλου σε Τσίπρα στην επέτειο του δημοψηφίσματος: Ο πρωτεργάτης της προδοσίας του «Όχι» παραιτήθηκε ηττημένος

Σκληρή επίθεση στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή την επέτειο του δημοψηφίσματος του 2015. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε αναδρομή στις ημέρες του δημοψηφίσματος και αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα είπε πως « ο Πρωτεργάτης της προδοσίας του ΟΧΙ έχει παραιτηθεί, ηττημένος» και πως « πολλοί από εκείνους που αντέστρεψαν ... Περισσότερα

Το twitter θυμάται το δημοψήφισμα του 2015

Σαν σήμερα πριν από τρία χρόνια η Ελλάδα κινούνταν στους ρυθμούς του δημοψηφίσματος. Το δραματικό καλοκαίρι του 2015 που άφησε πολλά τραύματα σε όλους μας ήταν πλούσιο σε πολιτικά γεγονότα και θα συζητείται για πολλά χρόνια.

ΝΔ για Τσίπρα: Επηρεασμένος από τον Καμμένο μεταμφιέζεται σε “μετανιωμένο πρωθυπουργό” για το δημοψήφισμα

«Επηρεασμένος προφανώς από τον κ. Καμμένο, ο κ. Τσίπρας μεταμφιέστηκε ξαφνικά σε "μετανιωμένο πρωθυπουργό" για το δημοψήφισμα του 2015, ενώ μέχρι χθες το υπερασπιζόταν» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Βαρουφάκης: “Ο Τσίπρας με απείλησε με νέο Γουδή”! [vid]

Ως μορφή απειλής εξέλαβε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μια φράση που όπως υποστηρίζει ο ίδιος, του είπε ο Αλέξης Τσίπρας, το καλοκαίρι του 2015. Αναλυτικά η νέα, αποκαλυπτική συνέντευξη του ο ηγέτης του DiEM25, του κινήματος που σήμερα "γίνεται" κόμμα.

Χαλασμός με το βιβλίο του Βαρουφάκη! Απειλές για τη ζωή της οικογένειάς του και αποκαλύψεις “φωτιά”

- Αποθέωση του Guardian για το νέο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, που ονομάζεται "Adults in the Room"
- Ο Paul Mason "υποκλίνεται" στον πρώην υπουργό Οικονομικών για ένα "από τα σημαντικότερα έργα όλων των εποχών"
- Περιέχει αποσπάσματα από τις... περιβόητες -πια- "υποκλοπές" του Γιάνη Βαρουφάκη όταν ήταν υπουργός
- Απίστευτες κατηγορίες για Άνγκελα Μέρκελ - Νικολά Σαρκοζί και... σιγουριά για διαγραφή του ελληνικού χρέους
- Η διαπλοκή, ο... Ζορμπάς, οι γίγαντες (!) και πολλά ακόμη εξαιρετικά ενδιαφέροντα κομμάτια ενός άρθρου που θα προκαλέσει συζητήσεις

Έγραψαν «Γερμανοτσολιάδες» έξω από το σπίτι της Αλεξίας Μπακογιάννη και του Ανδρέα Παπαδόπουλου (ΦΩΤΟ)

Τη φωτογραφία με το επίμαχο μήνυμα ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook ο ίδιος ο πρώην πολιτικός και νυν δημοσιογράφος Ανδρέας Παπαδόπουλος. "Λάθος πόρτα χτύπησαν" έγραψε.

Δημοψήφισμα: Πέρασε ένας χρόνος και το twitter πήρε… φωτιά

Ξέρω τι έκανες πέρυσι το καλοκαίρι: δημοψήφισμα! Ένας χρόνος πέρασε από την 5η Ιουλίου του 2015 όταν η χώρα βρέθηκε στις κάλπες του δημοψηφίσματος για να εγκρίνει ή όχι τη συμφωνία που είχαν προτείνει οι θεσμοί στην κυβέρνηση.

Ανασκόπηση 2015: Χρονιά… τρέλας! Ξενύχτια, Ζωή και ο γάμος που “χάλασε” ο Τσίπρας!

- Πώς έζησε η συντακτική ομάδα του Newsit.gr τα γεγονότα του 2015.
- Ξενύχτια, σουβλάκια, μασκαράδες και ένας γάμος που δεν θα ξεχάσει κανείς!
- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (Οι περισσότερες ξεκαρδιστικές!).

Ανασκόπηση 2015 – Ελλάδα: Βασανιστήκαμε αλλά δεν φοβηθήκαμε!

Η Ελλάδα δεν ήταν η εξαίρεση το 2015 σε όλα τα δεινά που πέρασε ο πλανήτης. Μην πούμε ότι ήταν και από τους πρωταγωνιστές της χρονιάς. Θάνατοι, δίκη χρυσής αυγής, συλλήψεις τρομοκρατών, ειδεχθή εγκλήματα, capital controls, εκλογές, δημοψήφισμα. Απ' όλα είχε ο μπαξές.

“Σάρωσαν” οι αυτονομιστές στην Καταλονία! – “Πονοκέφαλος” για Ραχόι

Οι αυτονομιστές κέρδισαν μια σαφή πλειοψηφία εδρών στο κοινοβούλιο της Καταλονίας, έδειξε την Κυριακή το μεγαλύτερο exit poll, σε μια εκλογική αναμέτρηση που μπορεί να φέρει την περιφέρεια σε πορεία σύγκρουσης με την κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας για την ανεξαρτητοποίησή της.

Δημοψήφισμα: Θα ανεξαρτητοποιηθεί η Καταλονία; Άνοιξαν οι κάλπες! (ΦΩΤΟ)

Άνοιξαν οι κάλπες στην Καταλονία για τις περιφερειακές εκλογές, οι οποίες λαμβάνουν τη μορφή ενός άτυπου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της περιοχής. Επισήμως, οι κάτοικοι αυτής της βιομηχανικής περιοχής, μεταξύ των Πυρηναίων και της Μεσογείου, καλούνται σε αυτές τις τοπικές εκλογές να αναδείξουν το νέο κοινοβούλιο της περιφέρειάς τους.

Nέο δημοψήφισμα ετοιμάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ για το βαθύ ρήγμα στο κόμμα

Κι όμως δεν είναι ψέμα. Το σενάριο για ένα εσωκομματικό δημοψήφισμα στον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα εντός του Σαββατοκύριακου είναι μία ιδέα που έπεσε στο τραπέζι της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου, που ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν θα είναι διαρκές ή έκτακτο.

Financial Times: Σχέσεις αγάπης – μίσους της Ελλάδας με Δύση

Οι Financial Times εξηγούν το παράδοξο με τους Έλληνες να ψηφίζουν στο δημοψήφισμα ενάντια στο Μνημόνιο και ταυτόχρονα να δηλώνουν στις δημοσκοπήσεις ότι θέλουν την παραμονή της χώρας στο ευρώ, όταν ακόμα και το 66% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του ευρώ.