Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Από την φυλακή στην Βουλή – Με χειροπέδες στην Ολομέλεια οι χρυσαυγίτες βουλευτές Γερμενής και Μπούκουρας

Από την φυλακή στην Βουλή – Με χειροπέδες στην Ολομέλεια οι χρυσαυγίτες βουλευτές Γερμενής και Μπούκουρας

– Απαγορεύεται η είσοδος πολιτών στην Βουλή έως τις 13:00 – Αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας μέσα και γύρω από το κοινοβούλιο
– Κασιδιάρης: «Κλειδώθηκε η Βουλή. Αν θεωρείτε ότι είστε χούντα να μας το πείτε»
– Δεν θα δημοσιοποιηθεί έως την τελευταία στιγμή από ποιά είσοδο θα μπουν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γερμενής και Μπούκουρας
– Ο Πρόεδρος της Βουλής έχει ξεκαθαρίσει από χθες ότι θα πρέπει να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον ποινικό κώδικα για το σεβασμό των δικαιωμάτων των κρατουμένων
– Στις 12.00 ξεκινάει η συζήτηση στην Ολομέλεια

Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία του Κοινοβουλευτισμού, που βουλευτές θα βρεθούν στον «Ναό» της Δημοκρατίας ενώ είναι προφυλακισμένοι.

Ο κ. Μεϊμαράκης έχει ξεκαθαρίσει από χθες ότι θα πρέπει να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον ποινικό κώδικα για το σεβασμό των δικαιωμάτων των κρατουμένων.

Για το λόγο αυτό από τις υπηρεσίες της Βουλής δεν δημοσιοποιούνται στοιχεία για το πώς θα μπουν στη Βουλή οι δύο κρατούμενοι και πότε ακριβώς προκειμένου να λάβουν μέρος στη σημερινή συζήτηση στην ολομέλεια για την άρση της βουλευτικής τους ασυλίας η οποία έχει προσδιοριστεί για τις 12 το μεσημέρι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από μαζικές αιτήσεις που έγιναν από πολίτες για να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση, αποφασίστηκε να απαγορευθεί η είσοδος πολιτών στο κοινοβούλιο έως τις 13.00.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Ηλία Κασιδιάρη που δήλωσε: «Καταγγέλλω το προεδρείο της Βουλής. Κλειδώθηκε η Βουλή. Αν θεωρείτε ότι είστε χούντα να μας το πείτε. Απαγορεύσατε την είσοδο στους Έλληνες πολίτες. Δεν έχουν το δικαίωμα ούτε οι γονείς του Γιώργου Γερμενή να παρακολουθήσουν την απολογία του.»

Και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου εξέφρασε τη διαμαρτυρία του κόμματός της για το μέτρο, κάνοντας λόγο για «ατόπημα και αυθαιρεσία» και πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατό να είναι κλειστή η Βουλή σε πολίτες που θέλουν να έρθουν σε επαφή με βουλευτές.
Ο προεδρεύων του Σώματος Γιώργος Καλαντζής, διευκρίνισε ότι η είσοδος για τους πολίτες θα είναι ελεύθερη μετά τη μία το μεσημέρι και πρόσθεσε ότι είναι μέτρο και όχι απαγόρευση.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, που κρατείται προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό, θα μεταφερθεί με κλούβα της αστυνομίας στη Βουλή, ενώ από τις φυλακές Ναυπλίου θα μεταφερθεί ο επίσης προφυλακισμένος και ανεξάρτητος πια, Στάθης Μπούκουρας.

Σήμερα συζητείται η άρση ασυλίας τεσσάρων βουλευτών για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Του Γιώργου Γερμενή και του Νίκου Μίχου και των ανεξάρτητων πια Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, ο οποίος έχει καταγγείλει απειλές από τους πρώην… συντρόφους του

Η συζήτηση για την άρση της ασυλίας τους (μαζί με εκείνες του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου ο οποίος είναι επίσης έχει ανεξαρτητοποιηθεί και του Νίκου Μίχου) θα ξεκινήσει τις 12:00.

Οι δυο προφυλακισμένοι βουλευτές μπορούν να τοποθετηθούν, όπως τους επιτρέπει ο Κανονισμός του Κοινοβουλίου, επί του νέου αιτήματος των ανακριτριών για την άρση ασυλίας τους, για το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Με βάση το άρθρο 83 παράγραφος 3 του Κανονισμού της Βουλής που ορίζει ότι ο βουλευτής του οποίου συζητείται η άρση της ασυλίας έχει το δικαίωμα να παρασταθεί αυτοπροσώπως και να αναπτύξει τις θέσεις του

Ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης έχει ζητήσει να τηρηθούν αυστηρά όλοι οι δικονομικοί σχετικά με την μεταγωγή τους.

Με βάση τον έως τώρα σχεδιασμό, οι προφυλακισμένοι βουλευτές θα μεταφερθούν με κλούβα της Αστυνομίας έως την είσοδο του Μεγάρου της Βουλής, όπου και θα τον παραλάβουν οι άνδρες της ασφάλειας του Κοινοβουλίου.

Για την μετακίνηση εντός του Μεγάρου του Κοινοβουλίου, η Αστυνομία θα βρίσκεται σε συνεργασία με την φρουρά της Βουλής, ενώ αντίθετα δεν επιτρέπεται η παρουσία τους στην αίθουσα της Ολομέλεια.
Οι ίδιοι θα τους «παραλάβουν» ξανά, όταν βγουν από την αίθουσα.

Μέχρι στιγμής, είναι άγνωστο σε πιο σημείο θα τους αφαιρεθούν οι χειροπέδες, δεδομένου πως από την ώρα που θα μπουν στο κτίριο δεν μπορούν να τις φορούν.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου και το αν θα αποκαλύψει από ποιόν δέχεται τις απειλές που έχει καταγγείλει για να μην προχωρήσει σε αποκαλύψεις για τη δράση της Χρυσής Αυγής

«Η Αστυνομία και η Φρουρά της Βουλής θα πρέπει να ακολουθήσουν ότι προβλέπεται και γίνεται με την μεταφορά των προφυλακισμένων στα δικαστήρια. Εκείνες είναι και μόνο που οφείλουν να μεριμνήσουν τον τρόπο που θα γίνει η μεταφορά τους, από ποια πόρτα θα εισέλθουν και σίγουρα τα θέματα αυτά δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες τους Προέδρου της Βουλής για να κάνει κάτι ή όχι…» είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της Βουλής.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι θα γίνει η μεταγωγή Γερμενή και Μπούκουρα στη Βουλή – Μέσα σε κλούβα και με χειροπέδες οι βουλευτές

Ήθελαν να κλέψουν μηχανές μπροστά από το σπίτι του Ν. Μιχαλολιάκου

Χρυσή Αυγή: Τον Ιούνιο οι απολογίες – Πήραν προθεσμία Ζαρούλια, Αρβανίτης, Κούζηλος και Κουκούτσης

Με χειροπέδες στην Βουλή ο Γερμενής

Παιχνίδια της Χρυσής Αυγής: Αίτηση εξαίρεσης κατά των ανακριτών από τον Λαγό

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε