Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Νέες μαρτυρίες για το θρίλερ στα Φάρσαλα: «Πούλησαν τη Μαρία για 500€» – Πως συνδέεται η υπόθεση με την εξαφάνιση του Μπεν στην Κω

Νέες μαρτυρίες για το θρίλερ στα Φάρσαλα: «Πούλησαν τη Μαρία για 500€» – Πως συνδέεται η υπόθεση με την εξαφάνιση του Μπεν στην Κω

– Αρνητικό το τεστ DNA της οικογένειας από τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την αστυνομία της Λάρισας
– Τη Δευτέρα στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των τσιγγάνων κηδεμόνων της Μαρίας, που θα οδηγηθούν στον ανακριτή
– Στην Αθήνα ο βιολογικός πατέρας της Μαρίας, ισχυρίζονται μάρτυρες
– “Από το 1994 μου έλεγαν ότι το παιδί μου είναι σε καταυλισμό“, λέει η μητέρα του Μπεν
– Σύμφωνα με τη Sunday Mirror ένας άνδρας είδε τον Μπεν το 1991 σε καταυλισμό που είχε πάει ψάχνοντας το γιο του!

Πλήθος πληροφοριών καταφθάνουν στην αστυνομία, τα δημοσιογραφικά γραφεία αλλά και το Χαμόγελο του Παιδιού για τη μικρή Μαρία, η ιστορία της οποίας συγκλόνισε το πανελλήνιο αλλά προκάλεσε και το διεθνές ενδιαφέρον.

“Την αγόρασαν για 500 ευρώ”

Στο δελτίο του Alpha η Αγγελική Νικολούλη υποστήριξε πως μάρτυρες επιμένουν ότι η μικρή αγοράστηκε από τη Βουλγάρα μητέρα της για λιγότερα από 500 ευρώ. Αποκάλυψε επίσης ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο βιολογικός πατέρας της Μαρίας, με καταγωγή επίσης από τη Βουλγαρία, όπως υποστηρίζουν μάρτυρες, βρίσκεται στην Αθήνα και το περιβάλλον των Βουλγάρων ρομά της Αττικής γνωρίζει λεπτομέρειες που μπορούν να φωτίσουν την υπόθεση.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας που είχαν δηλωθεί σε Λάρισα, Φάρσαλα και Τρίκαλα η δημοσιογράφος υποστήριξε πως είναι πιθανόν να μην πρόκειται για υπαρκτά πρόσωπα, αλλά για… φαντάσματα που απλώς “γεννήθηκαν” με πλαστά πιστοποιητικά μόνο και μόνο για να λαμβάνουν οι κηδεμόνες τους τα επιδόματα.

Τέλος, όπως είπε η δημοσιογράφος τα πρώτα αποτελέσματα του τεστ DNA φαίνεται σύμφωνα με την αστυνομία της Λάρισας, να μη δείχνει πως η 4χρονη είναι το παιδί της οικογένειας από τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο το ζευγάρι θα ζητήσει να γίνει νέα δειγματοληψία καθως θεωρεί πιθανό να έχει αλλοιωθεί το πρώτο δείγμα.

“Είχαμε μαρτυρίες ότι ο Μπεν ηταν σε καταυλισμό από το 1994”, λέει μητέρα του

Η υπόθεση της Μαρίας μπορεί να μας οδηγήσει στα ίχνη του Μπεν, υποστήριξε η μητέρα του αγοριού που αγνοείται από το 1991, όταν χάθηκε στην Κω.

Η Κέρι Νίνταμ είπε πως η ιστορία της Μαρίας αποδεικνύει πως “οι τσιγγάνοι κλέβουν όντως παιδιά” και ίσως αποδειχτεί στην πορεία των ερευνών ότι υπάρχει σύνδεση με τον Μπεν.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει πληροφορίες για τους ρομά, υποστήριξε η μητέρα του Μπεν ενώ όπως είπε θα ζητήσει από τη Βρετανική αστυνομία να συμβάλλει στο νέο κύκλο ερευνών που θα ζητήσει να ξεκινήσουν για τον αγνοούμενο γιο της.

Η Κέρι Νίνταμ μέσα από το δελτίο του Alpha υποστήριξε πως από το 1994 και μετά έφταναν στην οικογένεια της πληροφορίες ότι κάποιοι είχαν δει το Μπεν μαζί με τσιγγάνους στη Λάρισα, ωστόσο άνδρες της ελληνικής αστυνομίας της είχαν πει ότι αποκλείεται οι ρομα να είχαν καταφέρει να κρύψουν ένα ξανθό αγόρι με μπλε μάτια σε καταυλισμό…

“Έψαχνα το γιο μου και βρήκα το Μπεν…”

Η Sunday Mirror δημοσιεύει σήμερα και τα στοιχεία ενός από τους μάρτυρες που υποστήριζε πως είχε δει το μικρό Μπέν στον καταυλισμό της Λάρισας Όπως γράφει η εφημερίδα, πρόκειται για τον Αντώνη Μπέντζιο, ο οποίος είχε επισκεφτεί τον καταυλισμό αναζητώντας τον δικό του γιο και είδε ένα παιδί που έμοιαζε με τον Μπεν, γράφει η εφημερίδα.

Η μαρτυρία του Μπέντζιου ήρθε σε γνώση της οικογένειας Νίνταμ όταν το 1996, οι παππούδες του παιδιού, Κριστίν και Έντι, τον επισκέφτηκαν στη φυλακή. Όπως αναφέρει η Sunday Mirror: τους είπε ότι ο Μπεν ζούσε με την οικογένεια Κερίμι, πασίγνωστη οικογένεια της Βέροιας. Είπε πως το ήξερε αυτό γιατί το 1991 απέδρασε από τη φυλακή και πήγε να πάρει τον γιο του, Ράμπο, που έμενε με τη συγκεκριμένη οικογένεια.

Ο Μπέντζιος υποστήριξε ότι τότε είδε τον Μπεν και όταν ρώτησε τον αρχηγό της οικογένειας του είπαν ότι «τον πήραν από την Κω».

Υπάρχει, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, και μαρτυρία ενός οδηγού ταξί που είπε πως είδε τον μικρό Μπεν με ένα μέλος της οικογένειας Κερίμι.

Σύμφωνα με την οικογένεια του Μπεν, έδωσε κατάθεση στην αστυνομία αλλά το στοιχείο δεν αξιοποιήθηκε ποτέ!

Τη Δευτέρα στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των κηδεμόνων της Μαρίας

Στην αυριανή δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των δύο αθίγγανων που παρουσιάζονταν ως γονείς της 5χρονης Μαρίας, έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της η Αστυνομία τής Λάρισας, στο πλαίσιο των συντονισμένων προσπαθειών που καταβάλλονται για τον εντοπισμό των φυσικών της γονέων. Η δημοσιοποίηση γίνεται κατόπιν εντολής εισαγγελέα, προκειμένου να διευκολυνθεί η επιχείρηση εντοπισμού της ταυτότητας της μικρούλας που βρέθηκε σε οικισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Τη Δευτέρα, εξάλλου, πρόκειται να απολογηθεί στον ανακριτή, το ζευγάρι που κρατούσε τη Μαρία στον οικισμό Ρομά. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση.

Στη Λάρισα αναμένονται και συνεργεία ξένων μέσων ενημέρωσης λόγω του διεθνούς ενδιαφέροντος για την υπόθεση. Οι κλήσεις τόσο προς την Αστυνομία της Λάρισας όσο και προς το «Χαμόγελο του Παιδιού» όπου φιλοξενείται η μικρή, συνεχίζονται επίσης με αμείωτο ρυθμό από ενδιαφερόμενους για την ταυτότητα του παιδιού.

Συντονισμένες έρευνες σε ιδρύματα και υπηρεσίες

Η αστυνομία συνεχίζει μεθοδικά τις έρευνες προς όλες τις πιθανές κατευθύνσεις σε συνεργασία και με διεθνείς οργανισμούς που ασχολούνται με εξαφανίσεις ανήλικων παιδιών. Εκτός από τη διεθνή κινητοποίηση, οι αστυνομικές Αρχές σε συνεργασία με υγειονομικές Αρχές ξεκίνησαν εκτεταμένες έρευνες σε νοσηλευτικά ιδρύματα και υπηρεσίες για εμπόριο παιδιών. Θα ερευνήσουν πιστοποιητικά και έγγραφα ώστε να διαπιστωθεί η εγκυρότητά τους, ενώ οι ύποπτες υποθέσεις θα ελεγχθούν εξονυχιστικά. Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείονται και εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις DNA.

Επίσης έχει σταλεί επείγον σήμα στην Interpol στο πλαίσιο συνεργασίας με τις βαλκανικές χώρες, προκειμένου η έρευνα να επεκταθεί. Εξάλλου, έχουν σταλεί τα στοιχεία του παιδιού ώστε και μέσω δημοτολογίων θα ψάξουν να βρουν τους βιολογικούς γονείς. Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο ύπαρξης κυκλώματος τα μέλη του οποίου φέρνουν στην Ελλάδα έγκυες γυναίκες από τη Βουλγαρία για να γεννήσουν εδώ και στη συνέχεια τους πάρουν τα παιδιά για να τα πουλήσουν. Έρευνες θα γίνουν και σε μητρώα νοσοκομείων της Αττικής και της επαρχίας. Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνώνται και περιστατικά που είχαν καταγγελθεί παλιότερα, στην Αθήνα, για μωρά αλλοδαπών γυναικών, που γεννήθηκαν δήθεν νεκρά και όταν ανοίχτηκαν τα φέρετρα βρέθηκε άδεια…

Διαβάστε επίσης:

Ο Μπεν από την Κω στον ίδιο καταυλισμό με τη μικρή Μαρία; Μάρτυρας κατονομάζει οικογένεια ρομα

Πως θα διασφαλίζεται πια το αδιάβλητο της μητρότητας – Αλλαγές στο νόμο μετά την υπόθεση της μικρής Μαρίας

“Αγόρασαν το παιδί από τη Βουλγάρα μάνα του” λέει συγγενής των τσιγγάνων – Είχαν δει τη Μαρία και στην Κρήτη

Η Μαντλίν, ο Μπεν, ο Άλεξ και η Μαρία – Αχτίδα ελπίδας η 4χρονη στα Φάρσαλα

Μαντλίν, Άλεξ, Μπεν, Μαρία: παιδιά εξαφανισμένα, γονείς απελπισμένοι – Ιστορίες που συγκλόνισαν “επιστρέφουν” με αφορμή την 4χρονη στα Φάρσαλα

Ψάχνουν τους γονείς του μικρού κοριτσιού, που κρατούσαν τσιγγάνοι στα Φάρσαλα

Daily Mail: Νέα “υπόθεση Μαντλίν” στα Φάρσαλα;

Μεγάλη κινητοποίηση για να βρεθούν οι γονείς της 4χρονης Μαρίας – Αρχίζουν έρευνες σε νοσοκομεία και ιδρύματα για εμπόριο παιδιών!

Οι τσιγγάνοι υποστηρίζουν πως η βιολογική μητέρα της 4χρονης Μαρίας ήθελε να την ξεφορτωθεί – Η αστυνομία βλέπει μεγάλη κομπίνα με τα επιδόματα!

Αυτό είναι το κοριτσάκι που είχαν απαγάγει και κρατούσαν σε καταυλισμό τσιγγάνοι στα Φάρσαλα

Φάρσαλα: Ασύλληπτο θρίλερ για το κατάξανθο κοριτσάκι – Το τεστ DNA έδειξε ότι δεν είναι τσιγγάνα – Οι αστυνομικοί δεν βρίσκουν 10 παιδιά του ζευγαριού

Η αδελφή του μικρού Μπεν που εξαφανίστηκε πριν 22 χρόνια στην Κω μιλάει για πρώτη φορά!

Η μητέρα του μικρού Μπεν στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη

Κως: Ολοκληρώνονται οι έρευνες για τον μικρό Μπεν-Καταρρέει η μητέρα του!

Κως: Δεν ανήκουν στον μικρό Μπεν τα παιχνίδια που βρέθηκαν – Επέστρεψε στον “εφιάλτη” η μητέρα

Σημαντική εξέλιξη στις έρευνες για τον μικρό Μπεν: Βρήκαν κομμάτια παιχνιδιών στο σημείο των ερευνών!

Οι πρώτες εικόνες απ’ τις έρευνες για τον μικρό Μπεν – Τι λέει η μητέρα του

Κως: Ξεκινούν οι έρευνες για τον μικρό Μπεν – Ελπίζει ακόμα η μητέρα του!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε