Τρίτη, 30 Απρ.
15oC Αθήνα

Λαμία: ”Φρούριο” το εφετείο για τη δίκη του Κορκονέα – Αστυνομικοί και κάγκελα παντού!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο E.Κορκονέας θα καθίσει ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου, προκειμένου να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό – Διαβάστε πως περιγράφουν οι δικαστές τη δολοφονία που συγκλόνισε τη χώρα…

Σε «φρούριο» έχει μετατραπεί ο χώρος γύρω από το Εφετείο της Λαμίας για τη δίκη του Ε.Κορκονέα για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ο ειδικός φρουρός, θα καθίσει ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, προκειμένου να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό. Πρωτοδίκως είχε καταδικασθεί σε ισόβια αφού είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, χωρίς να του αναγνωριστεί ούτε ένα ελαφρυντικό.

Σε πολύωρες συσκέψεις των αστυνομικών και δικαστικών παραγόντων για τα μέτρα προστασίας, λίγο πριν την έναρξη της δίκης, εκτιμήθηκε ότι ο χώρος στο Εφετείο της Λαμίας -στο οποίο θα εκδικαστεί η συγκεκριμένη υπόθεση- δεν παρέχει τις κατάλληλες συνθήκες ασφάλειας.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Έτσι, από χθες το μεσημέρι, σχηματίστηκε ένας κλοιός από κάγκελα με συνέπεια να αποκλειστεί η γύρω περιοχή, ενώ συγχρόνως εκατοντάδες αστυνομικοί από τη Φθιώτιδα και την κεντρική Ελλάδα βρίσκονται σε επιφυλακή από χθες το μεσημέρι. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν αστυνομικοί και σε ταράτσες οικοδομών γύρω από το Εφετείο, ακόμα και σε απόσταση 600 μέτρων από το κτίριο.

Οι πιθανότητες για την εκδίκαση της υπόθεσης

Μπορεί σήμερα να έχει προσδιοριστεί η έναρξη της εκδίκασης τις υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, όλες οι πληροφορίες όμως συγκλίνουν, πως σε αυτή τη φάση δεν πρόκειται να εξελιχθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που υπήρχαν χθες το βράδυ, η σημερινή απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είναι ένας πρόσθετος λόγος αναβολής της υπόθεσης, καθώς υπάρχει πιθανότητα να απεργούν οι δικαστικοί υπάλληλοι του Εφετείου της Λαμίας, με συνέπεια την αναβολή της εκδίκασης της πολύκροτης υπόθεσης για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στο εδώλιο Κορκονέας και Σαραλιώτης

Ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας που κρατείται στις φυλακές Δομοκού αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μαζί με τον ειδικό φρουρό Βασίλη Σαραλιώτη, ο οποίος ήταν μαζί το μοιραίο βράδυ.

Ο Κορκονέας με βάση την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού της ‘Αμφισσας είχε κριθεί πρωτοδίκως ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, και μάλιστα κατά αυστηρότερη μετατροπή του κατηγορητηρίου που του απέδιδε ενδεχόμενο δόλο, χωρίς μάλιστα να του αναγνωρισθεί ούτε ένα ελαφρυντικό.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε ότι αφορά τον ειδικό φρουρό Βασίλη Σαραλιώτη, αντιμετωπίζει πρωτόδικη ποινή κάθειρξης 10 ετών για συνέργεια στη δολοφονία Γρηγορόπουλου. Ο Σαραλιώτης αφέθηκε ελεύθερος, περίπου ένα χρόνο μετά την καταδίκη του. Το 5μελές Εφετείο Λαμίας είχε κάνει δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής και τον είχε αφήσει ελεύθερο, με τον περιοριστικό όρο, της μη απομάκρυνσης του από τον τόπο καταγωγής του, τον νομό Δράμας.

Οι ανατριχιαστικές περιγραφές για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Οι βασικές σκέψεις των δικαστών του Μικτού Ορκωτού της ‘Αμφισσας -όπως αυτές διατυπώνονται στο κείμενο της απόφασης- είναι ότι η «ακατάσχετη επιθυμία του Επαμεινώντα Κορκονέα να προκαλέσει με κάθε τρόπο άοπλα νεαρά άτομα και να κάνει επίδειξη ισχύος, εμφορούμενος από την ασφάλεια που του παρείχε η κατοχή του οπλισμού του» ήταν μία από τις αιτίες που όπλισαν το χέρι του ειδικού φρουρού και είχε σαν αποτέλεσμα τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Χρειάστηκαν συνολικά 84 συνεδριάσεις για να καταλήξει το δικαστήριο στο σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης, όπου η συμπεριφορά του βασικού κατηγορούμενου χαρακτηρίζεται «εριστική, ανάρμοστη και προκλητική». Όσο για το υπερασπιστικό του επιχείρημα περί ρίψης και έκρηξης βομβών εκ μέρους άγνωστων και αυτό -κατά την ίδια απόφαση – καταρρίφθηκε μέσα από την ίδια του την απολογία.

«Χρησιμοποίησε το όπλο του και πυροβόλησε προς εκτόνωση του θυμού του και στείρα ικανοποίηση, της κακώς εννοούμενης υπερηφάνειας του, αν όχι κατά την αυθαίρετη εκτίμηση του ιδίου ανδρικού φιλότιμου» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πολυσέλιδο σκεπτικό της απόφασης. Έτσι η πλειοψηφία των δικαστών είχε καταλήξει ότι ο Αλέξης έχασε τη ζωή του, γιατί ένας αστυνομικός πήγε γυρεύοντας να σκοτώσει. Γύρισε πίσω, επιζητώντας το θάνατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Σέρρες: Προφυλακιστέοι 6 σωφρονιστικοί υπάλληλοι για τα βασανιστήρια και τον θάνατο του Ιλία Καρέλι – Τι είπαν στις μαραθώνιες απολογίες τους…

Ηλεία: Σάλος από τη σύλληψη αρθρογράφου μετά από μήνυση πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – Η σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε