Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Εντόπισαν “ύποπτη” μηχανή 2 χιλιόμετρα από το σημείο του χτυπήματος – Σενάρια πως ο εκτελεστής ήταν αριστερόχειρας

ΦΩΤΟ  EUROKINISSI - Oι έρευνες στη Λεωφόρο Ηρακλείου συνεχίζονται ακόμα και τώρα
ΦΩΤΟ EUROKINISSI - Oι έρευνες στη Λεωφόρο Ηρακλείου συνεχίζονται ακόμα και τώρα

 – Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης έχει στα χέρια της η Αντιτρομοκρατική
– Σε κρίσιμη κατάσταση ο 29χρονος που τραυματίστηκε απο τα πυρά των δραστών
– Υπήρχε και 4ο άτομο έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ο οποίος όμως έτρεξε και σώθηκε
– Ο δράστης στο Ηράκλειο τους εκτέλεσε μέσα σε 10 δευτερόλεπτα και τους έδωσε και χαριστικές βολές
– Το όπλο της εκτέλεσης αποδείχθηκε από τη βαλλιστική έρευνα πως είναι καθαρά

Ένα απίστευτο κυνήγι σε όλη την Αττική έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να εντοπίσουν τη μηχανή στην οποία επέβαιναν οι δύο ψυχροί εκτελεστές των δύο νεαρών μελών της Χρυσής Αυγής, έξω από τα γραφεία του κόμματος στο Ν. Ηράκλειο. 

Η αστυνομία όπως έγινε γνωστό εντόπισε μία κλεμμένη μηχανή στην Κάτω Κηφισιά δύο μόλις χιλιόμετρα από το σημείο του χθεσινού τυφλού χτυπήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες η μηχανή αυτή δεν είναι varadero, αλλά η Αντιτρομοκρατική εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι των δραστών, καθώς τα τελευταία αριθμητικά ψηφία είναι 66 και ταιριάζουν με τα όσα είδαν οι αυτόπτες μάρτυρες. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία η μηχανή αυτή έχει δηλωθεί πως εκλάπη πριν από περίπου 2,5 μήνες από την περιοχή της Καλλιθέας. Σχετικά με τη μηχανή που εντοπίστηκε το βράδυ της Παρασκευής στην οδό Αυξεντίου φαίνεται πως ανήκει σε οπερατέρ τηλεοπτικού σταθμού ο οποίος την είχε δηλώσει κλεμμένη και όταν την βρήκε ξέχασε να το δηλώσει στην αστυνομία. 

Πέρα από τις έρευνες για τη μηχανή, η Αντιτρομοκρατική θεωρεί πως είναι πιθανό το σενάριο ο δολοφόνος να ήταν αριστερόχειρας, ενώ όπως δείχνουν τα στοιχεία το δολοφονικό χτύπημα έγινε μέσα σε 10 δευτερόλεπτα, κάτι που δείχνει το περίσσιο θράσος και τον “επαγγελματισμό” των δραστών. 

Απο απόσταση 10-15 μέτρων άρχισε να πυροβολεί ο δράστης τα 4 άτομα που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία. Ένα από τα 4 άτομα κατάφερε και διέφυγε και μπήκε μέσα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ενώ ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας στην προσπάθεια του να διαφύγει, τραυματίστηκε. 

Οι δύο νεκροί δεν κατάφεραν ούτε καν να αντιδράσουν και έπεσαν νεκροί, ενώ ο δράστης με χτυπήματα στο κεφάλι έδωσε και τη χαριστική βολή στα θύματα. Στη συνέχεια πάλι με γρήγορο βήμα, οι δύο δράστες επέστρεψαν στη μηχανή τους και διέφυγαν μέσω της Αττικής Οδού. Σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως έχει παρθεί υλικό και από τις κάμερες του αυτοκινητόδρομου, ενώ ο εκτελεστής φέρεται να είχε αλλοιωμένα χαρακτηριστικά, πιθανόν με μία περούκα ή κάτι τέτοιο. 

Την ίδια ώρα το πιστόλι που έγινε το φονικό ήταν  τύπου Zastava το οποίο δεν ταυτοποιήθηκε με προηγούμενη υπόθεση, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση όλοι οι κάλυκες προέρχονται από το ίδιο όπλο.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε το Mega, η αντιτρομοκρατική έχει στα χέρια της ένα βίντεο απο κάμερα κλειστού κυκλώματος που δείχνει τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης. Στο βίντεο έχει καταγραφεί όλο το περιστατικό και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ κάνουν λόγο για “ψυχρό, κυνικό, πολύ καλά ενημερωμένο επαγγελματία εκτελεστή”.

Ο 29χρονος τραυματίας Αλέξανδρος Γέροντας, γιος δημοτικής συμβούλου στο Δήμο Κηφισιάς και πατέρας ενός παιδιού, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο “Γεώργιος Γεννηματάς”. Η χειρουργική επέμβαση ολοκληρώθηκε ύστερα από τέσσερις ώρες, με τους γιατρούς να λένε ότι πήγε καλά, ωστόσο δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο και είναι διασωληνωμένος στην εντατική.

ΦΩΤΟ NEWSIT

Σύμφωνα με το ιατρικό δελτίο που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, ο τραυματίας υποβλήθηκε σε
σπληνεκτομή και αποκαταστάθηκαν οι βλάβες, καθώς όπως διαπιστώθηκε ο νεαρός άντρας έφερε κάκωση σπλήνας, τραυματισμό στομάχου, ρήξη διαφράγματος και τρεις τραυματικές ρήξεις πνεύμονα και ενδοπνευμονική αιμορραγία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μέσα σε 10 δευτερόλεπτα τους γάζωσαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής – Τους έδωσαν τη χαριστική βολή – Ένας νεαρός σώθηκε τρέχοντας μέσα στο κτίριο

Παρέδωσαν τα όπλα τους και ζήτησαν την παραίτηση του Δένδια

Όλα τα σενάρια της Αντιτρομοκρατικής για το ποιος κρύβεται πίσω από το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στη Χρυσή Αυγή

Οι δύο νεαροί-μέλη της Χρυσής Αυγής που έπεσαν νεκροί από τα όπλα τρομοκρατών – Στην εντατική ο τραυματίας που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Το μήνυμα του Γ. Παπανδρέου για τη διπλή δολοφονία στο Ν. Ηράκλειο

Σοκ στα διεθνή ΜΜΕ με τη διπλή δολοφονία μελων της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο

Πώς μεταφέρθηκαν τα θύματα στο νοσοκομείο – Η επίσημη ανακοίνωση

Άδωνις Γεωργιάδης για το τυφλό χτύπημα στο Ν. Ηράκλειο

Αναταραχή από το χτύπημα των τρομοκρατών!- Δύο νεκροί έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής – Ψάχνουν τη μηχανή με την πινακίδα που τελειώνει σε 66

ΔΗΜΑΡ: Φαινόμενα που επιβάλλουν φαύλο κύκλο βίας και αίματος

Ηλίας Κασιδιάρης: Τα παιδιά ήταν στο έδαφος και συνέχιζαν να πυροβολούν

Αυτόπτης μάρτυρας στο Newsit: “Φάγανε 2 δικούς μας, μου είπε ένας Χρυσαυγίτης”

Η Χρυσή Αυγή κατακεραυνώνει τον Δένδια για το διπλό φονικό

ΣΥΡΙΖΑ: Η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης”

ΠΑΣΟΚ: Επιβάλλεται η απόλυτη καταδίκη της βίας

ΚΚΕ: Η επίθεση δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε