Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

11 κατηγορούμενοι παραπέμπονται σε δίκη για την υπόθεση των “Απάτσι”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Παραπομπή σε δίκη για 11 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ζητάει ο εισαγγελέας εφετών, Σ. Λογοθέτης με πρόταση του προς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας για την υπόθεση της σύμβασης αντισταθμιστικών ωφελημάτων 22/2003, τα οποία απορρέουν από την κύρια σύμβαση προμήθειας 12 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου AH-64D Apache από την εταιρεία Boeing.

Η προμήθεια έγινε για τις ανάγκες του Ελληνικού Στρατού, έναντι συμβατικού τιμήματος 594 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που προτείνεται η παραπομπή τους σε δίκη βρίσκονται επίσης ο πρώην Γενικός Γραμματέας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων, Σπύρος Τραυλός, καθώς και πρώην υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά την παραπομπή των κατηγορουμένων σε δίκη, κατά περίπτωση, για απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και για ηθική αυτουργία κατά συρροή στην παραπάνω πράξη. Από τη -μέχρι σήμερα- δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε πως η επίμαχη σύμβαση υπογράφηκε κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας και των Κατευθυντήριων Οδηγιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί ζημία στην περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου.

Η έρευνα για την υπόθεση άρχισε με παραγγελία της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Ράικου.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε