Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

«Εκτέλεση θανατικής ποινής χωρίς δίκη» η συνεχιζόμενη προφυλάκιση Λαυρεντιάδη

«Εκτέλεση θανατικής ποινής χωρίς δίκη» η συνεχιζόμενη προφυλάκιση Λαυρεντιάδη

Για αβάσιμες κατηγορίες σε βάρος του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και για άδικη προφυλάκισή του κάνουν λόγο οι δίκηγόροι του και για τον λόγο αυτό δόθηκε σήμερα συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα τύπου του δικηγορικού γραφείου του κ. Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

Για παραβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συντελούνται αυτή τη στιγμή σε βάρος του επιχειρηματία και για κράτηση που είναι απόλυτα ασυμβίβαστη με την κατάσταση της υγείας του και συνιστά οδυνηρό βασανιστήριο, έκαν λόγο η κ. Γεωργία Κούβελα-Piquet, δικηγόρος.

Επικαλούμενη σχετικές περιπτώσεις όπου η Ελλάδα καταδικάστηκε μετά από προσφυγές για τις συνθήκες κράτησης στη χώρα, η κ. Γεωργία Κούβελα-Piquet υπογράμμισε πως «η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί να αγνοήσει τον άμεσο κίνδυνο που διατρέχει η ζωή του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη διότι σε μια τέτοια περίπτωση θα σήμαινε εκτέλεση θανατικής ποινής χωρίς δίκη».

Ο κ. Σωκράτης Τσαντίρης, γιατρός Δημόσιας Υγείας, ιατροδικαστής επιβεβαίωσε με φωτογραφικό υλικό την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η υγεία του κ. Λαυρεντιάδη κάνοντας λόγο για πλήρη καταστροφή των άνω άκρων του και του αξονικού σκελετού του, με συνέπεια να είναι πλέον αδύνατον να ορθοστατήσει και να περπατήσει.

Επιπλέον, εξαιτίας των προβλημάτων στο αναπνευστικό του σύστημα κινδυνεύει άμεσα η ζωή του από λοιμώξεις, ακόμη κι αν εισαχθεί σε νοσοκομείο ή κλινική. «Μόνον ειδικά αποστειρωμένος χώρος είναι πλέον κατάλληλος για τον κ. Λαυρεντιάδη προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έξαρση της ασθένειάς του και να σωθεί η ζωή του» κατέληξε ο κ. Τσαντίρης.

Τον λόγο πήρε επίσης ο κ. Βασίλης Αθανασίου, δικηγόρος εταιρικού – τραπεζικού Δικαίου, ο οποίος αναφέρθηκε λεπτομερώς σε όλες τις ενέργειες που έχει προχωρήσει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης με δική του πρωτοβουλία προκειμένου να επιστραφούν στην Ελλάδα, χρήματα φορολογημένα που έχουν δεσμευτεί στην Ελβετία.

Ο δικηγόρος του κ. Λαυρεντιάδη, κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, τόνισε πως βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο η ζωή ενός πολίτη, ο οποίος έχει εκφράσει έμπρακτα τη βούληση, και παρά το γεγονός ότι αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, να αποδώσει στο ελληνικό κράτος δικά του φορολογημένα χρήματα για να καλύψει πλήρως ζημιές ή επισφάλειες κι έτσι να μη χρεωθεί ο Έλληνας φορολογούμενος ούτε ένα ευρώ.

Γι’ αυτό και ο κ. Δημητρακόπουλος απηύθυνε έκκληση σε όλα τα θεσμικά όργανα της ελληνικής δικαιοσυνης να συμβάλλουν ώστε να πραγματοποιηθεί λογιστική πραγματογνωμοσύνη για το πραγματικό ύψος ζημιών ή επισφαλειών της Proton Bank και να μην ακούγονται ποσά που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όπως τα 700 εκ. ευρώ και δημιουργούν εντυπώσεις και μόνον.

Επίσης, ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε πως επί 15 μήνες η πλευρά Λαυρεντιάδη δεν είχε επικοινωνία και δεν μίλησε με αποτέλεσμα στην υπόθεση να υπάρχει μονομερής πληροφόρηση και να δημιουργούνται εντυπώσεις. «Σας καλούμε να κάνετε να ακουστεί η φωνή ενός ανθρώπου που παλεύει για τη ζωή του» κατέληξε ο κ. Δημητρακόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εγγύηση – μαμούθ 100 εκατομμυρίων ευρώ προτείνει ο εισαγγελέας για την αποφυλάκιση Λαυρεντιάδη!

Ψάχνουν τα 28 εκ. του Φιλιππίδη στο εξωτερικό – Ξεκινούν τη Δευτέρα οι απολογίες για το ΤΤ

Προφυλακιστέος ο Λαυρεντιάδης και για το “συμβόλαιο θανάτου”

Ο Λ. Λαυρεντιάδης προσέφυγε στο ΣτΕ κατά του προστίμου των 135.000 ευρώ που του επέβαλε η Τράπεζα της Ελλάδος

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε