Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ο 13ος κάλυκας μυστήριο και το video της εκτέλεσης – Δολοφόνησαν τα δυο μέλη της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο σε 7 δευτερόλεπτα

Ο 13ος κάλυκας μυστήριο και το video της εκτέλεσης – Δολοφόνησαν τα δυο μέλη της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο σε 7 δευτερόλεπτα

– 9 χιλιοστών ο 13ος κάλυκας που βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας στη λεωφόρο Ηρακλείου
– Video αποκαλύπτει πως ακριβώς έγινε η επίθεση κατά των μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο
– Επιστροφής της «βαριάς» τρομοκρατίας βλέπει η Αντιτρομοκρατική
– Εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τους ελέγχους για DNA στη μηχανή με την οποία διέφυγαν οι δράστες
– Σήμερα η κηδεία του Γιώργου Φουντούλη
– Δε θέλουμε χρυσαυγίτες ή πολιτικούς στην κηδεία, ζήτησε ο πατέρας του

Ο εντοπισμός ενός ακόμη κάλυκα, του 13ου, στο σημείο όπου το βράδυ της περασμένης Παρασκευής άγνωστοι εκτέλεσαν εν ψυχρώ δυο μέλη της Χρυσής Αυγής και τραυμάτισαν σοβαρά άλλον έναν, δεν αποκλείεται να φέρει νέα δεδομένα στην υπόθεση.

Ο κάλυκας βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής και άμεσα μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να εξεταστεί.
Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένονται και τα αποτελέσματα από τη μηχανή με την οποία έφτασαν στο σημείο της δολοφονίας και την οποία χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν οι δράστες.

Δεδομένου πως την είχαν κλέψει από τον περασμένο Ιούνιο, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής ελπίζουν πως θα βρουν γενετικό υλικό που θα τους βοηθήσει να λύσουν το γρίφο για το ποιος βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του Μάνου Καπελώνη και του Γιώργου Φουντούλη.

Τα επτά δευτερόλεπτα

Το video ντοκουμέντο όπου έχει καταγραφεί καρέ καρέ η δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο εξετάζεται από τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, γράφει σήμερα η Ελευθεροτυπία, ο δράστης που φορούσε καπέλο τζόκεϊ, χρειάστηκε μόλις 7 δευτερόλεπτα για να εκτελέσει τα θύματά του.

Οι δυο πρώτοι πυροβολισμοί προς τους τέσσερις άνδρες που βρίσκονταν μπροστά στην καφετέρια έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής έπεσαν από απόσταση 15 μέτρων αναφέρει το δημοσίευμα. Η μια από τις σφαίρες τραυμάτισε τον Αλέξανδρο Γέροντα ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό της Αθήνας.

Ο άνδρας που γλίτωσε από τους πυροβολισμούς και κατάφερε να μπει στα γραφεία της Χρυσής Αυγής από το σοκ, όπως περιγράφουν οι αστυνομικές αρχές, στην προσπάθειά του να διαφύγει γύρισε προς το μέρος του δράστη και πέρασε από μπροστά του! Εκείνος, τον πυροβόλησε άλλες δυο φορές, αλλά δεν τον τραυμάτισε. Ούτε και τον κυνήγησε όμως.

“Φασίστες ήρθαμε” φέρεται να είπε σε άπταιστα ελληνικά ο δράστης στα θύματά του σύμφωνα με μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα

Στράφηκε στο μέρος του 27χρονου Γιώργου Φουντούλη και του 22χρονου Μάνου Καπελώνη και τους πυροβόλησε. Δυο σφαίρες για τον έναν και δυο για τον άλλο. Ο ένας από τους δυο στεκόταν όρθιος καθώς ο δράστης πυροβολούσε τον άλλο. Φέρεται να έβαλε τα χέρια του στο πρόσωπό του για να προφυλαχθεί.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, ο δράστης στη συνέχεια πλησίασε το πρώτο θύμα του και ενώ ήταν στο έδαφος τον πυροβόλησε άλλες δυο φορές στο κεφάλι από απόσταση μισού μέτρου. Ξαναγύρισε σε εκείνον που πυροβόλησε ενώ ήταν όρθιος και τον πυροβόλησε άλλες δυο φορές στο σώμα.

Ο συνεργός

Την ώρα που ο δράστης έδωσε τη διπλή χαριστική βολή στα θύματά του εμφανίζεται, σύμφωνα με την αστυνομία, στο πλάνο του video ο συνεργός του δράστη, ο άνδρας που οδηγούσε τη μηχανή. Φορούσε κράνος και κρατούσε στο χέρι του ένα πιστόλι.

Από εκεί και μετά, χάνονται από την εικόνα.

Φέρονται να διέφυγαν μέσω των οδών Αυξεντίου και Μίνωος και μέσω των στενών φτάνουν στο ρέμα της Χελιδονούς, όπου πέταξαν στο νερό τη μοτοσικλέτα και είτε είχαν αφήσει εκεί αυτοκίνητο είτε τους περίμενε ομάδα υποστήριξης για να τους απομακρύνει.

Η «βαριά» τρομοκρατία

Την προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης της διπλής δολοφονίας στο Νέο Ηράκλειο περιμένουν στην Αντιτρομοκρατική.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βάσει των δεδομένων που είχαν στην κατοχή τους θεωρούσαν ότι προετοιμαζόταν αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα-εκτέλεση, οικονομικού ή πολιτικού ενδιαφέροντος στόχου, που σχετίζεται με την Τρόικα.

Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εκτίμησαν ότι αυτή η στόχευση πολύ πιθανόν να είχε αλλάξει, έγινε «απλούστερη και ευκολότερη», χωρίς ωστόσο να φαντάζονταν ακόμη και στα πιο τρομακτικά τους όνειρα ότι θα ήταν μια διπλή δολοφονία με στόχο την πολιτική αποσταθεροποίηση, που έχει να συμβεί από τα χρόνια της 17 Νοέμβρη.

Ένα μικρό δείγμα της αλλαγής στόχευσης είναι το γεγονός πως η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιήθηκε για την διπλή δολοφονία, είχε κλαπεί στις 28 Ιουνίου 2013 από την Καλλιθέα, πολύ καιρό πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

«Βλέπουμε περισσότερο “ΣεχτοΠυρήνες” ή “ΟΠΛΑ” παρά Μαζιώτη», αναφέρουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Οι υποψίες των ίδιων αξιωματικών στρέφονται στον κύκλο ατόμων που συγκροτούσαν την οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» και διέφυγαν από το μπαράζ συλλήψεων τρομοκρατών τη διετία 2010-2012.

Σύμφωνα με τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, πρόκειται για 1 – 2 άτομα που στο διάστημα που μεσολάβησε από την τελευταία εμφάνιση της οργάνωσης τον Ιούλιο του 2010 (δολοφονία του δημοσιογράφου Σ. Γκιόλια) μέχρι σήμερα μπόρεσαν να ανασυνταχθούν και να επιστρέψουν στη δράση.

Αυτό, εξάλλου, είχε ευθέως ανακοινωθεί σε δύο πρόσφατες προκηρύξεις της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», οργάνωσης που, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, φέρεται να διατηρεί «συγγενικές» σχέσεις με τη «Σέχτα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Φασίστες ήρθαμε» φώναξαν οι εκτελεστές των δυο μελών της Χρυσής Αυγής – Video ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά τη διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο

«Τώρα θα σας σκοτώσουμε» φώναξε ο εκτελεστής του Νέου Ηρακλείου – Πυροβόλησαν και πολίτη που τους κυνήγησε σύμφωνα με μέλος της Χρυσής Αυγής

«Θα εκτελούσαν οικονομικό στόχο της τρόικας» – Από το video που δείχνει βήμα βήμα την εκτέλεση στο Νέο Ηράκλειο ψάχνει… άκρη η Αντιτρομοκρατική

Τα δυο σενάρια για το φονικό στο Νέο Ηράκλειο – Στα χέρια της αντιτρομοκρατικής video ντοκουμέντο 10 δευτερολέπτων

Έτσι χτυπήθηκε ο Αλέξανδρος Γέροντας – Κρίσιμες οι επόμενες 72 ώρες 

Συγκλονίζει η μητέρα του 29χρονου τραυματία: Δεν θα αντέξω να χάσω άλλο παιδί

Φωτογραφία του δράστη από κάμερα ασφαλείας την ώρα της εν ψυχρώ δολοφονίας

Οι εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής για το χτύπημα στο Ν. Ηράκλειο – “Σέχτα… Λαϊκών Αγωνιστών με… λίγη Συνωμοσία του Φοίνικα”

Αυτοί είναι οι δύο νεαροί – μέλη της Χρυσής Αυγής που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ (ΦΩΤΟ)

Αυτόπτης μάρτυρας στο Newsit: “Φάγανε 2 δικούς μας, μου είπε ένας Χρυσαυγίτης”

Με “καθαρό” πιστόλι τύπου Zastava σκότωσαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής – Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης έχει στα χέρια της η Αντιτρομοκρατική

Αναταραχή από το χτύπημα των τρομοκρατών!- Δύο νεκροί έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής – Ψάχνουν τη μηχανή με την πινακίδα που τελειώνει σε 66

Μάρτυρας κλειδί ο 4ος χρυσαυγίτης που γλίτωσε από θαύμα – Ο εκτελεστής πυροβόλησε πρώτα εκείνους που τον κατάλαβαν – Ήθελαν 4 νεκρούς

Εντόπισαν “ύποπτη” μηχανή 2 χιλιόμετρα από το σημείο του χτυπήματος – Σενάρια πως ο εκτελεστής ήταν αριστερόχειρας

Μέσα σε 10 δευτερόλεπτα τους γάζωσαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής – Τους έδωσαν τη χαριστική βολή – Ένας νεαρός σώθηκε τρέχοντας μέσα στο κτίριο

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε