Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Fake news ότι μπήκε στο αρχείο η υπόθεση του μικρού Άλεξ

Fake news ότι μπήκε στο αρχείο η υπόθεση του μικρού Άλεξ
ΦΩΤΟ αρχείου

Δεν έχει τεθεί στο αρχείο η πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου μαθητή από τη Βέροια, όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι με αφορμή τη σχετική πληροφορία που διακινείται τα τελευταία 24ωρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε ιστοσελίδες.

Σχεδόν15 χρόνια μετά την εξαφάνιση του μαθητή Άλεξ από τη Βέροια και σχεδόν μια 10ετία από την τιμωρία πέντε ανήλιων παιδιών για τον θάνατο του, το περιστατικό συνεχίζει να προκαλεί το ενδιαφέρον του κόσμου.

“Την Παρασκευή έκλεισε και μπήκε στο αρχείο για πάντα η υπόθεση δολοφονίας και εξαφάνισης του 11χρονου Αλεξ Μεσχισβίλι, στη Βέροια το 2006. Για να θυμόμαστε ο μικρός Γεωργιανής καταγωγής Αλεξ δεχόταν άγριο μπουλινγκ από τους συμμαθητές του ώσπου στις 3 Φεβρουαρίου του 2006 πάνω σε κάποια συνηθισμένη παρενόχληση ο μικρός σπρώχτηκε, έπεσε, χτύπησε και σκοτώθηκε” έγραφε η σχετική ανάρτηση, σε σελίδα του facebook, το απόγευμα της 30ης Νοεμβρίου.

Click4More: Βέροια: Αποζημίωση 300.000 ευρώ ζητά η μητέρα του μικρού Άλεξ

“Οι συγγενείς των παιδιών που συμμετείχαν στο έγκλημα φρόντισαν να εξαφανίσουν το σώμα του μικρού και να απλώσουν ένα πέπλο σιωπής πάνω απ’ την πόλη. Πάρα το γεγονός ότι τα παιδιά ομολογήσαν την πράξη τους, εφόσον δεν βρέθηκε το σώμα του μικρού δεν μπορούσαν να απαγγελθούν κατηγορίες, έτσι το έγκλημα παρέμεινε ατιμώρητο για πάνω από μια πενταετία, όταν και χάρη στην επιμονή της μητέρας του παιδιού συγγενείς και δράστες οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη όπου υπήρξαν κάποιες καταδίκες αντιστρόφως ανάλογες όμως της βαρύτητας του εγκλήματος” συμπλήρωσε ο άγνωστος συντάκτης .

Και κατέληγε: “Ένα παιδί 11χρονων στα αζήτητα εξ αιτίας της σιωπής που οι λίγοι, δυστυχώς, επέβαλαν στους πολλούς της απροθυμία και των παραβλέψεων της αστυνομίας. Μόνο μια λέξη, ντροπή…”.

Η ανάρτηση προκάλεσε 12 χιλιάδες αντιδράσεις με τις εξής ενδείξεις, υπήρξαν 3.000  κοινοποιήσεις στα χρονολόγια ισάριθμων χρηστών του facebook, με εκατοντάδες άλλες δημοσιεύσεις που σημαίνουν πολλαπλάσιες θεάσεις της πληροφορίας. Καταγράφηκαν 1.005 σχόλια χρηστών που εκφράστηκαν, μέσω συναισθηματικής φόρτισης, για την “εξέλιξη” της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr που επικοινώνησε με παράγοντα της δίκης, η οποία έγινε το 2009 στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, η υπόθεση έχει κλείσει δικαστικά, με βάση το ελληνικό ποινικό δίκαιο. Τα ίδια  ανέφεραν και ο δικηγόρος Βέροιας Κώστας Γιοβανόπουλος, που εκπροσώπησε τους ανήλικους Έλληνες στη δίκη, ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης Γιάννης Καραμαγκιώλης – συνήγορος του ανηλίκου Ρουμάνου και ο δικηγόρος Αθηνών Μανώλης  Αναστασάκης ο οποίος εκπροσώπησε τη μητέρα του Άλεξ, Νατέλα, σε κάποιες από τις παρεπόμενες δίκες.

Οι πέντε ανήλικοι δικάστηκαν, κρίθηκαν ένοχοι και τους επιβλήθηκαν θεραπευτικά και αναμορφωτικά μέτρα καθώς υποχρεώθηκαν σε κοινωνική εργασία, υποχρεωτική φοίτηση σε σχολεία, ενώ όλοι τέθηκαν υπό επίβλεψη. Σήμερα ως ενήλικοι συνεχίζουν τις ζωές τους.

Η δικαστική απόφαση έχει καταστεί αμετάκλητη από τότε με απόφαση του Αρείου Πάγου και δεν έχει τεθεί στο αρχείο. Όπως μάλιστα, επισήμανε στο GRTimes υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, από αστυνομικής πλευράς η υπόθεση παραμένει ανοικτή μέχρι να βρεθεί κάποιο νέο στοιχείο που θα οδηγήσει στην αναψηλάφηση της.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις