Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

3 εκατομμύρια έβγαλε ο 47χρονος που πωλούσε πανεπιστημιακές εργασίες στο Facebook

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για των 47χρονο που είχε θησαυρίσει πουλώντας μέσω Facebook πανεπιστημιακές εργασίες κατά παραγγελία και βέβαια με το αζημίωτο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του “Newsit” οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που αποκάλυψαν την υπόθεση και έστειλαν την ογκώδη δικογραφία στον Εισαγγελέα, εκτός από το πελατολόγιο των 200 φοιτητών που πήραν πτυχίο με αγορασμένες εργασίες, ανακάλυψαν στα ηλεκτρονικά αρχεία του 47χρονου, ένα νέο πελατολόγιο με τα ονόματα περίπου 1.000 ατόμων που είχαν εκδηλώσει ενδιαφερόμενων για την σύνταξη εργασίας, είτε για διπλωματική η για master, ακόμα και μεταπτυχιακή, τα οποία μάλιστα είχαν πληρώσει ήδη μια προκαταβολή ώστε να ξεκινήσουν οι συνεργάτες του 47χρονου την έρευνα και την σύνταξη τις εργασίας.

Αυτό το νέο αρχείο που ανακάλυψαν στους υπολογιστές του 47χρονου οι αστυνομικοί της Δίωξης, επίσης θα διερευνηθεί ενδελεχώς και βέβαια τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ερευνών, θα ενσωματωθούν στην δικογραφία που ήδη έχει διαβιβαστεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με το τιμοκατάλογο που ανακάλυψαν στην κατοχή του 47χρονου οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι εργασίες ανάλογα με το εύρος και το βαθμό δυσκολίας κόστιζαν στους πελάτες του κυκλώματος από 3.000 έως και 10.000 ευρώ η μια.

Κατά συνέπεια ο 47χρονος και οι συνεργάτες του στην κυριολεξία είχαν θησαυρίσει από την πώληση πανεπιστημιακών εργασιών μέσω Facebook και εκτιμάται από τους Αξιωματικούς της συγκεκριμένης Υπηρεσίας πως το κέρδος του 47χρονου είναι δυνατών να ανέρχεται στα 3.000.000 ευρώ !!!

Άλλωστε στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του κατηγορούμενου, βρέθηκαν δυο τραπεζικοί λογαριασμοί με καθημερινή κίνηση, καταθέσεις τρίτων δηλαδή, με αποτέλεσμα να ζητηθεί από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η άρση απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών του 47χρονου, προκειμένου να διαπιστωθεί το ακριβές ποσό που αποκόμισε ο ίδιος και οι συνεργάτες του, από αυτή την δραστηριότητα.

Στο μεταξύ και από την διερεύνηση των στοιχείων που βρέθηκαν στους υπολογιστές του 47χρονου και κυρίως από το αναλυτικό πελατολόγιο που κρατούσε, έχουν ήδη προκύψει ονόματα φοιτητών Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, οι οποίοι είχαν αγοράσει την εργασία τους από των 47χρονο και μάλιστα είχαν πάρει πτυχίο, χωρίς οι ίδιοι να κοπιάσουν στο παραμικρό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τις “Espresso”, αυτά τα πρώτα ονόματα που προέκυψαν από την έρευνα, έχουν ήδη διαβιβαστεί στων αρμόδιο Εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση, και αναμένεται να ενημερωθούν οι Πρυτανείες στα ΑΕΙ που σπούδασαν οι φοιτητές που αγόρασαν τις εργασίες τους ώστε να πράξουν τα δέοντα ακόμα και την αφαίρεση του πτυχίου.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε