Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ισόβια στον φονιά της Φαίης – Τι αποφάσισε το δικαστήριο για την Μαριαλένα – Με σκυμμένο κεφάλι ο Στεφανάκης

Ισόβια στον φονιά της Φαίης – Τι αποφάσισε το δικαστήριο για την Μαριαλένα – Με σκυμμένο κεφάλι ο Στεφανάκης

– Ενόχοι δίχως ελαφρυντικά κρίθηκαν από το δικαστήριο οι κατηγορούμενοι για το θάνατο της Φαίης Μπάχλα στη Νέα Μάκρη
– Σε ισόβια καταδικάστηκε ο Βαγγέλης Στεφανάκης
– Ποινή φυλάκισης 5 ετών με αναστολή για την Μαριαλένα
– Καταπέλτης η εισαγγελέας στην εισήγησή της

Το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή και των τριών κατηγορουμενων για τη δολοφονία της 23χρονης καλλονής, τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μάκρη.

Με σκυμμένο κεφάλι άκουσε την απόφαση της έδρας ο φονιάς της Φαίης Μπάχλα ωστόσο παρέμεινε ψύχραιμος. Νωρίτερα, μετά την εισήγηση της εισαγγελέως η Μαριαλένα είχε βάλει τα κλάματα.

Η δικαστής έκρινε ένοχους χωρίς ελαφρυντικά τον Βαγγελη Στεφανάκη και την αδελφή της Φαίης, Μαριαλένα, απορριπτοντας το αίτημα των κατηγορουμένων να τους αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό του έντιμου πρότερου βίου.   Ο κατηγορούμενος Βικ Σαρέλ κρίθηκε ένοχος ωστόσο του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του έντιμου πρότερου βίου.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας φυλάκισης για τον Στεφανάκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο ενώ η Μαριαλένα καταδικάστηκε σε 5 έτη φυλάκισης με αναστολή για την κατηγορία της ψευδορκίας και της υπόθαλψης εγκληματία. Στην αδελφή της Φαίης επιβλήθηκε ο όρος να εμφανίζεται μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου διαμονής της.

Ο τρίτος κατηγορούμενος Βικ Σαρέλ καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή. 

Καταπέλτης η εισαγγελέας στην εισήγησή της – Συγκλόνισε όλη την Ελλάδα

Οπως είπε η εισαγγελέας “ο Στεφανάκης γοητεύτηκε από τη Μαριαλένα, μια γυναίκα όμορφη και μεγαλύτερη οταν τη γνώρισε σε γυμναστήριο. Ο ισχυρισμός τους οτι γνωρίστηκαν τον Ιανουάριο του 2013 είναι αβάσιμος εξαιτίας της αλληλουχίας των γεγονότων.

Οταν η Φαίη και ο Στεφανάκης έγιναν ζευγάρι η Μαριαλένα από προστάτης της αδελφής της έγινε ανταγωνίστρια. Χωρισμένη και χωρίς δουλειά εβλεπε την κατά 9 χρόνια νεότερη αδελφή της να προτιμάται από τον Στεφανάκη και έτσι ξεκίνησε να τη διαβάλλει.

Ο Στεφανάκης είπε οτι η Φαίη ήταν η επιλογή του όμως δεν είχε ξεφύγει από την επιρροή της Μαριαλένας και αυτό προκύπτει από τη συχνή τους επικοινωνία.

 

“Ο Στεφανάκης ήξερε τι έκανε όταν χτυπούσε τη Φαίη”

Τα χτυπηματα που δέχθηκε η Φαίη στο κεφάλι προκάλεσαν ακαριαία τον εγκεφαλικό της θάνατο όμως ο Στεφανάκης δεν αρκέστηκε σε αυτά και τη χτύπησε σε όλο της τη σώμα. Αν τα χτυπήματα που προκάλεσαν τον θάνατο έγινε στο τέλος το κορίτσι θα υπέφερε φρικτά. Το επιχείρημα οτι η Φαίη χτύπησε στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου διαψέυστηκε διότι δεν υπήρχε χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Για τον ισχυρισμό του Στεφανάκη οτι δεν μπορούσε να ελέγξει τη δύναμή του, η εισαγγελέας είπε οτι αυτο δεν ισχύει και αυτό γιατί ο Στεφανάκης ήταν θιασώτης γυμναστηρίων, έκανε πολεμικες τέχνες και είχε επίγνωση της δύναμής του”.

Η εισαγγελέας πρόσθεσε πως η δυνατότητα της Φαίης να αμυνθεί στα χτυπήματα ήταν ανύπαρκτη, άλλωστε ο πατέρας του κατηγορούμενου τη χαρακτήρισε μπιμπελό.

“Ο Στεφανάκης ήταν τρόπαιο για την Μαριαλένα, εκείνος αγαπούσε μόνο τον εαυτό του”

Επίσης οπως τόνισε η εισαγγελέας “προκύπτει οτι ο Στεφανάκης δεν είχε αναπτύξει συναισθηματικό έρωτα για τη Φαίη. Κολακευόταν οτι είχε γίνει το αντικείμενο διένεξης από τις δυο όμορφες αδελφές, είχε αγάπη μόνο για τον εαυτό του. Για την Μαριαλένα από την άλλη ο Στεφανάκης ήταν τρόπαιο στον ανταγωνισμό που είχε με την αδελφή της.

Δεν αρκεί μόνο η συγγνώμη της, πρέπει να υπάρξουν πράξεις μεταμέλειας” είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καταπέλτης η εισαγγελέας για τον θάνατο της Φαίης – Ένοχοι Στεφανάκης και Μαριαλένα χωρίς κανένα ελαφρυντικό 

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της αδελφή της Φαίης – Μιλάει πρώτη φορά για την στιγμή που την είδε στο νοσοκομείο

Τραγικό! Πως έμεινε μόνη στα χέρια του σατανιστή το μοιραίο βράδυ η άτυχη γυναίκα – Στέκι ανθρώπων χωρίς στέγη το παγκάκι της φρίκης στη Γλυφάδα

 Ούτε ο Σάντος δεν τους κάνει καλά! “Κοκόρια” Μανιάτης – Τζαβέλλας, πλακώθηκαν στην προπόνηση – “Εμφύλιος” στην Εθνική πριν τον “τελικό” με την Ιαπωνία

Τέρμα οι σεξουαλικές υποσχέσεις! Έκλεισαν το προφίλ της Χιλιανής πορνοστάρ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε