Κυριακή, 19 Μαΐ
22oC Αθήνα

Κρήτη: «Ανοίξτε τα στόματά σας» – Η δραματική έκκληση της χήρας του Προβιδάκη

Κρήτη: «Ανοίξτε τα στόματά σας» – Η δραματική έκκληση της χήρας του Προβιδάκη

«Προχθές ήταν ο άνδρας μου, αύριο μεθαύριο θα είναι ένας από εσάς» είπε με λυγμούς η χήρα του Κώστα Προβιδάκη που δολοφονήθηκε άγρια με μαγκούρες την περασμένη Κυριακή, παρακαλώντας με αυτόν τον τρόπο τους χωριανούς της, να ανοίξουν τα στόματά τους και να πουν ό,τι γνωρίζουν.

Τα λόγια αυτά τα είπε η άτυχη χήρα χθες στους κατοίκους του Αντισκαρίου οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί μαζί με φορείς στην αίθουσα του δημοτικού σχολείου, στη σκιά του άγριου φονικού.

Όπως γράφει το cretapost, νωρίτερα, όταν μπήκε στην αίθουσα η οικογένεια του Προβιδάκη, ο αδερφός του νεκρού, απευθυνόμενος στους συγχωριανούς του είπε:

«Από την αρχή έλεγα να έρθω ή να μην έρθω. Το πολέμησα μέσα μου για να έρθω, μόνο και μόνο για να σας κάνω παράκληση να ανοίξετε τα στόματά σας. Θα πρέπει το χωριό να αντιδράσει. Να αρχίσει να μιλά. Με έχουν πλησιάσει αρκετά άτομα που μου έχουν πει για το συγκεκριμένο θέμα, όμως, φοβούνται να μιλήσουν. Εγώ τα στοιχεία αυτά τα κατέθεσα στον εισαγγελέα».

Ξεσπάθωσαν κάτοικοι του χωριού

Φόβος, προσπάθειες συγκάλυψης, ανεξέλεγκτη παράνομη δράση… και τι δεν ακούστηκε στη συγκέντρωση των κατοίκων και των φορέων στο Αντισκάρι, στην οποία συμμετείχαν ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου, εκπρόσωπος της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης Κρήτης, ο επόπτης Μεσσαράς από την αστυνομία, ο περιφερειάρχης, ο αντιπεριφερειάρχης, η δήμαρχος Φαιστού, ο Μητροποίτης Γορτύνης, φορείς και πολλοί κάτοικοι του χωριού.

Κάτοικοι σηκώθηκαν και είπαν ότι το 2004, το 2007 και το 2009 είχαν στείλει αρκετές επιστολές σύλλογοι και φορείς, στις οποίες έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για την έξαρση της εγκληματικότητας στην περιοχή επισημαίνοντας τότε ότι αν δεν γινόταν κάτι θα θρηνούσαμε θύματα.

Οι παρευρισκόμενοι μάλιστα ανέφεραν αρκετά περιστατικά παράνομων συμπεριφορών στην περιοχή κατά το παρελθόν, από άτομα που όπως είπαν χρόνια δρουν ανενόχλητα, χωρίς να παρεμβαίνει η αστυνομία.

Επιπλέον, όλοι οι κάτοικοι ζήτησαν επιτακτικά από την αστυνομία να δώσουν απαντήσεις γιατί ενώ από την αρχή οι περισσότεροι έκαναν λόγο για πέντε άτομα, η αστυνομία συνέλαβε τρεις.

Τότε ο εκπρόσωπος της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης Κρήτης είπε: «Ελάτε πάνω να μιλήσετε. Πείτε μας, ποιά είναι αυτά τα πέντε άτομα. Πηγαίνετε στον ανακριτή να καταθέσετε και εμείς θα τους πιάσουμε.

Επιπλέον, στη συνάντηση αναφέρθηκε από τους φορείς ότι δεν είναι οργανωμένο έγκλημα, ωστόσο είναι σοβαρό και πρέπει να ληφθούν μέτρα, όχι όμως κάτω από συναισθηματική φόρτιση.

Αυτό ωστόσο που αναφέρθηκε πολλές φορές ήταν ότι επιτέλους πρέπει να ανοίξουν στόματα και να που αυτά που γνωρίζουν.

Διαβάστε επίσης:

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του NewsIt

Ηράκλειο: Οι ισχυροί άνεμοι έριξαν κρουαζιερόπλοιο στην προβλήτα του λιμανιού

Σεισμός 3,2 Ρίχτερ ξύπνησε τα Χανιά

Οργισμένο το Αντισκάρι για το φονικό με τις μαγκούρες – Τι λένε οι δικηγόροι

Κρήτη: Προφυλακιστέοι για το φονικό με τις μαγκούρες!

Ηράκλειο: Ένταση στα δικαστήρια για τους “δολοφόνους με τις μαγκούρες”!

Κρήτη: Αύριο απολογούνται οι “δολοφόνοι με τις μαγκούρες” – Οργισμένοι οι συγγενείς του θύματος – ΒΙΝΤΕΟ

Κρήτη: Αυτοί είναι οι δολοφόνοι με τις μαγκούρες – Οι απολογίες και οι άγνωστες πτυχές του εγκλήματος!

“Θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας!” – Ξέσπασαν οι συγγενείς του νεκρού από τις… μαγκούρες στην Κρήτη – Εικόνες από το αυτοκίνητο του εγκλήματος!

Φονική συμπλοκή στη Μεσαρά – Τον σκότωσαν με μαγκούρες – Φόβοι για βεντέτα

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε