Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Με κινηματογραφικό τρόπο η είσοδος Γερμενή και Μπούκουρα στη Βουλή από την Αμαλίας

Με κινηματογραφικό τρόπο η είσοδος Γερμενή και Μπούκουρα στη Βουλή από την Αμαλίας

– Δίπλα στον Ηλία Κασιδιάρη κάθισε ο Γιώργος Γερμενής – Στα έδρανα των Ανεξάρτητων Μπούκουρας και Αλεξόπουλος
– Λίγο μετά τις 12 οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γερμενής και Μπούκουρας μεταφέρθηκαν μαζί και μπήκαν από την είσοδο της Βουλής στην Λεωφόρο Αμαλίας
– Η μεταγωγή τους έγινε με τα γνωστά ασημί τζιπ
– Κασιδιάρης: «Κλειδώθηκε η Βουλή. Αν θεωρείτε ότι είστε χούντα να μας το πείτε»
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Από την είσοδο της λεωφόρου Αμαλίας μπήκαν στη Βουλή λίγο μετά τις 12 οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής και Στάθης Μπούκουρας. Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία του Κοινοβουλευτισμού, που βουλευτές βρίσκονται στον «Ναό» της Δημοκρατίας ενώ είναι προφυλακισμένοι.
Οι δυο βουλευτές από το υπόγειο γκαράζ βρέθηκαν στο πραύλιο της Βουλής και στην συνέχεια μπήκαν στο κτίριο από την είσοδο που μπαίνουν συνήθως οι επισκέπτες και τα σχολεία. Στην συνέχεια πάλι υπογείως κατευθύνθηκαν στην Ολομέλεια. Ο Γιώργος Γερμενής κάθισε στα έδρανα της Χρυσής Αυγής και ο Ευστάθιος Μπούκουρας εκεί που κάθονται οι Ανεξάρτητοι Βουλευτές.

Για την μετακίνηση εντός του Μεγάρου του Κοινοβουλίου, η Αστυνομία ήταν σε συνεργασία με την φρουρά της Βουλής, ενώ αντίθετα δεν επιτρέπεται η παρουσία τους στην αίθουσα της Ολομέλεια. Οι ίδιοι θα τους «παραλάβουν» ξανά, όταν βγουν από την αίθουσα.

Μετά από μαζικές αιτήσεις που έγιναν από πολίτες για να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση, αποφασίστηκε να απαγορευθεί η είσοδος πολιτών στο κοινοβούλιο έως τις 13.00.
Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Ηλία Κασιδιάρη που δήλωσε: «Καταγγέλλω το προεδρείο της Βουλής. Κλειδώθηκε η Βουλή. Αν θεωρείτε ότι είστε χούντα να μας το πείτε. Απαγορεύσατε την είσοδο στους Έλληνες πολίτες. Δεν έχουν το δικαίωμα ούτε οι γονείς του Γιώργου Γερμενή να παρακολουθήσουν την απολογία του.»

Και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου εξέφρασε τη διαμαρτυρία του κόμματός της για το μέτρο, κάνοντας λόγο για «ατόπημα και αυθαιρεσία» και πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατό να είναι κλειστή η Βουλή σε πολίτες που θέλουν να έρθουν σε επαφή με βουλευτές.
Ο προεδρεύων του Σώματος Γιώργος Καλαντζής, διευκρίνισε ότι η είσοδος για τους πολίτες θα είναι ελεύθερη μετά τη μία το μεσημέρι και πρόσθεσε ότι είναι μέτρο και όχι απαγόρευση.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, μεταφέρθηκε στη Βουλή από τον Κορυδαλλό, ενώ από τις φυλακές Ναυπλίου μεταφέρθηκε ο επίσης προφυλακισμένος και ανεξάρτητος πια, Στάθης Μπούκουρας.

Σήμερα συζητείται η άρση ασυλίας τεσσάρων βουλευτών για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Του Γιώργου Γερμενή και του Νίκου Μίχου και των ανεξάρτητων πια Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, ο οποίος έχει καταγγείλει απειλές από τους πρώην… συντρόφους του

Οι δυο προφυλακισμένοι βουλευτές μπορούν να τοποθετηθούν, όπως τους επιτρέπει ο Κανονισμός του Κοινοβουλίου, επί του νέου αιτήματος των ανακριτριών για την άρση ασυλίας τους, για το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Με βάση το άρθρο 83 παράγραφος 3 του Κανονισμού της Βουλής που ορίζει ότι ο βουλευτής του οποίου συζητείται η άρση της ασυλίας έχει το δικαίωμα να παρασταθεί αυτοπροσώπως και να αναπτύξει τις θέσεις του

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Με κινηματογραφικό τρόπο η είσοδος Γερμενή και Μπούκουρα στη Βουλή από την Αμαλίας

Ξέσπασμα χωρίς προηγούμενο από τον Στάθη Μπούκουρα – ΄Εκλαιγε γοερά – «Τα παιδιά μου με ρωτούν: Πατέρα γιατί είσαι στην φυλακή;»

Κασιδιάρης: Ήρθα να οργανώσω την απόδραση…

Το φιλί της Ζαρούλια στον Γερμενή – VIDEO

Καρέ καρέ η είσοδος Μπούκουρα από την είσοδο επισκεπτών της Βουλής (ΦΩΤΟ)

Έτσι θα γίνει η μεταγωγή Γερμενή και Μπούκουρα στη Βουλή – Μέσα σε κλούβα και με χειροπέδες οι βουλευτές

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε