Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Φωκίδα: Βρέθηκε το όπλο που είχαν αρπάξει από αστυνομικούς οι δραπέτες των Τρικάλων

Φωκίδα: Βρέθηκε το όπλο που είχαν αρπάξει από αστυνομικούς οι δραπέτες των Τρικάλων

Ένα από τα όπλα που είχαν αρπάξει από τους αστυνομικούς, οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, στη συμπλοκή στο Δίστομο εντοπίστηκε σε χωριό της Φωκίδας.

Μετά από πληροφορίες που έφτασαν στην αστυνομία, οι αρχές εντόπισαν ένα όπλο στην άκρη ενός δρόμου έξω από το χωριό Φιλοθέη, στη Φωκίδα.

Το όπλο ήταν ένα από εκείνα που είχαν αρπάξει οι δραπέτες στη συμπλοκή που οδήγησε στον άδικο χαμό του 36χρονου αστυνομικού, στο Δίστομο, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Πρόκειται για ένα G3 A3 το οποίο έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν δακτυλικά αποτυπώματα ή γενετικό υλικό των δραπετών σε αυτό.

Το χρονικό της συμπλοκής

Τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου, ένας πολίτης ανέφερε στην αστυνομία οτι 5 πάνοπλα άτομα κινούνται στην περιοχή του Διστόμου στη Βοιωτία.

Η αστυνομία που είχε αναπτύξει μπλόκα με περιπολικά αλλά και συμβατικά αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή λόγω των πολλών περιστατικών κλοπών αυτοκινήτων που είχαν καταγγελθεί, δίνει σήμα στο κοντινότερο πλήρωμα το οποίο βρισκόταν στη διασταύρωση του Διστόμου στο δρόμο που οδηγεί προς την περιοχή Δαύλεια.

Δύο αυτοκίνητα, ένα συμβατικό μπλε Ford Focus και ένα ακόμη φεύγουν άμεσα για το σημείο που τους είχε υποδειχθεί. Πρώτα φτάνει το συμβατικό αυτοκίνητο της Ασφάλειας Λειβαδιάς με 3 αστυνομικούς.

Μόλις οι αστυνομικοί κατεβαίνουν από το αυτοκίνητο αιφνιδιάζονται από τους 5 δραπέτες των φυλακών Τρικάλων οι οποιοι κρατώντας καλάσνικοφ τους ακινητοποιούν και τους ρίχνουν στο έδαφος.

Οι κακοποιοί αρπάζουν τον οπλισμό των αστυνομικών και σπάνε τους ασυρμάτους τους για να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με το κέντρο της αστυνομίας.

Στο μεταξύ φτάνει και το δεύτερο όχημα της ΕΛΑΣ και την ώρα που βγαίνουν από το αυτοκίνητο οι άλλοι αστυνομικοί ακούνε τους συναδέλφους τους να τους φωνάζουν “προσέξτε είναι παγίδα”.

Εκείνη τη στιγμή, ένας από τους δραπέτες πυροβολεί με το καλάσνικοφ τον 36χρονο αστυνομικό και αρχικά τον τραυματίζει στον μηρό. Ωστόσο η σφαίρα έκοψε την αρτηρία και τελικά το νήμα της ζωής του.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Αντικείμενο έρευνας για τους αστυνομικούς είναι και ένα αυτοκίνητο που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες.

Πρόκειται για ένα αγροτικό, μάρκας Σκόντα για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στους Δελφούς, με τις αρχές να θεωρούν ότι οι επικίνδυνοι δραπέτες το χρησιμοποιούσαν πριν από τη δολοφονία του αστυνομικού. Το αυτοκίνητο ερευνάται για δακτυλικά αποτυπώματα και DNA.

Να σημειωθεί ότι στο χωριό Φιλοθέη είχαν εντοπιστεί για τελευταία φορά οι δραπέτες όταν μπήκαν σε σπίτι και έκλεψαν ένα λευκό Μitsubishi.

Οι κακοποιοί είχαν μπει στο σπίτι ξημερώματα, από ανασφάλιστο παράθυρο του πρώτου ορόφου και άρπαξαν τα κλειδιά του φορτηγού, 300 ευρώ, καθώς και τρία παντελόνια.

Στη συνέχεια διέφυγαν με το αυτοκίνητο, τύπου 4×4.

Σύμφωνα με το nafpaktianews, η αστυνομία έκανε έρευνες και σε πολλά σπίτια όπου θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιήσει ως ορμητήριο οι δραπέτες, εστιάζοντας κυρίως σε ένα σπίτι στο Τειχίο Δωρίδας.

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λαγάνης

Διαβάστε επίσης:

Φωκίδα: Εγκλωβισμένοι οι 5 Αλβανοί δραπέτες – Έτοιμοι για μάχη οι αστυνομικοί!

Ο Πατέρας Νεκτάριος Μουλατσιώτης μιλάει για τους αποκλεισμούς των Μοναστηριών για τους δραπέτες των Τρικάλων – ΒΙΝΤΕΟ

Ναυπακτία: Μάχη με τους Αλβανούς δραπέτες των φυλακών Τρικάλων – Πυροβολισμοί και καταδίωξη – Κατέβηκαν με τα καλάσνικοφ στα χέρια!

Βοιωτία: ”Ζωντανό δεν θα με πιάσετε ποτέ” – Πνιγμένος στο μίσος και στην κοκαϊνη ο Μάριαν Κόλα!

Αιμοσταγείς οι δραπέτες Τρικάλων – Ποιοι είναι – Τι έχουν κάνει

Ηράκλειο: Προσήγαγαν τους γονείς και τη νύφη του Μάριαν Κόλα – Τι βρήκε η αντιτρομοκρατική!

Αδίστακτοι και επικίνδυνοι φονιάδες κυκλοφορούν ελεύθεροι

Σε εξέλιξη η γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό των κακοποιών που σκότωσαν τον αστυνομικό στο Δίστομο

Αυτός είναι ο αστυνομικός που δολοφόνησαν στο Δίστομο οι δραπέτες των Τρικάλων

Πως έγινε το μακελειό στο Δίστομο με τους δραπέτες των Τρικάλων – Ποιος είναι ο αστυνομικός που δολοφόνησαν

Σκότωσαν αστυνομικό οι δραπέτες των Τρικάλων – Αιματηρή μάχη στο Δίστομο

Το προφίλ των οκτώ καταζητούμενων δραπετών – Δείτε φωτογραφίες

Αυτός ο Αλβανός δραπέτης από τις Φυλακές Τρικάλων ταυτοποιήθηκε ως ένας από τους δολοφόνους της 25χρονης στην Κόρινθο – Δείτε φωτό

Ξεπερνάει τον ανθρώπινο νου η δολοφονία της 25χρονης Κατερίνας – Φωτό

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε