Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Νέα πράξη στο δράμα της Νέας Μάκρης – Άρχισε η δίκη για τη δολοφονία της Φαίης Μπλάχα – Ο Στεφανάκης ήθελε να τη σκοτώσει είπε ο πατέρας του θύματος

Νέα πράξη στο δράμα της Νέας Μάκρης – Άρχισε η δίκη για τη δολοφονία της Φαίης Μπλάχα – Ο Στεφανάκης ήθελε να τη σκοτώσει είπε ο πατέρας του θύματος

– Ο Στεφανάκης είχε χτυπήσει τη Φαίη άλλες δυο φορές κατέθεσε στο δικαστήριο ο πατέρας της άτυχης 23χρονης
– Αποκλείεται ο θάνατός της να ήταν ατύχημα, είπε ο τραγικός πατέρας
– Συγκλονίζουν τα λόγια του για την κόρη του, που κατηγορείται για ψευδορκία: «Δεν μιλάμε πλέον. Ξέρω πως συνεχίζει τη ζωή της κανονικά»
– Τη χαστούκισα αλλά όχι επανειλημμένα, ήταν ατύχημα υποστήριξε ο Βαγγέλης Στεφανάκης για το έγκλημα στη Νέα Μάκρη
– Δεν εμφανίστηκε στη δίκη η Μαριαλένα Μπλάχα, το δικαστήριο διέταξε την εμφάνισή της

Ένα χρόνο και μερικές μέρες μετά τον άδικο χαμό της 23χρονης Φαίης Μπλάχα, το δράμα της Νέας Μάκρης και των γεγονότων που οδήγησαν στο θάνατό της ξετυλίγονται στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Τη Δευτέρα ξεκίνησε η δίκη για το θάνατο της κοπέλας από τη Νέα Μάκρη με κατηγορούμενους τον 26χρονο Βαγγέλη Στεφανάκη, πρώην σύντροφο του θύματος, ο οποίος κατηγορείται πως τη χτύπησε μέχρι θανάτου αλλά και την αδερφή της Μαριαλένα.

Ο Στεφανάκης αρνήθηκε ξανά πως σκότωσε τη Φαίη. Παραδέχτηκε πως τη χτύπησε αλλά όχι μέχρι θανάτου. «Τη χτύπησα αλλά όχι έτσι όπως με κατηγορούν. Τη χαστούκισα αλλά όχι επανειλημμένα. Ήταν ατύχημα».

Η Μαριαλένα Μπλάχα, η 32χρονη αδερφή του θύματος, κατηγορείται για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είπε ψέμματα στις αρχές προσφέροντα άλλοθι στον Στεφανάκη. Οι δυο τους διατηρούσαν ερωτική σχέση παράλληλα με εκείνη του 26χρονου και της Φαίης.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η 32χρονη κατηγορούμενη δεν εμφανίστηκε στη δίκη για το θάνατο της αδερφής της αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο της, Θάνο Πλεύρη. Όμως, μετά από αίτημα της εισαγγελέως, το δικαστήριο διέταξε να εμφανιστεί η ίδια για τη διακρίβωση της αλήθειας.

Η συγκλονιστική μαρτυρία του πατέρα

Ο πρώτος άνθρωπος που κλήθηκε να καταθέσει στο δικαστήριο ήταν ο πατέρας του θύματος. Τραγική φιγούρα, περιέγραψε πως η κόρη του, λίγο πριν πεθάνει, του είχε αποκαλύψει ότι ο Στεφανάκης την είχε χτυπήσει ξανά.

Συντετριμμένος είπε: «Ποτέ δεν πίστευα ότι η μια μου κόρη θα έκανε κακό στην άλλη, αλλά προέκυψαν στοιχεία που έδειξαν ότι η Μαριαλένα προσπάθησε να κρύψει την αλήθεια για να καλύψει το Στεφανάκη”.

Τα όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ, δεν ήταν πρωτόγνωρα στη σχέση του Στεφανάκη με τη Φαίη. «Τον τελευταίο καιρό η Φαίη μου είχε πει ότι την είχε χτυπήσει μια φορά στο αυτί της και μετά την είχε μεταφέρει στο κέντρο υγείας στα Σπάτα. Την είδα που πονούσε, τη ρώτησα, και έτσι μου διηγήθηκε το περιστατικό. Την είχε χτυπήσει άλλες δυο φορές. Αποκλείεται ο θάνατος της Φαίης να ήταν ατύχημα και να πέσει κάποιος κάτω δεν μπορεί να αποκτήσει αυτά τα χτυπήματα. Ο γιατρός της εντατικής μου είπε ότι τα χτυπήματα είχαν σκοπό να επιφέρουν το θάνατο».

Η αποκάλυψη πως η Μαριαλένα είχε σχέση με τον Σφακιανάκη ήρθε λίγες μέρες πριν από τον θάνατο της Φαίης. Είπε στο δικαστήριο ο πατέρας της: «Το τελευταίο δεκαήμερο πριν το θάνατό της, η Φαίη είπε ότι ο Στεφανάκης είχε σχέση με την αδερφή της. Όπως πληροφορήθηκα και εκ των υστέρων, η Μαριαλένα και ο Στεφανάκης είχαν σχέση στο παρελθόν πριν εκείνος γίνει ζευγάρι με τη Φαίη, προφανώς κατά τη διάρκεια του γάμου της.

Η Μαριαλένα μου είπε ότι αναγκάστηκε να πει ψέματα στην πρώτη της κατάθεση, γιατί την απειλούσε ο Στεφανάκης, ότι θα της κάνει κακό σε αυτήν και την οικογένειά της», είπε.

Και δεν έκρυψε πως η συμπεριφορά της κόρης του μετά το θάνατο της Φαίης, τον οδήγησε στο να κόψει κάθε επαφή μαζί της. «Η Μαριαλένα μετά το θάνατο της Φαίης δεν έδειξε ιδιαίτερη συμπαράσταση. Την ημέρα του μνημοσύνου είχε πάει σε καλλιστεία σκύλων. Δεν μιλάω πλέον μαζί της, ξέρω ότι συνεχίζει τη ζωή της κανονικά».

Βγαίνοντας από το δικαστήριο, ο πατέρας της Φαίης δήλωσε: «δεν θέλουμε τίποτα άλλο εκτός από δικαιοσύνη».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτή είναι η αδερφή της δολοφονημένης Φαίης – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Το βίαιο παρελθόν του ακροδεξιού φονιά της Φαίης

“Ήταν ατύχημα…” – Προφυλακιστέος ο 25χρονος για τη δολοφονία της Φαίης στη Ν. Μάκρη – Τι είπε στην απολογία του

“Ηταν η κακιά η ώρα. Δεν εμφανιζόμουν γιατί με απειλούσαν άνθρωποι της νύχτας που έβαλε η αδερφή της”, είπε στην απολογία του ο φονιάς της Φαίης

Παραδόθηκε ο δολοφόνος της Φαίης

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε