Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Απολογείται τη Δευτέρα ο Άκης – Τι θα πει στο δικαστήριο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στην τελική ευθεία μπαίνει αύριο, Δευτέρα, η δίκη για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας με την απολογία του ίδιου του πρώην υπουργού.

Η απολογία του Άκη Τσοχατζόπουλου σχετικά με τις μίζες από τα εξοπλιστικά αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού ο πρώην υπουργός σύμφωνα με πληροφορίες θα αναφερθεί με λεπτομέρειες στη βραδιά των Ιμίων και σε όσα συζητήθηκαν μεταξύ του ίδιου ως υπουργού Άμυνας και του τότε πρωθυπουργού, κ. Κώστα Σημίτη.

“Είμαι θύμα πολιτικής σκευωρίας! Δεν υπάρχει δωροδοκία”

Ο ίδιος λίγες ώρες πριν την απολογία του δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΒΗΜΑ “Μαζί μου δικάζεται και το ΚΥΣΕΑ και κρίνεται η αξιοπιστία του ανωτάτου αυτού θεσμικού οργάνου ως υπόπτου για δωροδοκία για τις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων. Και αυτό δεν θα το επιτρέψω”. Προσθέτει επίσης ότι είναι «θύμα πολιτικής σκευωρίας» και ότι «δεν υπάρχει δωροδοκία στην υπόθεση», αρνούμενος έτσι κάθε πτυχή του κατηγορητηρίου. Στην απολογία του θα υποστηρίξει επίσης ότι ο ίδιος ως υπουργός ΥΕΘΑ έκανε τις επαφές με τους ξένους ηγέτες μόνο σε πολιτικό επίπεδο και  θα επιμείνει ότι τις αποφάσεις τις έπαιρνε από κοινού με το ΚΥΣΕΑ.

Δεν έχω εμπιστοσύνη στη Διακιοσύνη γιατί είμαι ήδη στη φυλακή 16 μήνες

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος προτίθεται να κάνει επίθεση στο δικαστήριο για τη στάση που κρατά η Δικαιοσύνη απέναντί στον ίδιο και στη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη αφού όπως δήλωσε στο ΒΗΜΑ «Οποιος είναι θύμα πολιτικής σκευωρίας και δίωξης από το 2010, στον οποίο η Δικαιοσύνη έχει επιβάλει προκαταβολή ποινής, δηλαδή τιμωρία με εγκλεισμό στη φυλακή τουλάχιστον 16 μηνών αγνοώντας το τεκμήριο αθωότητας, δεν μπορεί να είναι ήσυχος και με εμπιστοσύνη ότι ο φυσικός δικαστής θα κάνει αυτό που πρέπει για να φωτίσει την υπόθεση, που εκδικάζει».

“Η Βίκυ πληρώνει το ότι με παντρεύτηκε”

Αναρωτιέται τι ζητάνε από τη σύζυγό του και επιμένει ότι η Βίκυ Σταμάτη πληρώνει το γεγονός ότι τον παντρεύτηκε. «Πώς είναι δυνατόν να είναι ακόμα προφυλακισμένη όταν είναι μάνα ανηλίκου παιδιού, εγχειρισμένη πρόσφατα και καταπονημένη;» αναρωτιέται.

Τέλος ο συνήγορός του, κ. Γιάννη Παγορόπουλους, υποστηρίζει για ακόμη μία φορά ότι η δίκη είναι βαθιά πολιτική και δηλώνει «Θα μιλήσω και εγώ πολιτικά. Ο κόσμος θα μάθει. Όσοι μου έστειλαν μηνύματα θα πάρουν απαντήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζήγρας: Πέστα ρε Φρόσω να ξαλαφρώσεις μην ξελασπώσεις αυτό το σκουπίδι

Αρετή Τσοχατζοπούλου: Δεν θα γίνω κατήγορος του πατέρα μου

Ο Ζήγρας εξόργισε τον Άκη! «Ο Τσοχατζόπουλος ξόδεψε 2,5 εκατ. ευρώ για να βγει βουλευτής και να έχει ασυλία»

Ζήγρας: Ο Άκης ήρθε στο κελί και μου ζήτησε να μην ομολογήσω

Απολογία του αρχιτέκτονα στη δίκη του Άκη: Έκανα λάθος που δεν είπα ότι έπαιρνα λεφτά από τον Ζήγρα

Στύλωσε τα πόδια ο Άκης: “Δεν απολογούμαι”

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε