Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ομαδική απόδραση από τα κρατητήρια Πύργου – Σε διαθεσιμότητα δυο αστυνομικοί

Ομαδική απόδραση από τα κρατητήρια Πύργου – Σε διαθεσιμότητα δυο αστυνομικοί

Πέντε κρατούμενοι απέδρασαν σήμερα τα ξημερώματα από τα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Πύργου, αφού πρώτα κατάφεραν να παραβιάσουν παράθυρο, με την βοήθεια μια μεταλλικής ράβδου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πέντε κρατούμενοι, τέσσερις έλληνες και ένας υπήκοος Πακιστάν ηλικίας 25, 21, 17, 14 και 27 ετών αντίστοιχα, ζήτησαν περίπου στη 1.00 τα ξημερώματα να πάνε στην τουαλέτα.

Οι αστυνομικοί που είχαν υπηρεσία, αφού πρώτα ασφάλισαν όλες τις εξωτερικές πόρτες, επέτρεψαν στους κρατούμενους να πάνε στην τουαλέτα.

Εκείνη την στιγμή, μία γυναίκα που βρισκόταν εκτός του χώρου των κρατητηρίων λιποθύμησε και όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τις προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο, μέσα από τον χώρο των κρατητηρίων.

Μπαίνοντας μέσα διαπίστωσαν, ότι οι πέντε κρατούμενοι είχαν παραβιάσει ένα εξωτερικό παράθυρο με την βοήθεια μεταλλικής ράβδου, την οποία είχαν αφαιρέσει από τον χώρο των κρατητηρίων και στην συνέχεια είχαν υπερπηδήσει τον φράχτη που υπάρχει.

Αμέσως ξεκίνησαν εκτεταμένες έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να εντοπιστούν οι πέντε δραπέτες.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την ομαδική απόδραση:

Εκτεταμένες έρευνες διεξάγονται από τις αστυνομικές Αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη πέντε κρατουμένων, οι οποίοι σήμερα (11-5-2014), νωρίς το πρωί, απέδρασαν από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου.

Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς ρομά, ηλικίας 25, 21, 17 και 14 ετών κατηγορούμενοι για διάφορα ποινικά αδικήματα και ένας 27χρονος Πακιστανός, ο οποίος κρατούνταν για διοικητική απέλαση.

Οι πέντε κρατούμενοι, αφού αποκόλλησαν μεταλλικό σύρτη πόρτας των κρατητηρίων, παραβίασαν παράθυρο του χώρου κράτησης και εξήλθαν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου, όπου υπερπηδώντας την περίφραξη, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Για το περιστατικό σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος δύο αστυνομικών (αξιωματικού υπηρεσίας και σκοπού κρατητηρίων) για το αδίκημα της ελευθέρωσης κρατουμένων από αμέλεια.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ο Αξιωματικός υπηρεσίας – Αστυφύλακας – και ο σκοπός κρατητηρίων – Υπαρχιφύλακας – ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.).

Διαβάστε επίσης:

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του NewsIt

Κρήτη: Τέταρτη μέρα επιχειρήσεων για τον εργάτη που θάφτηκε σε πηγάδι

Ιωάννινα: Μπλόκο σε 298 κιλά χασίς στους Νεγράδες

Αγρίνιο: Πήρε χάπια για να πεθάνει – Την πρόλαβε η μητέρα της

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε