Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Έφτυσαν τους αστυνομικούς φεύγοντας από την Κοζάνη (VIDEO)

Έφτυσαν τους αστυνομικούς φεύγοντας από την Κοζάνη (VIDEO)

– Οι τέσσερις νεαροί, φερόμενοι ως μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι
– Αρνήθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή Κοζάνης για τις ληστείες στο Βελβεντό
– Ο Δημήτρης Πολίτης έφτυσε την κάμερα κατά την άφιξη των 4 στα δικαστήρια
– Δήλωση των 4 στην ΕΡΑ Κοζάνης για τη συγκέντρωση συμπαράστασης: Τα συνθήματα ζέσταναν τις καρδιές μας
– Διαμαρτυρία μάνας αστυνομικού έξω από τα δικαστήρια – Ένταση όταν αποδοκιμάστηκε από αναρχικούς
– Τι έδειξε το USB από τη γιάφκα στο Χαλάνδρι

Επεισοδιακή όπως η άφιξή τους ήταν και η αναχώρηση, από το δικαστικό Μέγαρο της Κοζάνης, των τεσσάρων νεαρών, που κατηγορούνται για τη διπλή ληστεία της περασμένης Παρασκευής στο Βελβεντό και φέρονται να είναι μέλη της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Οι νεαροί αρνήθηκαν να απολογηθούν και μετά την τυπική παρουσία τους ενώπιον του ανακριτή αναχώρησαν για την Αθήνα. Θα μεταφερθούν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Κατά την αποχώρησή τους, πρώτος βγήκε ο Δημήτρης Πολίτης, ακολούθησε ο Γιάννης Μιχαηλίδης (γνωστός και ως “τοξοβόλος του Συντάγματος”) και ο Νίκος Ρωμανός. Όταν ο νεαρός έφτασε κοντά στους άνδρες των ΕΚΑΜ, πλησίασε έναν και τον έφτυσε. Τελευταίος στην κλούβα που θα τους μεταφέρει στην Αθήνα μπήκε ο Δημήτρης-Ανδρέας Μπουρζούκος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO του kozanimedia.com

Κάτι ανάλογο είχε κάνει κατά την άφιξη των συλληφθέντων στον ανακριτή ο Δημήτρης Πολίτης. Βγαίνοντας από την κλούβα, ο Γιάννης Μιχαηλίδης (ο «τοξοβόλος» του Συντάγματος) φώναξε «ζήτω η αναρχία», ενώ ο Δημήτρης Πολίτης έφτυσε την κάμερα, όπως είχε κάνει και κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα της Κοζάνης, το περασμένο Σάββατο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO του kozanimedia.gr

Οι τέσσερις συλληφθέντες θέλησαν να ευχαριστήσουν τους αντεξουσιαστές που βρέθηκαν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης έξω από τα δικαστήρια για να τους συμπαρασταθούν. Με γραπτή δήλωση στην ΕΡΑ Κοζάνης, οι Νίκος Ρωμανός, Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος, Γιάννης Μιχαηλίδης και Δημήτρης Πολίτης τόνισαν: «Χαιρετίζουμε τους αλληλέγγυους συντρόφους που παρασταθήκανε στα Δικαστήρια της Κοζάνης. Τα συνθήματα τους ζέσταναν τις καρδιές μας. Έστω και νοητά υψώνουμε τις γροθιές μας δίπλα τους».

Προσωρινά κρατούμενοι – Αρνήθηκαν να απολογηθούν

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οι Νίκος Ρωμανός, Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος, Γιάννης Μιχαηλίδης και Δημήτρης Πολίτης μεταφέρθηκαν, λίγο μετά τις 11:30 στον ανακριτή για να απολογηθούν για τη διπλή ληστεία της περασμένης Παρασκευής Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Γραφείο του Βελβεντού.

Με τα χέρια τους δεμένα πίσω από την πλάτη και φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα, οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Κοζάνης.

Οι τέσσερις συλληφθέντες αρνήθηκαν να απολογηθούν, υποστηρίζοντας ότι δεν αναγνωρίζουν καμία εξουσία. Πρώτος φέρεται να αρνήθηκε ο Μιχαηλίδης και ακολούθησε και ο Ρωμανός.
Και οι τέσσερις κρίθηκαν προφυλακιστέοι και όπως γράφει το kozanimedia.gr στις 13:45, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, αναχώρησαν από την Κοζάνη για την Αθήνα.

Κατά την έξοδό τους από το δικαστικό Μέγαρο φώναξαν ξανά “ζήτω η αναρχία”, ενώ έβρισαν τους δημοσιογράφους, φωνάζοντας συνθήματα κατά των ΜΜΕ.

Έξω από το γραφείο του ανακριτή βρέθηκαν, για συμπαράσταση, η μητέρα και οι αδερφές του Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκου. “Δημήτρη κράτα γερά” του φώναξαν μόλις τον είδαν.

Πριν οδηγηθούν στον ανακριτή, οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες είχαν -με επιστολή τους– δηλώσει αμετανόητοι και αποφασισμένοι να μη συνεργαστούν.

Έξω από το δικαστικό Μέγαρο είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εξαιτίας και της παρουσίας 50 αναρχικών, που έκαναν και πορεία συμπαράστασης στους συλληφθέντες, στο κέντρο της πόλης.

Ένταση επικράτησε όταν μητέρα αστυνομικού σήκωσε ένα χαρτί που έγραφε πως «και οι αστυνομικοί έχουν μάνες». Τότε, οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά των αστυνομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Έχουν και οι αστυνομικοί μάνες” (VIDEO)

Αρνήθηκαν να απολογηθούν οι συλληφθέντες για τη ληστεία στην Κοζάνη – Έφτυσε την κάμερα ο Δ. Πολίτης – “Ζήτω η αναρχία” φώναξε ο “τοξοβόλος”

Το USB «μίλησε»: βρέθηκαν μέρη προκηρύξεων – Δε φαίνεται σύνδεση με τη βομβιστική επίθεση στο Mall

H “Die Welt”… κράζει την ελληνική αστυνομία: “Θέλει να κουκουλώσει τα βασανιστήρια των κρατουμένων”

Οι 1.994 λέξεις του «τοξοβόλου» για τη ληστεία στην Πάρο

«Συνειδητά χτυπάμε τράπεζες, κεφάλαιο»

Είχαν συλλάβει 2 από τα μέλη των “Πυρήνων” που διαφεύγουν! – Τους άφησαν ελεύθερους και “χτύπησαν” και στην Κοζάνη!

Τελικά είχαν “διαρρήξει” τη γιάφκα; – “Καθάρισαν” τα στοιχεία; – Τι ψάχνει η αντιτρομοκρατική

Τοξοβόλος: “Δεν είμαι θύμα, είμαι αγωνιστής και αντιστέκομαι” δηλώνει μέσω της μητέρας του στο Newsit

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε